Nu flyttar vi..igen!

Hejhej! Det var ett tag sedan! har helt enkelt inte haft så mycket tid och energi över till nåt bloggande på länge!
Men vi har ju gjort en hel del..i lördags var vi på utflykt till Norge! En liten sväng iallafall. Vi körde ne heelt otroligt vacker väg längs hela Kallsjön in i Norge och så tillbaka. Sen åkte vi till Storulvån, en annan turstattraktion här uppe! Helt sjukt vad vackert det var! Viken natur, vilka berg! jaa om det är vackert på vintern här uppe, så kan jag bara tala om att det är MYCKET  vackrarrae nu på hösten!
Så har vi varit i Järpen hos våra grannes föräldrar, dom har en gammal hästgård där. Väldigt fint! Marcus anlade några utelamppor och belysning i deras bastu tunna ute på gården! jag och tjejerna njöt bara av det vackra vädret, all god fika och så grillade vi korv till "gubbarna".
Och nu så ska vi flytta! Imorgon rättare sagt! Så nu är alla våra ägodelar packade i lådor ännu en gång! Fyy fasiken vad jobbigt det är! Tro inte att vi tycker det är kul att flytta!! Marcus och Molly var iväg och hämtade nycklarna ikväll och så förde dom dit tjejrnas sproilans nya våningsäng!
Så kan jag väl berätta att imorse när vi åkte till jobbet låg snön vit över skutan! (Toppen på berget här i Åre för er som inte har koll..)
Nere i dalen har vi fortfarande plusgrader..men det är betydligt friskare i luften!
Önska oss lycka till med flytten nu!! Vi behöver all kraft vi kan få!
Tjingtjing så länge! Jag återkommer med bilder..

"gubb-dirt" och 4-års kalas!

Molly har varit på 4-års kalas hos hennes nya bästis Selma på dagis. Det vankades både chokladbollar, studsmatta och fiskedam! Och givetvis fick alla mammor mumsig fika ute på den soliga terassen!! Toppen!

Marcus har ju hunnit med en hel del cykling..både downhill och som här hopp-och lek, eller "gubb-dirt" som dom själva kallar det! Dom är ett gäng killar i sina bästa år som träffas i Undersåker på måndagkvällar och cyklar.

 

 

Jaa..dom verkar ha det rätt så kul! Marcus skor är inte längre välkomna in i lägenheten kan jag berätta!! Det luktar som om nån ha gått och dött i dom. (först bajsat och sen dött..och legat och ruttnat..jaa..ni förstår vad jag menar...) Huuujedamej sa Molly! Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Annars jobbar vi..och jobbar! Marcus ha inte kommit hem innan 19 på hela veckan tror jag. Jag ser inte framemot då den verkliga högsäsongen börjar! Men nånstans måste man ju kunna säga NEJ tycker jag!

Molly ska börja på gymppa imorgon! Kl.17 varje tordag är det gymppa för alla som är mellan 3-5. Mini får vänta på sin tur...Det ska bli kul! Jag ha faktist åxå varit och införskaffat mig ett par nya gymppaskor (mina gamla åkte i roskis när vi flyttade!) Så nu kan jag inte längre skylla på att jag inte har några skor...När vi väl har flyttat (om ca2 veckor) kommer vi att ha gångavstånd till gymmet!Så några pass skall man väl dra iväg sig på, innan vintern kör igång. Mina lårmuskler har ju sett bättre dagar..om man säger så..Ska man klara av att åka ner från skutan utan att få mjölksyra så är det nu det måste grundas...
Ha det så gott allihop!! Vi hörs igen!

 


Mini 2 år!!

Vår älskade lilla Mini fyllde 2 år den 23 augusti. Vi firade henne med sång och paket på morgonen!

Storasyster var gröön av avund på alla paket som lill-syrran fick! Hon var inte sen med att erbjuda sin hjälp  paketöppnandet...

 

Här provsitter Mini sin nya fotölj..ser ganska nöjd ut va?! Molly ville ju såklart åxå ha en egen fotölj..men nu får hon faktist leva med att syrran fyller år 2 månader före henne!

 

 

Vi firade ju givetevis med tjejernas favorit-chokladbollar och så glass!! Grattis gumman!!Vi var och badade på Holday club åxå, hela eftermiddagen-skitkul! Så vi hann ju inte vara hemma och baka någon tårta. men marängsviss var precis lika gott! (kanske godare..:)Systrarna bus har börjat på dagis nu åxå! dom trivs jätte bra! Molly ha fått en ny bästis, Selma som är lika gammal som hon. Mini leker lite med alla, spelar ngen roll om det är klle eller tjej,
ålder eller vilken avdelning man går på!
Så har vi hunnit med både feber och öroninflammation (molly), cykeltävling,(maxi avelanchetrophy, Marcus)
och sist men INTE minst vi har hittat en ny lägenhet!! I alphyddan kommer vi att bo from oktober. En jättefin 3;a, typ radhus, stor terass och en stor lekplats precis nedanför! Vi är jätte glada! Tyvärr saknar den bastu..men..men förövrgt har den allt!! Så om några veckor flyttar vi igen..:) Inte lika långt denhär gången..
PS. utskten får vi åxå behålla! Jag lovar den är nästan ännu bättre! 10min snubbelavstånd till torget. Ski in- ski out läge när snön kommer! Vad mer kan man begära liksom?! Jo..vi har garage OCH motorvärmaruttag och så bor det massor med barn i området OCH en tax! Som Mini redan bekantat sig med. Tyvärr är den jätte gammal och har lite hjärtproblem så jag hoppas att inte Mini kör för hårt med den!

Så nu känns det riktigt bra, nu kan man börja slappna av och bara njuta! följa med hur hösten tar över byn..mörknet och även kylan!
Imorgon är det slut på Marcus semester!! Jaa..nu ska han åxå börja jobba! Frågan är hur vi ska klara av vardagen nu?! näee..det går säkert bra, men det kommer nog att märkas att båda snart jobbar heltid igen!

Här är vår nya adress för er som vill hålla er uppdaterade;  Tottvägen 55B,   83013 Åre.

Tjingeling!!


RSS 2.0