Helgen som gick..

Vår duktiga lilla tjej älskar att diska! Så vi behöver nog ingen diskmaskin-vi har ju Mini! :)

Molly hon ha åkt skidor både lördag och söndag! Tills liftarna stängde..Hon är verkligen taggad!!

Såhär nöjd och glad såg hon ut på söndagen..Men på måndag morgon vaknade hon med feber! mycket konstigt! Jag tänkte lämna henne på dagis, när fröknarna sa att hon va aldeles röd och blank i ögonen..jaa..hon e säkert bara trött sa jag, hon ha åkt skidor hela helgen.. Så kolla vi febern och då hade hon 38,5! Bra mamma jag är då! Hur kunde jag missa det?! Är man stressad på morgonen eller är man bara blind?!Så det blev en pyssel och mys dag för Molly och mig idag. Mini gck på dagis, vlket va ett bra beslut! Har man nästan 39 grader feber behöver man ta det lite lugnt..och lugnt och Mini passar inte riktgt ihop...

Det ha varit otroligt vackert väder idag! -16 grader och strålande sol! Hela Åre är aldeles gnistrande vitt och sagolikt vackert!!
Lite synd va det ju att vara inne hela dagen..fast jag ha ju fått en ny telefon, så jag ha ju haft fullt upp med att lära känna den!! My good hur var livet innan min iphone?! Tidernas bästa mamma uppfinning! Nu kommer jag att kunna sitta och amma och blogga, kolla facebook och lyssna på musik på samma gång!! Guud så uppdaterad jag kommer att vara:) ! Tur att jag har några veckor kvar att lära mig alla finesser!! Haa..haa!


Skidpremiär och 5-års kalas!Förra helgen åkte vi snowracer och grillade korv i Rödkullen.

Jag vet inte vad jag ska säga om vårt fina grill-arrangemang..men korven blev grllad iallfall..innan grillen rasade ihop..:)

Igår firade Molly sin 5 -års dag med alla sina kompisar! Först sålde korvgubben korv m bröd och sen blev det en massa fika på det!Här sjunger alla för Molly och "hjärt-tårtan" med de 5 ljusen bärs fram. Det blev ingen gräddtårta, för Molly e ju inte så förtjust i grädde.. Choklad e bättre!

En lite generad Molly när Astrid, Stella, Selma och sigrid sjunger Jaa måå..du leva!Sen blev det fiskedamm....godispåsar med en massa överraskningar i! Jätte kul kalas, Molly var väldigt nöjd när gästerna hade gått ..hon va "Sååå lycklig.."

Sen fick mamma gå på Spa med sina mammakompisar och middag på Dahlboms! Riktigt lyckad kväll! Jag (och alla andra mammor) njöt för fulla drag av vår barnfria tid tillsammans! Åregårdens spa rekomenderas varmt! Jag gick på en behandling som hette Mamma mia, 65min speciellt för gravida. Jag fick bl.a hårbotten massage, ansktsbehandling, massage axlar och ansikte, handinpackning och fotskrubb och massage! Mamma Mia!Farsdagen till ära gjorde vi skidpremiär i Duveds backen! både far och döttrar var överlyckliga! Jag skötte markservicen med toabestyr och fika!!Molly var tuffast i Åre i sin nya skiddräkt och skidåkningen var inte glömd, trots att hon va lite nervös på morgonen! En mycket lyckad dag!


Spontan Pizzafest!!

Igår kom "lilla molly" med hela sin härliga familj å¨besök! Då vankades det mycket bus och väldigt god pizza om jag får säga det själv..

Molly visade gen upp sina otroliga talanger som storasyster..En naturbegåvning med små barn!! Lillebror kommer att bl välomhändertagen...Pizzafest för barnen först..sen lördagsgodis och Bolibomppa- middag i lugn och ro för föräldrarna!!Lilla söta Maja höll oss sällskap iallfall..men när det är FÖR tyst borde man ana oråd...då är det alltid nåt bus på gång!! Jag undrar när Mini ska komma ur den här fasen..och sluta rita på sig själv!! Som tur är finns det tvål och varmt vatten!! dEt är värre när det ritas på tapeterna...men sprit-tusch!! :(


Mollys nya kläder!!

Såhär fin blev Molly i gummor Lindas egen designade kläder som vi fick på posten härom dagen!
tack snälla Linda!! Dom passade perfekt!! mycket fina! Molly va speciellt nöjd med kjolen..


Höstlov i Ekenäs!

Vi har precis kommit hem efter nästan en veckas ledighet och vistelse hos mommo och moffa i Ekenäs skogarna.

Korvgrillning och plättstekning uppe i skogen är ett vanligt och mycket uppskattat inslag i våra vistelser! Jag och tjejerna tog bilen ner till Sthlm och färjan över några dagar innan Marcus som tyvärr var tvungen att jobba! men han kom med flyget några dagar senare, jag kände att det blir lite väl tufft att köra båda resorna helt själv,med mina små bustjejer! Fast jag måste ju säga att dom klarade den drygt 8h bilresan väldigt bra, dom är så duktiga så! Med lite planering och MYCKET matsäck fixar man det mesta!! haa..haa!Trots att vi hade ett ganska späckat schema hann vi med att ta det lite lugnt och bada och mysa och leka åxå!

Tjerena älskar att klä ut sig och dansa runt med sina hattar och handväskor! tur att mommo ha fixat i ordning en hel låda med bara utklädningskläder och fina halsband!En dag busade vi såklart med Minis kompios Noah i Österby..Och en annan dag träffade vi kusinerna från Tenala..Mini och Izabella busade hårt!Och så träffade vi såklart Adde och Andrea! Vi hade ett gemensamt kalas för alla små och stora jubilarer som fyllt år under hösten som varit.. Adde och Izabella fyller båda år den 25 september, Mini i Augusti och så blev ju molly 5 år nu den 30 okober. (mommo får vi inte heller glömma hon fyllde ju år 15 oktober!!)

Nu är snart Adde och Mini lika stora! dEt skiljer ju bara 1 år! Så det är inte så mycket egentligen..Kalas tjejer Mini & izabella 3år och Andrea drygt 2 år!Moffa med några av sina snart 7 barnbarn!! Jaaa..famnen räcker snart inte till! Fast där ser nog Molly till att hon får sitta iallafall..;)Sen bar det av hemåt igen...Viking Line känns som vårt andra hem ibland!! Tjejerna känner sig som hemma iallafall..dom hittar överallt!I stockholm stannade vi till på en mysig familje frukost hemma hos familjen Björn och Lena. Vi har snart en liten dagisgrupp på 6 barn när bara vi ses! DEt blir sådär härligt stimmigt och stökigt! Och man känner sig alltid lika välkommen! :)Och alla ni som hört´om min nya hobby undrar säkert hur det går?! Jaa..vad säger man..sakta men säkert och jag stickar väl hellre än bra kan man väl åxå säga! Det blir både snett och vint och rutorna till lapptäcket blr ju inte ens lika stora..men men..Mini blir säkertöverlycklig när det är färdigt (om det nånsoinn blir det..)
Nu har jag snart 10 rutor klara..så då fattas det "bara" 40. Alla som känner sig manade kan ju gärna få bidra med en eller annan ruta!! :) 30 maskor i någon glad färg, mer än så begär vi inte!! :)
Nu om nånsinn är jag väldigt imponerad av all dom som lyckas sticka sockor, vantar och t.om tröjor, herregud jag har fullt upp att sticka rakt (och trots det blir det snett..) Haa..haa..men vänta ni sista lappen kommer att bli perfekt!!

Min lilla kula växer med fart nu! Lillebror sparkar och bökar runt som bara den och jag har svårt att hitta en skön position när jag ska sova. 10 kg tyngre och rejält mycket klumpigare..men jag vet ju att det är värt all nästäppa, foglossning och halsbränna i hela världen!!
Nu är vi i vecka 29! Så det är endast 10-11 veckor kvar..(jaa..det blir inte längre!) Inom Januari ska "lillebror" vara hos oss ha jag bestämt! Sen ska vi ju flytta in i vår nya lägenhet, så då hinner vi inte föda barn...;)

Just nu kämppar vi med en hosta från h-et!! Mini hostar hela nätterna och ingen får sova! mest synd är det ju om henne såklart, men man är ju inte pigg efter flera vaknätter kan jag säga!!! Idag ha vi löst ut en dunder medicin på apoteket som ska hjälpa oss att sova och hosta mindre!! Håll tummarna att vi får en lugn och skön helg med bra nattsömn!!
Tjing!!

 


RSS 2.0