Mollys "födelsedag"

Vi har firat Molly i helgen! ! vecka för tidigt ..jaa..jag vet! men nu är det ju så att vi kommer att vara i Finland på hennes riktiga dag och jag har ingen lúst att släpa med alla paket dit, dessutom är det ganska viktigt dehär med sången på morgonen!!(specellt för molly). Så nu ha vi firat henne hemma..sen blir det såklart kalas hos mommo och moffa på lördag!!

Molly blev överlycklig över sn spargris! nu ska hon börja spara sina införtjänade pengar..



Mini fick åxå ett paket! molly fick nya "lack-klack-skor" så Mini fick mollys gamla, i en lite ny upp piffad variant!
Allt med glitter och paljetter på går hem hos mina små prinsessor..:)

Mini fortsätter med sina hyss..här ha hon fått tag på en gammal ögonskugga. Jaa..fråga mig inte i vilken tidsepok jag ha använt blå ögonskugga..men tydligen ha jag det! Fast nu är den ögonskuggan ett minne blott!när jag frågade mini vad hon gjort svarde hon ; "mamma jag ha ögonbrynat mig! det kom lite på tröjan åsså, de e ingen fara mamma.."

Nej..vad säger man..livet är fullt av överrraskningar! Som härom dagen när tjejrna lekte väldigt bra ihop, fnittrade och hade sig, då hade dom smort in 5 dockor i handkräm (då snackar jag inte lite handkräm, uten en hel flaska)Och så va dom ifärd med att bada dom , Mini stod i badkaret med kläderna på...håhååjaajaa...livet blir aldrig långtråkigt ivåran familj!!

"lilla" Molly och Mini åker tåg och fikar! väldigt bestämda unga damer som dras till varandra och leker väldigt bra ihop (ibland..) men så är det väl när man är bästisar?!


Tjejerna tar hand om sin något slitna pappa..efter två kvällars (nätters) hårt festande..
Molly blev så bekymrad när inte marcus steg upp till frukosten som hon lagat, "han kanske svälter ihjäl mamma, det går inte!" Här ser ni hur hon matar honom med Corn flakes! så välomhändertagande!!
Jaa..så gick den här helgen igen! På tisdag åker jag och tjejerna till Finland. Marcus fick inte ledigt, mycket nu, så han kommer med flyget på fredag!
Ha en skön vecka allihop!



Oktober månad kom och gick..!!



Det har varit lite glest mellan min blogg inlägg på sistone..kanske många tycker!Jag håller väl med!
vi ha haft fullt upp med kurser, gymppa,jobb, tvättstugor, vaknätter..jaa..vardagen helt enkelt!!

Nu har snön äntligen sänkt sig över åre dalen..Inte mycket, men det är såå fint uppe på berget!
vad ha vi gjort de senaste veckorna då..?!



Vi har lekt med grann tjejen Tilde..



Haft picniic ute i deras stuga.



Tagit det ganska lugnt i veckorna..kolla in molly i bakgrunden. Det där är hennes position när vi kommit hem från dagis och ätit middag..oftast somnar hon innan 7-i soffan! (Åtminstone de dagarna hon Inte sover på dagis..)

Molly och hennes bästis Lova har picnic under "bordet", det var för blåsigt denna söndag för att kunna gå ut..:)

Så har vi hälsat på grannens (även min arbetskollega..) kattungar!!



hela 9 stycken super söta och bångstyriga små kattungar!! Tjerna är helt lyriska!!



Och givetvis åkte vi pulkka i helgen..trots att det inte var sååå himla mycket snö!



Fika i pulkka backen med tjejligan och deras pappor!! :)



mys med pappa i Kökssoffan, medans mamma står vid diskbänken och sliter...;)  (det är molly som har tagit kortet på mig..)


Så är vardagen hemma hos oss!!
I veckan var jag och Mini dessutom till Östersund på vårt vanliga ögonläkar besök, då passade vi på att köpa en vagn till "lillebror". En aldeles röd och fin vagn blev det. Nu ha jag haft en svart, en beige och en grå-svart barn vagn så nu jäklar vill jag ha en med lite färg! mini tyckte åxå att den var väldigt fin! DEn kommer att lysa mot den vita snön i vinter när jag tar mina långpromenader i solskenet....:) (In my dreams..) Haa..haa..


Åre höstmarknad 2010

Iår bjöd Åre höstmarknad på strålande sol hela helgen, massor med folk och en massa kul att göra för både barn och vuxna!! Arrangöreran räknade med ca.20 000 besökare iår, i vanliga fall är det ju ganska lugnt i åre med sina drygt 1500 bofasta.



Höjdpunkten var ju ponnyridningen!! då fick tjerena rida runt på dessa otroligt söta små ponny hästar!





Så fanns det ett pysseltält för barnen..där kunde man göra halsband, små troll, rita, gå tipsrunda och givetvis göra ansiktsmålning!

Mini ville ju givetvis bli målad till en hund! världens sötaste hund..med dreglnde tunga..

Molly älskar utmaningar!! Att klättra och hitta på nya saker..



Här tar Molly på sig en hjälm och en sele, nu gäller det att klättra upp på så många ölbackar  som möjligt innan tornet rasar!!

Det bör tilläggas att molly stod och köade i nästan 45 innan det blev hennes tur att klättra!! hon va sååå himla taggad!! ville verkligen upp och klättra!! Molly var den yngsta deltagaren i denna utmaning!! Så duktig!!

Och så tappar hon balansen..och alla lådorna rasar samman under henne!!



Vår STORA äventyrs tjej som även älskar lördags godis..lite grann..:)

Och så har vi vår lilla "hund" som har fått upp ögonen för det här med anskts målning..det är kul att måla lte själv åxå...både här och där..hm..

 



Mina små prinsessor gör sig fina.. DEt ska börjas i tid sägs det ju! Blivande sminkös kanske?!





Tjejrna Pettersson i ett nötskal..

Och sist men ABSOLUT INTE minst- mamman som mest lknar en boll..:)



Jaa..jag lovade ju bilder på badbollen i ett tidigare inlägg..och här har ni mig..snart i vecka 25.

Dom svarta mysbyxorna åker på så fort jag kommer innanför dörren!! Jag tycker inte riktigt jag har hittat några andra gravidbyxor som känns riktigt sköna! I slutet på arbetsdagen klämmer allt på iallafall..

 

 


Första snön!!

Den första snön har altså fallit i Åre, för ca 1 vecka sedan är det nu!



Tjerna var helt vilda av glädje när vi kom upp till toppen! här var det -6 grader, medans det var ordentligt på plus sidan nere i dalen! Ganska spännande!!

 

Här har vi en lite nervös moffa påväg upp i kabinbanan!! men det gick ju bra!! Och det gungade ju bara liiite...

 

Marcus med sina svärföräldrar uppe på berget! Minis nya docka Mirabell var givetvis åxå med!!



Här är vi nere i solen innan vi gav oss upp i vintervädret och snön!!



Mini träffade sin bästa kompis "lilla" Molly upp på berget! dom hade jätte roligt i snön!!



Väl hemma igen blev det mys med mommo och moffa och Våffelfest!!! Såklart!!



Molly fick en ny cykel av mommo och moffa i för tidig födelsedags present! Så nu måste vi cykla mycket innan snön lägger sig på riktigt i byn...



Så hann vi ju med picnic åxå med mommo och moffa! Kolla in tjejernas nya termosar som jag köpte på Norrmalms! Mycket fina!!
På söndagen var vi på Holiday Club och badade och åt en väldigt god middag! Och på måndag morgon åkte mommo och moffa hem igen.. :(men vi ses ju snart igen!! Tack för en jätte mysig helg!!


RSS 2.0