Minis 3-års kalas!

Idag ha Mini haft kalas för sina bästa kompisar; grannen Tilde och mamma Pernilla, Emil, "lilla- Molly" och så storasyster såklart. 3år- 3 gäster, det kändes precis lagom faktist!



Molly och pappa Marcus fixade en korv kiosk, där man kunde köpa korv med bröd för låssas pengarna som Mini delade ut till alla först!



mycket poppis!! Och korven smakade extra gott när man köpt den själv! (så va den ju finsk åxå såklart..:)



Efter korven blev det fika såklart! Prinsess muffins, chokladbollar och "mini" kanelbullar va några av godheterna som det bjöds på!



Så avslutades kalaset med fiske damm givetvis!!



Alla fick 2 fiskekort att fiska för! Det gällde att hålla ordning på fiskekoretn om man ville fiska 2 gånger...:)



Det kändes som ett lyckat kalas, lagom långt kl.10-12. Trots att vi valt att ha det redan på förmiddagen kändes väntan ganska lång...tjejerna vaknade redan halv 7 och började fråga när gästerna skulle komma... Kanske vi kör kl 8 nästa gång..?!

 


Älskade Mini redan 3 år!!!



Igår, måndagen den 23 Augusti blev vår älskade lilla Mini 3 år!! Vi firade henne direkt på morgonen med paket och sång!!



Mini bad stora syster om hjälp med alla paket! Och tur var väl det, Molly hade en liten kris hela dagen när lillsyrran fick så mycket uppmärksamhet, paket och kort på posten.



Mini i sitt nya linne, smakar på en låtsasklubba..



"Mini är min bästaste kompis" " Och du mee Molly.." Man blir aldeles rörd över hur nära dom står varandra våra små tjejer!!
Nu har dom blivit åtskillda på dagis, molly ha börjat på "storbarnsavdelningen" vilket hon tycker är toppen! Mini saknar sin syster, men jag tror att det är enbart positivt att dom är på skilda håll emellanåt!

På kvällen bakade vi chokladrutor! då va det ju liite roligt att syrran fyllde år tyckte Molly. Fast hon gömde sig bakom soffan och grät när 4;e telefonsamtalet på raken var till Mini. Det är bra att träna på dethär..det kan ju inte alltid vara hon som fyller år och får paket, ibland måste det vara lite orättvist! Det är inte lätt, när man lyfter fram och uppmärksammar den ena, då sänker man den andra! Jobbigt! Få se hur det går på söndag när Mini ska ha sitt kalas för sina kompisar...



världens bästa Ulrika kom förbi med nyplockade hjortron!! Så vi fick varm hjortronsylt och vaniljglass åxå!! mumsfilibabba!!


Söndagsmiddag!




I söndags var hela familjen på barnkalas, med 10 barn och dubbelt så många vuxna!! som avslutades med shopping i byn och middag på MAX med födelsedagsbarnet, som tyvärr inte fastnat på bild..:)

Den ljuvliga vardagen...!

Såhär trötta brukar vi vara efter en dag på dagis och efter en dag på jobbet..Då är det soffan som gäller för hela bunten!!

Den här synen mötte oss en dag 17.10 när vi tyckte att det hade blivit lite väl tyst i vardagsrummet! Små söta tjejer..väldigt trötta!! DEt är tufft att gå på förskola, speciellt om man inte sover på dagen...





Förra veckan såg magen ut såhär... Jag börjar känna mig lite gravid faktist nu!! men nu är vi ju snart halvvägs i mål!!så nånstans måste det ju märkas..Mini pratar ofta med "lillebror" och pussar på honom! Hon vill träffa honom NU! säger hon ofta..
Det är en otroligt lång väntan..speciellt för de små.. På torsdag ska vi äntligen på ultraljud!! Jag väntar!!


Kräftskiva i alphyddorna!

Västerbottenpajen ock kräftorna är framdukade! Molly suger saltvattnet från en Jumbo kräfta! Kolla in Minis ansiktsuttryck-hon undrar nog vad sjutton syrran sätter i munnen!!



Gustav gillade kräftorna på en gång!! Slurp!!

Så fick ju barnen pannkaks tårta åxå! Det serverades inte "bara" kräftor till middag, barnen fick även hamburgare!!



Emil var mycket nöjd med sin pannkaks tårta!! guud så fiin!!





Sen blev det cykling i branten..Här kämppar Gustav och Tilde sig upp för backen!
Blivande Down hill cyklister hela bunten kanske?!



Mini sorterar alla tomma jägarmeister flaskor på små timmarna!! " Varför är det så mörkt ute mamma..?!"

jätte rolig kväll!! Tack så mycket till alla inblandade för en super lyckad kväll!! Det måste vi göra om!!


Våffelfest!!

Såhär glad och lite kladdig var Mini när hon ätit färdigt...

Men vi tar det från början... Molly gjorde smeten..Men endast lite assistans...

 



T.om. våffelsmeten smakar gott när man får slicka visplarna..



Mini slickade hela bunken...

Vårt lilla trassel troll..busunge och pappas lilla skatt, som han brukar säga. "Här kommer din skatt pappa..säger Mini"

Kolla gärna in Minis nya glasögon..visst ser hon nästan lite vuxen ut nu..?! Om man bortser från allt blåbärs kladd..



Det va gott med våfflor iallafall..en helt vanlig torsdag!
Det va tur att dom ringde från dagis och sa att Mini va litr hängig, då slapp jag mitt stägningspass och fick göra våfflor med mina 2 favoritbarn!! Nu e Mini pigg igen  kan jag säga!!


Marcus nya cykelskydd!!!



Som sagt Down hill handlar om att cykla fort och krascha! Har man bra skydd (det måste vara de BÄSTA!!)
så gör man inte illa sig även fast man flyger över cykeln in en stenhög!!

Ganska lycklig var min man då han fick hem dom här på posten! Han beställde nya skor åxå! som passade!! Strl 47-48 är ganska svåra att få tag på så dom va han tvungen att beställa från England! men nu är han ju kittad igen då...:)



Dom senaste dagen ha regn avlöst solsken och vi ha fått njuta av de mest häpnadsväckande regnbågar från vår balkong!!



Fint va?! Man ser hur regnet närmar sig...Ena halvan av huset är i ösregn och andra halvan är i strålande sol!
magiskt fjällväder!!


Pappa promenad i cykelbacken!!

Tjohooo!! Vi ska gå i roliga cykelbacken och kolla på cykelpojkarna när dom kraschar!! Tjerna vet precis vad Down hill handlar om- att krascha och cykla fort!!


många svåra stigar och hinder att bestiga kan det bli!!





Men det är ju sååå kul, tycker Mini!!


Gravid och Glad!!



Nuförtiden sitter även MAMMA i soffan ibland!! Orkar inte springa runt och jaga tvätthögar, dammråttor, försvunna strumppor, dockor och dyl. Mer Sofftid för mamma Ica lär det väl ska bli..:)

Än så länge är jag ju ganska liten och "nätt"..det här kortet togs förra veckan, jag tycker det händer väldigt mycket nu! Tyckte jag annade en liten galen virvel härom kvällen..fortfarande väldigt diffust, men ett litet livstecken var det ju allt!! ( Vi borde va i v.18 nu.. stämmer det Lotta?)
Torsdagen den 26 augusti ska jag och Marcus på Ultraljud till östersund! Då måste vi ta ledigt en hel dag!! Men det blir kul med lite "egen tid" bara vi två! Jag vill ju åka och kolla på barnvagnar..Marcus ha säkert tänkt ut nåt helt annat..;) Men det blir nog bra vilket som!


Dans och bus..:)



Bus och mys i soffan med pappa och farfar Bosse!



Vid Hembygdsgården va det jätte kul att dansa kring midsommarstången, trots att den kanske va lite torr..


Sommartider hej hej!!

Såhär skönt väder hade vi förra veckan! Så poolen kom i användning..



mellanmål ute i det gröna..



Molly planterar blommor i vår blomlåda..Mini assisterade! Få se om det hinner komma upp innnan snön lägger sig här igen..

Grannens katt har fått 5 stycken jättesöta kattungar!! Tjejrna är där titt som tätt och leker med dom små mjuka busarna..men dom har ganska vass klor..ha dom fårr erfara!!

 



"Lillebror" växer sakta men säkert..vi går in i vecka 16 (tror jag..) Annars mår jag bra, men jag är fortfarande väldigt trött..



Såhär glad var Mini på torsdagen när vi åkte hem från leksaksaffären med den nya dockan i vår ägo!! glädjen varade tyvärr dock bara några timmar...och resten vet ni ju redan! men nu är vi inne på 4,e dagen och det känns som om "beroendet" ha stillats något..

Molly min duktiga Molly tvättar fönster inför farmor och farfars ankomst på fredagen! Molly ha börjat tjäna sina egna pengar hemma om hon hjälper till med vardagsysslorna...(föra ut soporna 1 kr, tvätta fönster 5kr..) Så räknar hon och kollar hur många Piggelin glassar hon har råd med..(dom kostar oftast 6kr eller 10kr) Jag tycker det är bra att dom inser att det inte bara är att köpa en massa saker..man måste faktist ha pengar åxå!!

 

I lördas besökte vi Fäviken Game fair, en enorm utomhus mässa/festival nästan med allt för jakt, fiske, djur, motorer och friluftsliv! Mycket var kanske inte riktat för oss, men det var väldigt mycket hundar, hästar och mycket gott att provsmaka och provåka...

Tjejrna testar ut vilken snöscooter vi ska köpa i vinter..;)



Att åka fyrhjuling visade sig åxå vara en hit! både pappa och döttrar tyckte det var lika kul att fräsa runt på banan!



På tal om att fräsa runt så har Molly lärt sig cykla utan stödhjul!! hon är väldigt stolt och lycklig!! nu vill hon bara ha en större cykel, så att Mini kan få börja träna på ´hennes gamla!!



Fika ute i solen tillsammans med farfar.

Lördagsglass, fredagsglass och sen ännu mera glas på söndag..jaa..det är väl tur att vardagen kommer igång snart!

slappa gänget i soffan...fortfarnade målade till en fjäril och en katt!!

 



Imorse fick jag 2 h "egentid" eller snarare fixartid, när tjejrna gick ner till Åre sjön och metade  med farmor och farfar! Tyvärr var inte fiskelyckan på deras sida, så intresset svalnade eftr en sisådär 15 min. Det är ju tur att man kan gå och köpa glass då istället...:)

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb!!! Tjohoo..det ska faktist bli riktigt roligt att börja jobba!! Tjejrna ser framemot att börja på dagis åxå!!


RSS 2.0