Glad "lilla-jul" och en mysig första advent!

I jakten på den ultimata "julkortsbilden" klädde jag upp tjejerna och dom poserade "villigt" i olika poser och såg alltid lika glada ut..(not!) Alla ni som har försökt ta en glad julbild med 2 barn vet vad jag talar om..
Här en liten försmak av vad som komma skall..:)
Dom här räknas då till dom mer lyckade bilderna..det är som sagt inte så lätt att både få den bästa bakgrunden, glada barn som är sams och gärna har tomteluva på!
Vi har åkt snow-racer idag åxå...

 Molly och marcus utanför Årebutiken, på torget. Här kan man vila sina ben i en mysig gunga med äkta renfäll på!Snacka om stolt tjej!! Nu har även Mini fått slalom utrustning!! Nästa helg ska vi försöka åka lite..dom öppnade några backar borta i Duved redan förra helgen. Och nu har det ju varit rejält kallt igen så nu hålls nog snön kvar!


Mini vägrade ta av sig skidorna, hon klamppade runt ett bra tag i dom 67cm långa skidorna!
Visste ni det att alla barn (som är skrivna här)åker gratis  hela skidsystemet tills dom fyller 15 år!! Det är det enda skidorten i Sverige som har den förmånen. bara det är ju en anleding till att flytta hit!! Eller hur..?!
Hur var det med snön i Sälen  helgen fam. Ekelund? blev det nåt åkande?
Jag lovar att rapportera sen när Mini gjort sin skid-debut! Ha det gott!


Grilla och busa i Fröå gruva!Förra helgen när det var lite halvtråkigt väder passade vi på att åka till Fröå gruva och grilla med en annan familj.
Här har hela familjen lyckats fastan på en och samma bild, det händer ju inte ofta faktist...

Mini beundrar stolt den fina snögubben som vi lyckades bygga..Emil och Mini är ganska exakt lika gamla. Och ganska exakt lika busiga...Snöängeln Mini..:)


När vi kom hem var tjejerna aldelse utslagna. Här tittat dom på Ice age, som Mini faktist tycker att är liiite läskigt..Tur att storasyster finns vid hennes sida och gärna håller henne i handen. (ibland är dom faktist bästa kompisar..trots att Molly ibland inte vill HA nÅGON LILLA SYSTER!!) En kväll när dom var riktgt kärvänliga mot varandra förklarade Molly att hon faktist var kär i Mini. Det är kul att ha en syster! Och allt som oftast leker dom väldigt bra ihop, Mini vill alltid leka det som Molly leker, och så länge Molly får bestämma så flyter det på riktigt bra..
Jag har varit hemma med dom de senaste 2 dagarna  (febertopp efter vaccin..)och verkligen försökt engagera mig i deras lek och se vad dom helst gör. Och det är ju dockor som gäller fortfarande..dom klär på sina dockor, matar sina dockor, går på utflykt med sina dockor. En dag kom jag på dem med att faktist sitta och AMMA sina dockor. "Dom behöver dricka lite mjölk sidu mamma" förklarade molly bestämt. tänk vad dom snappar upp.

Och..jaa..ni läste rätt, vi har vaccinerat båda våra tjejer nu! Först när dom kom ut till Förskolan och vaccinerade för över 1 månad sen, bestämde jag att INTE vaccinera Molly( mini är under 3 och då skulle man inte vaccinera barn under 3 år.) Men nu ångrade jag mig iallfall..så nu är hela familjen Pettersson vaccinerade!! På gott och på ont givetvis...
Ha en mysig "Lilla-jul" första advent allhop! Kram från Åre.


Och nu är det vinter..

Förra helgen hade vi kanonväder på söndagen! (Jaa..på självaste farsdagen!) nere i byn var det lite dimmigt men som tur var åkte vi upp till Ullådalen- och där var det helt perfekt!

molly njuter av solens varma strålar.. Även mommo Camilla var lite imponerad av fjällvädret just idag!

Det var jättekul för stora och små att susa ner för backen!STORT tack för den tidiga julklappen mommo & moffa!! Såhär glad blev tjejrna när Marcus kom hem med den i fredas! Nu blir det åka av även denna helg!!


Molly 4 år!!Yrvaken men lycklig 4-åring, visar stolt upp sina nya pärlor!Lilla syster hjälper gärna till med paketöppnandet! molly fick äntligen sin egen fåtölj!! En turkos! Som hon själv valde ut...


Kalas med Anneli, Ola och killarna på kvällen..tjejkalas på söndagen (förlåt en kille..) Mycket våfflor, glass och chokladbollar blev det!!Prinsessorna Selma, Stella och Molly busar i Mollys säng! Skattjakt, knorr-på-grisen, Popcorn och ballonger!! Är det kalas så är det kalas! jättekul hade vi alla!!Stella frossar i popcornen..!

Tjejsnack och klubbor! här smakar dom på varandras klubbor..Är man kompisar så är man!

Jag ser redan fram emot att ordna nästa barnkalas!! Kanske man ska ha nåt tema då..?!


RSS 2.0