Grattis Marcus 31 år!!



På måndag fyllde min kära man 31 år! dagen till ära passade Molly och jag på att baka riktigt många chokladbollar! både Mollys och Marcus stora favorit!!



Pappas små prinsessor äter mellis ute i solen i väntan på att pappa ska komma hem från jobbet! Sen blev det kalas!!

Midsommar på Åland!!



coola kompisarna Wilma och Molly äter godis när "småbarnen" sover...



Sagostundsmys med gufar Patrik och William!


Glada barn på lilla holmen på Midsommarafton! (jajjamen, barnen har vantar och mössa på..ingen sommarvärme direkt!)


Pappa-dotter moment! Kärlek!



Molly väntar förväntansfullt på att midsommar stången skulle resas så att dansen skulle sätta igång!



Nästan oförskämt fräsch nybliven mamma med sin lilla guldgosse- Malte!



Molly var ÖVERlycklig när hon fick hålla lilla Malte i sin famn! " mamma jag vill åxå ha en lillasyster..Inte en sån stor som Mini.." Hmm...det lär hon nog ska få vänta på..men man ska ju aldrig säga aldrig!!



Överlyckliga tjejer hoppar runt i mamma marikas och pappa Matias säng!

Vi hade en jättehärlig helg! tack alla som  var inblandade, både barn och vuxna! Det är alltid lika kul att träffas...Vem vet när det blir nästa gång... Troligtvis uppe i ett snöigt och kallt Åre! ;)

Högholmen-Helsingfors!

  Två förväntansfulla tjejer i bilen påväg till Högholmen! Molly matar Minis docka, "Emma" va lite sugen på mjölk..Mini har slitigt av sig glasögonen och kastat dom på golvet..tidsfördriv för både henne och mig!



Nu har vi kommit såhär långt! Vi har hittat fram och vi är alla nöjda och glada! Molly tycker det är väldigt spännande att få åka vagn, vi har lånat den av Tina. (joo, det är vår gamla!) Det var faktist väldigt skönt att ha båda tjejerna i vagnen, då visste man var man hade dom. Det visade sig vara väldigt mycket folk på Högholmen just idag!

  Lite matsäck var ju bra att vi hade med oss! Alltid var det nån som var hungrig! Här fyller vi på med lite energi innan vi börjar vår vandring bland alla de vilda djuren...



Marcus lyckades direkt brotta ner en alligator! bilden blev lite suddig för den höll på att gå till atack..mot fotografen! ;)



Lejonen var stora och mäktiga djur...



Tjejerna tittar på någe små mink liknade djur som hade en massa små ungar! Ganska söta faktist!



mycket glass blev det! Lotta, Noah, Peter och Mini hugger in på mjukglassen! Eller " Pehmis" som det heter i det här landet!


Jag och Mini försöker få syn på leoparden, men den lyste med sin frånvaro! Den låg säkert nånstans i skuggan och flämtade, det var faktist riktigt riktigt varmt!

 Inne i ormhuset, zoolandia eller  vad det nu hette!

Mini lyckades rida på en räv! Det var en av höjdpunktern under vår tripp!



Riktigt utsvultna stegade vi in på Hesburger, och det var inte bara en eller två hamburgare som slank ner vid detta bord kan jag berätta!! Det som inte barnen orkade äta upp åt vi föräldrar...



Sen blev det Etnisk musik på boulevarden! Tjerna var väldigt impade av indianerna och deras sång och hur dom spelade! Vi var ju bara tvugna att köpa skivan åxå..så nu lyssnar vi bara på indianmusik i bilen! Astrid Lindgrens hits får vila lite..det kan ju vara bra..
Tjerna förstod inte iden med att man skulle lägga pengar i resväskan, dom gick ditt och skulle plocka på sig pengar istället...hmm..vi fick gå vidare sen, så att vi inte blev i gräl med killarna från Ekvador..



Min kära man tyckte att stämningen var så god i Helsingfors, så han bokade ett hotellrum åt oss!! Scandic here vi come! Sa vi och gick och köpte några tandborstar!
Jippii!!! Jättekul att hoppa i sängen!



Jordgubbar och ärter smakar smaskens efter en hel dag på Högholmen! Sen gick hela familjen och dushade och jag behöver väl inte nämna att vi sov som stockar hela natten! ( fram till 7.15 då Mini vaknade..pigg som vanligt!)



Frukosten var helt UNDERBAR!!! Tjerna mumsade i sig croassanger, vattenmeloner,nötter och cheesecake som om dom aldrig gjort annat! Ett stort plus var ju att vi hamnade precis bredvid lekrummet! Och så hade vi ju utsikt över hela stan, med alla spännade bussar och spårvagnar som susade förbi!



Påvägen hem var vi alla helt slut efter en intensiv helg i Helsingfors!
Tack Peter och Lotta och Noah för trevligt sällskap!

Vardagsmys i Österby!



Världens sötaste Molly njuter i badskummet!!



Nybadade tjejer i pappsens trygga famn! Trötta..



Innan badet tittade vi på Buu-klubben (finlands motsvarighet till Bolibpomppa!) Idag kom det Mumin, tjejerna sitter som ljus. Innan Mini börjar springa runt och jaga dockor och gnälla om borttappade nappar..



Förväntansfull är bara förnamnet!!! Marcus har beställt nya skidkläder på nätet, som han här mycket stolt visar upp i strålande sol och 26 grader värme... I dom här kläderna kommer det att kraschas en hel del i vinter kan jag tänka mig...
(Jackan köpte vi faktist under vår Åre tripp.) Det här ser väl bra ut..?!



I helgen firade vi syrran uppe på lägerområdet! Vi tillrädde pyttipanna på öppen eld och så stekte vi plättar och åt glass och sylt till! Här myser Molly med sin moffa..



Världens goaste Andrea sitter och tuggar på sin första vattenmelon. ( Hon har faktist 4 tänder redan!)



På lördagen var det Ekenäs natten!! Då gick vi stora tjejer och åt sockervadd och hoppade i världens största hoppborg!! Moster och kusinerna följde med.



Lilla söta Andrea hälsade på oss en kväll när mamma och pappa hade fullt upp med att köpa hus!
Joodå, på måndag blir köpet klart. Då blir min kära lillasyster och hennes man ägare till ett hus! Här i Österby, ett stenkast ifrån vårat hus! Kul kul!



Nu är jag mätt i magen mamma! Titta hur stor den är!! Vår annars total mat vägrande 3 1/2 åring gillar det mesta som är grillat! Hoppas det blir en bra grillsommar!!

 En somrig Mini!  Väldigt naturligt leende Molly!!



Maja (granntjejen) och Molly har picnic på berget på gården! Hoppas det snart blir sommar igen..längatar tillbaka till den där värmeböljan som vi hade för snart 2 veckor sen!



Då var det faktist så varmt att man kunde och ville bada, flera gånger om dagen! Här badar Mini med sin pojkvän Noah. Gumor Lotta försöker fotografera lite febrilt i bakgrunden..:)



Andrea och Mini sitter och filosoferar i skuggan av trädet! Hmm.,.vad ska vi nu hitta på att äta?! Mera stenar eller några maskrosor?

Hej igen!

Jag vet..jag vet..jag är världens sämsta på att uppdatera min blogg! Vi har så himla mycket just nu bara..massor med samtal som måste ringas, blanketter som ska fyllas i, grejer som ska säljas..jaa..suck! man undrar nog ibland vad man egentligen gett sig in på!
Nu har min kära man iallfall fått bekräftat att han har ett jobb, företagsbil och hela kittet! Så nu kan han åxå andas ut lite..
Jag börjar jobba redan den 3;e augusti, Marcus är troligtvis ledig fram till 1 Serptember, så han får ta hand om inskolningar på dagis och dyl. Nu jobbar jag 3 veckor till på Båssaboda Daghem..sen blir det lite semester innan det bär av upp till Åre.
Ringde just och bokade biljetter på viking Line och det fanns ju inga platser kvar på kvällsturen som vi ville åka, i och med att vi skall ha släpvagn med oss. Så vi måste åka dagstur..Yepiii! 11 timmar på båten och sen ska vi sitta 8 timmar i bilen! Mmmm..tidernas tålamods prövning är på kommande! Det är bara att ladda dvd; n och godis förrådet! ( I bilen altså..)
Vi kommer att bo i björnänge! En jättefin  lägenhet, med 4 sovrum och bastu! Tyvärr måste vi ju då flytta igen i december..fast vi kan ju alltid försöka övertala Nick att få bo kvar. Lägenhetn är ju aldeles för stor för honom!! :) Vi får se hur det går..Vi har ju nånting att börja med iallfall..

Jag ska försöka skriva och sätta in lite bilder snart igen..när kvällarna inte tar slut på hälft..Vi är jätta dåliga på att gåoch lägga oss nuförtiden.. 23-tiden är ju aldeles för sent för oss som ska upp 6-tiden!
Vet ni, det snöade i Åre förra veckan! Shit altså! Vart är vi påväg...?!

RSS 2.0