Oktober månad kom och gick..!!Den här bilden togs faktist redan  slutet på september!! "vår" lekpark utanför vårt nya hus..Snö..och ännu mera snö!

En liten glimt av vårt nya hem..kolla även in hur det snöar utanför fönstret! Liite avundsjuka blir ni allt!

 

Grillträff i Fröå gruva med trevliga dagis föräldrar!

Lagom till höstmarknaden kom familjen Brander på besök! Här myser 3 yrvakna små troll i våran soffa! Sötisar!

 

Åre höstamarknad, första helgen i Oktober! Vi hade jättefint väder först..sen kom snöstormen! Och vi gick hem och myste!

Mini fick iallfall en ny (fast egentligen begagnad) skidhjälm. Som hon var mycket stolt över! Hon går frotfarande med den på inne så ofta hon kan...Föräldratid-barnfritid..kalla det vad du vill men nog är det ju såå himla skönt att bara få prata ostört och vara vuxen ibland! Vi hade 2 jättemysiga kvällar med Marcus & Marie -kul att ni kom på besök!

Utflykt till Tännforsen! Vi var ambitiösa och packade med oss lunchmatsäck och sittunderlag och hela kittet! Fast det var ju ganska kallt om man säger så..och barnen var väl sådär..imponerade..Kall och blöt om händerna, snorig och lessen..då är det inte så himla häftigt att sitta under en gran och käka varm korv! Jag fattar läget liksom..Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig!Vackert så det förslår..!

Veckan efter åkte vi ju till Finland..!! Full fart om man säger så...Vi stannade  Järvsö och lekte av oss, käkade lunch, och jaa just det bajsade!! Tack Liill-babs för att vi fick besöka din trevlga stad!Hemma i Finland väntade all kusinerna och ivriga mommo och moffa! Vi har saknat er alla! Det var såå himla kul att komma hem och träffa alla!Vi hann ju givetvis med att grilla både korv och pinnbröd..

hälsa på stora björnen i skogen...
Och så blev Molly bajs nödig igen! mysigt att bajsa på utedass, när man hör hur det "klojnkar" tyckte Molly.


Molly och Moffa var oskiljaktiga hela veckan som vi var hemma. jag tror dom hade saknat varandra precis lika mycket!!Sagostund med moffa och kusin Adrian.Så hann vi med en "tjejträff"..och vi blir bara fler och fler! Denhär gången hade vi 10 barn med oss! Det börjar bli ganska livat om man säger så! Det var kul att träffa alla nykomlingar-3 stycken små gossebarn..alla födda inom 2 månader! Bra jobbat tjejer!!
Frukost hos familjen Ekelund har ju blivit mer som en traditon än som en tillfärllighet!
Vi känner oss alltid lika välkomna trots att vi dundrar in innan 7 på morgonen!

Kul är åxå att tjejrna hittat varmdra på en gång! Dom har alltid mycket att prata om..och samma intressen..och vill såklart ibland ha precis samma grej (Mini & Klara) men i det stora hela leker dom jättefint!! våra små prinseessor!!

 Jaadu Vide..du kommer inte att få det lätt!! Mycket girlpower blir det! fast du kommer att bli väl omhändertagen med 2 så omtänksamma storasystrar!!


Väl hemma igen..försöker vi ta det lte lugnt! (Det är svårt..) nte boka upp oss för mycket! nu laddar vi inför helgens stora party! Molly har bjudit in 6 av sina bästa dagiskompisar (hon ville hemst gärna bjuda fröknana och Minis kompisar åxå, men där sa jag stop!)
Jag återkommer om mer detaljer om 4-års kalaset! Det kommer att bli både skattjakt och knorr på grsen kan jag dock avslöja..!

Idag har jag förövrigt klippt håret, köpt ny sovsäck till Mini,lämnat in Minis glasögon till Åre synoptik,Köpt nya vnterkängor, gått på bbloteket med barnen, tränat Pump, badat bastu med en rysk tant och nu laddat in våra 200 senaste bilder i datorn och bloggat! (Jag har ju jobbat åxå..såklart!) Vet inte varför jag känner mig så trött just nu.. Hörni jag tror jag måste gå och lägga mig! Vet ni en annan sak- Marcus och ajg ska gå på bio på söndag!! En av tjejrnas dagisfröknar ska sitta barnvakt! Det blir kul!!
Ha det gott!!


Hemma i Ekenäs..

Hej på er Alla! Hälsningar från Finland! vi är just nu i skrivandets stund fortfarande kvar hos mina föräldrar, ikväll lättar vi åter ankar med fullpackad släpvagn och bil. Vi trodde att vi bara hade typ våra skidor kvar här..men men det visade sig vara en hel del mer än så.. Vi hittade både pulkkor, dockvagnar och flera cyklar!
Vi har haft en otroligt händelserik och skön vecka här hemma. (jaa..det känns fortfarande mer som hemma här än i Åre..) Vi har varit mycket med familj, vänner och gamla grannar. Vi har haft en hel del kalas för kusiner som har fyllt år, och för dom som kommer att fylla! Så döptes den yngsta lilla kusinen Vanezza, Camilla, Alexandra. Hon var inte så glad i kyrkan men det var hennes storasyster och även alla dom andra kusinerna som glatt bekantatde sig med kyrkan...
marcus och jag har passat på att njuta av vår barnfria tid både i Helsingfors och på hemma plan. Jag har varit på Ikea och Marcus har besökt sina favorit cykelaffärer utanför Helsinfors. Vi har hunnit med 2 Teatrar en tjejkväll med gamla tjejligan och en 3 nya pojkbebisar! När vi först samlades hemma hos Lotta med alla barn konstaterade vi att snart måste vi nog hyra en hembygdsgård eller liknade för att kunna träffas, vi har 12 barn! Inte så illa!
Jag lovar att sätta in lite bilder så fort vi kommer "hem" igen.. Vår vecka börjar med fotografering på måndag morgon, ögonläkare för Mini i Östersund på tisdagen och sen föräldramöte  och tvättstuga på kvällen! Man undrar ju ibland hur man planerar.. Men nu har vi ju iallafall micro! :) Vi har försökt leva utan micro i 2veckor och insett att det är ganska svårt, men det har ju gått..allt handlar ju om planering...
Men stort tack för en jätte mysig vecka till alla inblandade! Vi ses igen veckan innan jul! Nu har jag nämligen bokat flyg, jag och tjejrna ska flyga själva  från östersund till helsingfors den 17 dec. för er som inte vet kan jag berätta att vi har som traditon i vår familj att fira varannan jul i sverige och varannan i Finland, och i år kommer vi att vara i Åre. Då betyder det att vi firar jul med mormor & morfar och kusinerna 1 vecka innan jul! Marcus valde att stanna hemma och jobba och kanske åka lite skidor...;)
Det blir så bra så..det ska bli spännande att resa ensam med tjejerna...vi kommer ju att mellanlanda på Arlanda, så det kommer att bli några spännande timmar att spendera där åxå..utan barnvagn..med Mini..med mycket spring i benen. jag fundrarde ett tag på att låna ett hundkoppel av brorsan:) Haahaa..nej jag bara skojjade! Men spännande ska det bli!
Fortsättning följer...Ha det gott!

RSS 2.0