Sjuklediga tjejer!

Veckan som varit ha vi varit hemma 4 dagar av 5. Tjejerna fick andra dosen av svininfluensan och båda två insjuknade rätt kraftigt i både feber, ont i kroppen och allmänt missnöje.

Men den sista obligatoriska "feberfria" dagen orkar man ju både det ena och det andra..Här ha vi plockat fram mammas akvareller och målar så det står härliga till.


En dag var Molly och jag ensamma hemma, Mini på dagis, då målade, puzzlade och spelade vi som bara den. Det bör nämnas att vi har haft över -20 grader och kall blåst den här veckan. Så utgång ahr ju varit uteslutet.

Här ha vi bakat trolldegskakor, till dockornas picnic. Vi hade ju ingen karamellfärg, men vi märkte att det fungerade lika bra med spadet från rödbetorna och så lite kakao så klart...2h in i ugnen och kakorna var klara!!




Den här sysselsättningen rekomenderas verkligen..inegn får ont i magen av att ha ätit för mycket deg iallafall..Mini försökte äta några gånger men märkte att degen INTE var god! (2dl salt i degen!)



Men ååhh så fina dom blev!! Och dockorna har kalasat på dem hela helgen. Många utflykter och kalas har det blivit!

Idag har vi trotsat vädergudarna och gett oss ut i backen trots -20 grader. Några åk hann vi med innan det blev för kallt om kinderna.. Då gick vi in och värmde oss över öppen eld, med lite varm saft.



(Jaa jag vet, jag ser nästan gravid ut på den första bilden, men nej!! det är jag icke!!;) Det är bara alla llager med fleece tröjor som putar ut..)


Vardagen i Åre..



Yrvakna och hur busiga som helst!! En lördagmorgon när man inte behöver klä på sig, inte borsta håret, bara ta det lugnt..och skratta..mycket!!



Här ha tjejerna dukat upp fika till sig och dockorna..och några till kanske..det var en väldans massa koppar och fat kan man tycka..

Och så skidar vi lite, njuter av solen och vinterkylan som biter sig fast i våra kinder..

Nu har Minis favoritdocka kommit tillbaka igen full kraft kan man säga..den ska vara med överallt! Emma dockan var inte så poppis ett tag..men nu är den sååå vktig igen! Emma ska med varje dag till dagis och hon måste minsann ha både vantar, sockor och mössa på sig. Ramlar nåt av (vilket ofta händer påvägen till bilen, blir det ju grande katastrof!) Känns som om man har 4 barn som skall kläs på..Molly har ju åxå en väldigt viktig docka som åxå skall kläs på...



Här är vi på promenad med Mini och Emma, påväg upp till Tottbacken och kolla på när Marcus och Molly åker skidor...


Så ser våran vardag ut ungefär..snö, snö sol och mera snö! Snart ska vi dock byta ut snön mot SOL, SOL och ännu mera SOL! Jo, det är sant! 16 Februari goes familjen Pettersson till THAILAND!!! Tjohooo!! 2 1/2 vecka!! Kommer vi hem lagom till vår skidåkningen!!
Så nu håller vi på och vaccinerar tjejerna för fullt..3 sprutor på 5 veckor!! (då är det inkl. svininfl. andra dos)

Så snart byts blogginnehållets snö kort ut mot vajjande palmer och mils långa stränder, brunbrända och glada föräldrar och barn!! :) Jaa..så hoppas vi att det blir iallafall!
Hur ser er vardag ut? Skriv gärna och berätta, det var länge sen jag hörde nåt från Ekenäs, Småland, Stockholm,Ålänningarna har jag lite koll på men alla andra känn er träffade...;)


En solig söndag i backen..



I söndas hade vi en otroligt skön dag i backen. Efter att vi haft -30 grader i över en vecka var vi överlyckliga när det nu var lite varmare så att man kunde vara ute igen! Hemma i alphyddan hade vi -22, men när vi kom till Rökullen var det bara -10 och strålande sol!



molly åkte från halv 11 till kl 15. Trots det var hon helt galen när vi skulle åka hem! hon tyckte det var orättvist, hon ville bo hääär!! Det är kul att dom e så ivriga! Nu åker Molly knapplift  själv utan problem. Mini gillar åxå att åka lift.
men man blir trött av att åka och vara ute en hel dag..



Mini somnade sittandes i pulkkan! Helst slut! Men det var jätte roligt! tjejerna sov som stockar i bilen påvägen hem!
Det blev ju inte så mycket åkning för oss föräldrar..tur att det finns kvällsskidåkning!! Jag åkte på måndag kväll med en arbetskompis 18-20. Hur roligt som helst!


Åre nytt!

Coola prinsessan me coola farsan...

Tjejerna slappar i sina fåtöljer efter en låång dag på dagis...Ibland är det nåt läskigt på tv, då känns det tryggt att hålla storasyster i handen.



Tjejerna ska ut och resa! Så dom har packat sin rymdraket! Det tog ett tag innan vi hade plockat iordning alla grejjer kan jag säga..

 


Floyd hoppar BIG!

En väldigt förväntansfull Floyd innan han skall göra sitt stora hopp...hmmm Bör tilläggas att det är närmare -30 grader kallt här nu.

..och..här kommer han!! Tjohhhoooo!! Bigelibigeli Air! Eller hur var det! Haahaaa!!



...Och sååå kom han ner!!


Nytt år i Åre!! Tjohhooo!!

Vi hade den stora äran att ha besök från Åland, av Marika m familj och mikaela m familj, Så vi hade fullt hus kan man säga! Jätte kul va det vrekligen!

På bilden käkar vi lunch i en värmestuga i Björnen.

 Lilla Malte var så tapper fast det va snöigt och kallt ute...

Wilma kör sina första åk med Matias. det gick väldigt bra!


Hemma i lägenheten..lackas det naglar för fullt.. Alla prinsessor måste ju vara fina!!

några bilder på vad våra underbara barn hann med att göra..mycket prinsess lekar blev det..stackars Melker blev lite utfryst av alla super duper tjejiga tjejer!

Det blev ju lite köbilder till badrummet så vi fick ju passa på att bada all barnen på en gång! det gick ju bra det!

 



På nyårsafton lyckades vi lägga alla barnen stax efter kl åtta på kvällen! så vi fick äta 3-rätters i lugn och ro!!



Förrätten är serverad! Alla glada kockar i bakgrunden..Tjejerna stod för förrätten , Killarna gjorde varmrätten; Oxfile och potatisgratäng med bearnesås och efterrätten är för komplicerad för att förklara, men det bestod av nötter, turkisk yogurt, granatäpple, lemoncurd och jaa..det var gott!

Inga bra bilder på nyårsraketerna i år heller! men det blev en hel del skumppa på våran fina balkong med utsikt över hela åre dalen!! GOTT NYTT ÅÅÅÅR I ÅÅÅRE! :)


Julafton i Eksjö -09



Rktiga julafton firade vi altså  Eksjö, hos farmor & farfar..

Tjejerna var överlyckliga över sina julklappar..



På juldagen träffade vi familjen Brander i Lövhult och åkte pulkka och snowracer.

Jätte mysigt med snö och vinterväder överallt..tom.i Småland!!



Fikapaus med saffarnsbulle och kaffe satt fint..



Jul i Finland (19 Dec-09)

Jag och tjejerna flög till Finland från Östersund, via Arlanda och landade slutligen på helsingfors flygfält! Det gick jättebra! Tjerna var väldigt duktiga!


Vi tuggade tuggummi på både nervägen och uppvägen..så vi slapp få lock för öronen! Det var kul att lyfta tyckte Molly. väldigt spännande!

Mini var hur världsvan som helst! Hon har ju faktist flugit en ång tidigare i sitt 2 åriga liv.

när vi landade kom Moffa och mötte oss. Sen åkte vi via Syrran och hälsade på i deras nya hus, och sen hem till Mommo och baka.



Det var ovanligt mycket snö för årstiden hemma i Ekenäs. Och vädigt kallt-18 grader visade termometaren denna dag! Tur att mommo hade köpt så varma overaller till tjejrna! Vi fick ju inte med oss så himla mycket när vi inte åkte bil denna gång. Det blev trots allt mycket att bära på mellan flygterminlerna...




Stora julbaket! Vi bakade både hattifnattar och mumintroll denna jul!  Och lite fick vi smaka på degen åxå..:)


Inför kvällen ville Molly bli vacker som en riktig prinsessa! Då var det lite förberedelser innan..vi lånade mommos Papiljotter, läppglans, nagellack osv. Det ska börjas i tid...


Molly var väldigt nöjd över resultatet! Vilken tjejig liten tjej vi har fått! Sötis!

Mini njuter av julefriden..


Julmiddag med hela familjen samlad..10 vuxna och 6 barn! stämningen var total! Kan inte säga annat..hoppas alla fick i sig lite mat iallfall...



Tjerna var väldigt lyckliga över sina minst sagt tjejiga julklappar! Hello Kitty väskor och prinsess utsrtyrslar! Mini ville sova i sin klänning..



Lite bus med Noah hann vi med åxå med! Såhär lugna var dom dock inte hela vistelsen kan jag säga..

På måndag morgon kl 7 var vi tillbaka på flygfältet! Då skulle vi resa hem! Men men..som många redan vet så blev det ingen flygresa för oss den dagen, inte följande dag heller..och inte därpå följande..

För att göra en lång historia kort..så stod vi 45 min i FEL incheckningskö! när det äntligen var dags för oss att checka in meddelade tanten i disken att vi befann oss på fel terminal!! Det var bara Finnairs flyg som gick därifrån. SAS incheckning var i en annan terminal, 500 m bort! Snacka om att vi fick bråttom och småsprang..men vi kom försent! Gaten var stängd! Det hjälpte inte vad jag sa! Sen följde ett antal timmar i köer och väntande..men det fanns inte plats på några flyg så att vi skulle ha hunnit med vårt fortsättnigsflyg till Östersund.
Så det var bara att åka hem till mommo & moffa igen.
2 dygn senare tog vi båten över till Sthlm istället. Så kom marcus och mötte upp oss och vi fortsatte ner till Småland där vi firade riktiga julafton.
Hur Marcus fick ut våran bil från långtidsparkeringen på flygfältet i Ö-sund är en anna historia....

På båten hade vi egen hytt, vi lekte i bollhavet och dansade disco med Pippi Långstrump och Ville viking! Det kunde inte ha blivit en bättre avslutning på vår något dramatiska resa..Tacka vet jag Viking line!! Sakta men säkert framåt!




RSS 2.0