Sommartid!



Vi har ganska morgonpigga tjejer..Mini har vaknat runt 6 nu i flera veckors tid, men vi tänkte att nu bli det ändring på det när vi går in i sommartid...Imorse gick det ju bra, strax innan 7 (sommartid) hörde vi vår lilla prinsessa ropa-"mammaa..!! mammaa..!" Hjälper inte det så har hon börjat ropa "IIIIcaaa..". Men som tur är verkar inte Molly störas av vår piggelin..Hon  kan lätt sova 1 timme till.Men man ska ju inte klaga, hon sover ju fotfarande ca.3 h på dagen.( Molly åxå på helgerna..)
Vi var till simhallen idag åxå hela familjen, det har blivit vårt söndagsprogram. Perfekt när alla kommer hem rena och ganska trötta. Vi har börjat sätta på pyamasarna på tjejerna efter badet nu åxå. Så kan vi bara mysa när vi  kommer hem. Snacka om besvikna tjejer när simhallscafeterian hade stängt idag när vi hade simmat klart... Fikat efteråt är ju halva grejen. Vi  var ju bara tvugna att åka förbi Matilda (k-supermarket) och köpa med oss munkar påvägen hem. Då blev det glada miner igen...
Näee...dags att packa dagis väskorna, imogon är det måndag igen!

Våffelfest!!

Ni missade väl inte den "internationella" våffeldagen som var här i veckan? Det  är väl mest i Sverige som man firar den, men vi passade på att bjuda in kusinerna och Moster Tina på party.

Det blev mycket glass och sylt på...

Andrea stackarn fick inte smaka på så mycket våfflor ännu..men hon var nöjd endå!

En vanlig kväll...hos familjen Pettersson

Tjejerna har vårkänslor fortfarande trots att vi hade -10 grader imorse. Men det är alltid fint med klänning..och hårband!

Kvällsbus vid öppna spisen...glad mamma agerar klätterställning....


Kvällsmål med pappa..det är alltid lika roligt..men sen kommer mammaoch säger att det är dags att borsta tänderna..och då blir  man ju såååå lessen och besviken....

Lilla gumman..jätte trött och mycket lessen!! Men sen blev det nog bra iallafall när vi läste saga och plockande fram den magiska nappen. Gonatt från oss!

Vårfest hos tjejerna Pettsson!

Molly och Mini älskar att duka fram och servera mat och fika i deras rum! Här bjuds det på både glass och annat gott! Alfons får åxå vara med på kalaset!
Ibland leker dom riktigt fint mina små tjejer. fast vissa kvällar, som igår gick det inte alls. Molly skulle bygga med lego och Mini ville alltid ha precis just den legobiten eller gubben som Molly hade. Molly skrek  NEEEEEJ!! Åt  Mini, hon blev sur och slängde en legokloss på Molly, som började gråta och slängde tillbaka. Så deras lek slutade med att båda började gråta! Ett ganska vanligt senario när dom båda börjar bli trötta.. Men just denhär förmiddagen lekte dom jätte fint..

Vårkänslor i Österby! 21/3-09

Vilket härligt väder! Jag och tjejerna var ute och plaskade hela förmiddagen. (Marcus var tvungen att jobba som vanligt..)
Det var som julafton när vi plockade fram alla sandlådsleksaker och tom Mollys trehjuling åkte fram!



Det är i och försig ganska mycket snö kvar ännu, men fortsätter solen och skina på dethär sättet så är den nog snart ett minne blott!



Molly njuter av solens varma strålar...


Varulvar i Gammelboda!

Jag frågade Molly igårkväll vad hon hade gjort på dagis idag då? Svaret löd: " Vi har varit på skogutflykt och vi träffade varulvar i skogen! Men jag åt upp den! Sen gungade vi i parken, gungade och gungade ända upp till träden, sen hoppade jag upp till månen!" Ojdå, hur kunde du hoppa ända upp till månen då? frågade jag. " Jo, men mamma jag har ju vingar sidu. Ser du såhär gjorde jag bara. ( och så visade hon hur hon flaxade på armarna) Mini satt med i i köksbordet och hon höll med om allt som Molly berättade. Hon kunde minsann åxå flyga.
Jaa..tänk om det vore så lätt! Barnens värld är nog alltid lite enklare, så problemfritt på någe sätt...
Sen flög hon hem till oss igen..
Ikväll ska jag överraska min man med middag och bio. Min kära bror med familj kommer och fredagsmyser med tjejerna! Vet inte ännu vad vi ska se för film, men egentligen spelar det ju inte så stor roll, det är ju själva grejen att gå på BIO som är det viktigaste och så popcornen givetvis!
Ha en riktigt skön helg allihopa! Hoppas vårsolen lyser på oss alla!


Rumppa - magegymppa!

Gokväll!
Så var man då äntligen nyduschad, barnen sover och allt är frid och fröjd..Jag har varit och tränat ikväll! Rumppa mage heter passet-shit vad vi gymppade, så det brände och sved i dom utsatta kroppsdelarna! Men det var ju skönt efteråt..Och visst är det underskattat dehär med träning, man mår ju så bra bara av att komma bort lite hemifrån göra något bara för en själv...Sen att man inte kommer i duschen på över 1 h efter att man kommit hem det får man ju ta..Jag kom ju hem precis lagom till den vanliga "pyamasjakten" som vi brukar kalla dethär i  vårt hus. Och sen urartar det alltid med att alla hoppar runt i vår säng eller att marcus eller jag får agera häst och så ska vi rida undan krokodilerna..Mollys favortlek..och Mini lever sig verkligen in i  den hon med..hon ser alltmöjligt utanför fönstret.."oooojjjj hajjjjaa!" ropar hon och då gäller det ju att fort galoppera iväg, hajar vill man ju inte ha att göra med, dom gillar att äta små barn är Molly helt övertygad om...
Nu ska jag ta min välfötjänta kvällsmacka och bänka mig framför Greys Anatomy.
Tjingeling!Koppeti koppeti koppeti...ihhaahaaa!


Mina Prinsessor..

Mina små prinsessor..fast egntligen är dom Lucior.Man kan ju nästan höra hur  fint luciasången klingar..om man ser noga...Fint upptåg idag när vi kom från dagis. Ibland måste ju bara matlagning och tvätt vänta...

Söndagsmys!

Idag har vi haft en väldigt lugn och skön dag.Marcus jobbade förmiddagen och jag och tjejerna hade pyamasdag(=man går i pyamas hela dagen). Vi fick besök av min kära bror med familj,men det stördes inte av att vi myste runt ipyamas.
Marcus hade  jobbat klart vid halv 11, så åt vi alla lunch och sen hör häpnad sov vi allihop i nästan 3h!!  Snacka om att vara slöa...När vi vaknade åktevi till simhallen allihop! Det var jättekul! Tjejerna var helt i extas.Mini och jag åkte rutchkana flera gånger, Molly gick upp för  alla trappor men sevill ehoninte åka iallafall. Efter simmandet åt vi Winermunkar och drack "sticki-dricka" i cafterian. Och lyckan var TOTAL kan jag säga, både bland nybadade rödkindade tjejer och föräldrar. Sen hamnade i av en slump in  i bollhallen, där värsta innebandymatchen pågick. Tenala mot Hangö tror jag det var..fråga mig inte vem som vann. Det blev vild jakt efter Molly och Mini som klättrade upp på läktaren..skitkul!Träffade min andra lillebror (Ekenäs är litet..) Klockan började närma sig halv 7 och vi blev trötta.Hann lagom hem tills syrran och Adrian kom förbi och skulle låna vår skidbox,men railsen passade tyvärr inte på deras lilla audi...(man måste ju bara ha volvo..:)
Efter lite kvällsmål, pyamasjakt,våldtandbortstning (Mini) 4gonattsagor, och lite vatten så sover  tjejerna nu sött i sina sängar. Vuxentiden börjar...vi hörs mer en annan dag!


Kusinträff 14 Mars-09

Molly och Minis kusiner Adrian och Andrea kom också och hälsade på hos mommo och moffa! Moffa stekte plättar och så ritade vi allihop! Kul kul! Nu blev bilderna liggande..äsch då!  Det blir inte alltid som man tänkt sig! HiiHiii! Det ärsäkert inte sista gången jag klantar till det...:)

Tvättdag!

Idag har jag och tjejerna åkt ut till mommo och moffa med två stora IKEA påsar fulla med tvätt. Vår tvättmaskin har nämligen gått sönder! Igen! Och den här gången var det Marcus fel! Han hade knölat in hur mycket tvätt som helst, det är klart att den inte orkade centrifugera! Nu fungerar den typ varannan gång man ska tvätta. Och varannan gång hakar den upp sig och man måste starta om igen. Här i veckan höll jag på  med samma maskin hela kvällen, typ 3 1/2 timme. Man lessnar ju till slut! Nåja..vi kanske måste ta tag i problemet så småningom. Fast jag hoppas ju att den ska börja fungera av sig själv mittiallt, så gjorde den faktist förra gången, den fick vila i 2 dagar och sen fungerade den felfritt i ca 2 månader till! Fast kanske inte den här gången..
Jag undrar vad det är med oss och maskiner..allt är lite halvdant men vi kommer oss inte för att köpa nytt heller. Ta vår dator tex. den är nu 5 år gammal, EXTREMT långsam, saknar både R E ,M och mellanslagstangenten. Men den funkar ju om man har lite tålamod...Vår Tv köpte jag begagnad av Mikaela nångång under Stockholms perioden, den däremot fungerar perfekt! Så ingen platt Tv hos familjen Pettersson-ICKE! Vår DVD är åxå typ 100 år och hakar upp sig ibland..men den funkar ju. Vår kamera...jaaa..jag kan hålla på hur länge som helst! Vi prioriterar andra saker helt enkelt...

Några glimtar ur min vardag...

på färjan påväg till kumlinge..juli månad, vem skulle tro det,med tanke på klädseln. Men, men..det är ju tur att vi kan värma varandra!!Molly har uppvaktat moffa på födelsdagen,med kort och egnhändigt gjorda chokladbollar!! Väldigt uppskattat..Väldigt söt,men arg 1-åring!Mina rara små tjejer..!Påväg hem från Åland, mycket trötta efter myckt bus i bollhavet!

Blogg kaos!

Shit det här var ju kul!! syndatt vår dator är så hinla slow bara, det tar ju evigheter innan det händer nåt! Och så var det ju dehär med alla tangenter som fattas åxå...suck! Jag får just kramp i fingrarna av allt våldande...Men skam den som gersig! Här ska det skrivas blogg!!
Jag ska försöka få lite ordning påalla  bilder så småningom, dom kom i lite olika ordning nu..fast det symboliserar  ju familjen Pettersson- KAOS!! Min man och mina döttrar snarkar sedan länge, jag tror jag ska göra dem sällskap faktist!
Vi hörs!

Familjen Pettersson

Hej hopp alla vänner!
Nu har jag äntligen bestämt mig för att dela med mig av min och min lite galna familjs vardag.
Jag kommer att  skriva om det mesta som händer i våra liv, alla våra mer eller mindre galna upptåg...
Ska försöka lägga in lite bilder åxå..det här med datorer är ju inte min starka sida...men  men..jag försöker ju iallafall.
Det blir mer en annan dag! Nu har jag kommit såhär långt iallafall..(med lite hjälp av  min  kära vän och vana bloggare Marika på Åland)
Sov gott nu  allihop!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0