Snöööö!!

Inatt och hela dagen dag har det äntligen kommit lte snö! nästan en halv meter på ett dygn!!

Molly var så lycklig över all snö, så hon ville kanppt komma in idag när vi kommit hem från förskolan!
Lillasyster Mini skulle först vara inne, men sen klädde hon på sig iallfall och kom ut hon åxå..:)
Visst är det härligt med snö..


Nu är det klippt! nI kanske har lagt märke till att min kära man har börjat bli skrämmande långhårig nu igen...igårkväll tänkte jag att jag får väl ta saken i egna händer och tänkte att luggen kan jag ju iallfall klppa..Såhär glada var vi när luggen
var nyklippt!

 

Såhär såg det ut när jag fixade till Marcus lugg..med en jaa ni såg rätt en NAGELSAX! Oj oj vad ska marika (frisör) säga nu...vem som dokumenterade..?! Marcus själv faktist..:)


Sjukstuga och bus!

Tjejerna har en ny favoritlek- Leka doktor mamma! Du sjuk! Ok säger den tacksamma mamman som gärna ligger en stund på soffan och blir ompysslad..

 Ibland behöver doktorn själv lite bandage i pannan..och piller! (Frukost flingor..)

Doktor molly tar tempen på mig. " Femt-femti" är diagnosen. Hmm..femti-femti att jag överlever eller..


Här har patienten brutit benet..och behöver minsann både zinksalva och bandage...

Mina busiga små gullungar..helt oskyldiga..men fulla i fan ibland. (här ha dom fått för sig att plocka bort alla ljusen från ljustaken..och Mini bestämt att röda ljus är ganska goda..)


Mini med sina reklamprylar som delades ut på världscup tävlingarna i helgen.. Vi har ju varit med överallt..


Luciahelg och skidåkning!Den RIKTIGA tomten har varit på besök i åre denna helg. Alla barn fick lämna in sin önskelista i tomteverkstaden
och så fick man åka med tomten med hans häst och vagn!


Det är en otrolig julstämning i hela byn, trots att vi nästan inte har någon snö alls..det är tydlgen ovanligt lite snö just i år! Typiskt!


På eftermiddagen fick vi även njuta av åres Lucia..väldigt stämnngsfullt!


På söndagen gjorde Mini en aldeles fantastisk skidpremiär! En naturbegåvning helt klart! hon tyckte verkligen att det var skitkul!

Stora syster var inte sämre hon heller! Kolla in hennes nya goggels!  molly har varit och shoppat med pappa! Hon är väldigt nöjd med den gula färgen..Hur cool som helst!


Fikapauserna är MINST lika viktiga som hela skidåkningen!


Storbak på Tottvägen!!

Jag och tjejerna bakade kanelbullar i söndas! Det var ett tag sen jag bakade just bullar med dem, och jag insåg att det har hänt en hel del sen sist! Nu klarade dom av både att smöra, strö ut kanel, rulla och skära..Och den största förändrngen var ju att dom inte bara stoppade i munnen, det hamnade lite på plåten åxå.

 

Kolla in de konsentrearade minerna! det gick väldigt bra faktist! Sen ska vi inte tala om hur mycket mjöl vi hade på kläderna och på golvet..(Jag vet inte vart våra förkläden har hamnat i alla våra flyttar..kanske dom rent av är kvar i Finland..Hm..)Mmm..visst blir man sugen!! vilka otroligt fina bullar..det syns att dom är hemgjorda iallfall!! :) Dom blev faktst lite finare när dom hade varit inne i ugnen. Så nu har vi frysen full med bullar till alla kalla dagar i skid backen...Det är bara den varma chokladen som fattas;)

 

Vi hade sån bra flyt på vårt bakande, så vi körde på med pepparkakor åxå. När vi endå hade ugnen varm liksom..


Här vart Molly lite sur, när jag sa att hon inte fick äta mera deg. Och så gick det ju inte som hon ville riktgt..när hon skulle kavla ut..och degen  bara fastande på kaveln..jaa ni vet..men i det stora hela hade vi faktist riktigt kul! Och shit vad gott det var med varma kanelbullar och mjölk till kvällsmål!!
Ha det gott allihop..ta hand om er och njut av era små charmtroll där hemma!


RSS 2.0