Molly 6 åR!Igår fyllde vår finaste Molly 6 år! Då uppvakatade vi henne med sång och paket direkt i sängen! yrvaken men glad & åring!

Mini tittade nyfiket på när storasyster öppnade paket. Första gången som vi INTE hade några tröstepaket till småsyskon (jag hade glömt bort det helt enkelt) Och det gick faktist, Mini va jätte duktig! Sen fick hon både ett läppglans och en parfym av Molly..

På kvällen åt vi Tacos (Mollys favoritmat) med Linda, Gustav, Emil och Mats!Och så hade Molly bakat Kladdkaka som hon mycket omsorgsfullt dekoreade med både strössel, chokladhjärtan och gröm glasyr!Världen sfinaste kladdkaka till världens finaste Molly! Hon var mäkta stolt över slutresultatet!!Det var en stor dag igår, molly fyllde 6 år, Milton sa mamma för första gången och sist men inte minst Molly flyttade ut från tjejernas sovrum in i ett eget sovrum. Hon fick nämligen en loftsäng i födelsedagspresent åxå! Tjejerna har delat sovrum sen Mini var 8 månader, så det var ett ganska stort kliv att ta. Men Molly sov som vanligt som en stock i sin nya säng, Mini däremot var lite ängslig på morgonkvisten när hon vakande och var helt ensam...Men så småningom är ju tanken den att Milton ska flytta in i Minis sovrum, fast då måste han lära sig att sova på nätterna!! Inte som nu, när han är vaken mellan 4och 6!
Nu har vi höstlov..igen! Inget dagis eller skola på hela veckan! Vi leker med kompisar så gott vi kan! På onsdag kommer farmor och farfar och faster >Lotta det blir kul!!


Mini matar Milton med gröt!

Storasyster Mini hjälper gärna till när det passar henne..och Milton kanske inte alltid är helt lätt att mata! Så gröten hamnar både här och där..

..Men oj så kul dom har! Gröten får man tvätta bort sen, och lite mättare blev nog Milton! :)Så leker tjejerna väldigt mycket affär just nu..grejer säljs och packas in i påsar och så räknas pengarna! Molly har tillverkat pengar, både sedlar och småslantar..

DEt är så kul när dom hittar på en lek som dom båda tycker är kul..då lekr dom länge, utan någe syskon bråk!


Höstlov och annat skoj!

Senaste veckan har vi varit både på Åland och så i Ekenäs och så i sthlm och nu är vi hemma igen! Tyvärr har vi inga bilder allas från Åland. Vi hann inte ta upp kameran..kanske full fart!Sötaste kusinerna Sissi och Mini i Mommos införskaffade pyamasar..Hello Kitty givetvis!Mommo och Milton kom bra överrens från första stund, det tog en stund innan Milton godkände moffa, men sen va dom åxå kompisar. Tyvärr va alla barn sjuka när vi väl kom fram till Ekenäs. Milton hade hög feber och en riktigt jobbig hosta..men i slutet på veckan började vi alla piggna till!

Bus och lek med kompsarna Isac och Noah hann vi åxå med!Noah och Mini gifte sig flera gånger och pussades om och om igen! Ska bli kula tta se om denna kärlek håller i sig..Dom ha verkligen funnt varanadra och leker alltid (ok för det mesta) väldigt bra! Vilken fantasi!

 

Så firades alla som hade fyllt år under hösten..så det blev ett jätte kalas med massor av paket! Nästan som på julafton! Kul kul!

Mini var överlycklig över ännu en hund till sin samling! Denna nykomling fick namnet Minoa och den kan både skälla och gå!Vanezza, Izabella; Andrea och Mini spelar spel med Tina.Glad kille i hytten påväg hem till pappa!Så ha ajga ju åkt lite färja med mina små barn! Här äter vi kvällsmål i vår hytt påväg över till Sthlm. det gick otroligt bra att åka själv med dom,jag så stolt över mina duktga tjejer! fast dom e ju ganska vana att åka båt..
milton äter surskorpa i min säng..hm..det var kanske inte så smart..det blev aningens smulor..men jag ville inte ha honom på golvet heller..heltäckningsmattan känns sådär halv fräsch faktikst!I stockholm hos Daniel och Sofie möttes vi av en glad men något sliten pappa Marcus som va väldigt glad över att få hem sin familj!Och sist men åxå minst fick vi träffa lilla söta och så otroligt fina Joni. Ååhh..kommer dom där modersänslorna nånsinn att försvinna när man får hålla i en aldeles nykläckt litet liv?! Nääee..troligtvis inte! Men jag har ju iallafall insett att jag inte ska ha flera barn, för jag måste klara av att resa och göra saker själv med mina barn, och det kan man med 3 barn men där går gränsen!
Men dom e ju så oootroligt goa när dom e så där små..och det är ju världens häftigaste upplevelse att föda barn, det kommer man inte ifrån, så är det bara!!
Så till nånting heelt annat! V hann precis vinka av familjen Gynter så blev vi påkörda! Pang bara! Som tur var blev det in gen större skada på bilen och barnen märkte knappt att det smällde! men det kunde ju ha gått helt galet! Det va en bil som hade parkerat för nära övergångstället och skymde sikten helt för Markus, så när han svängde ut såg han inte bilen som kom från vänster och körde fullt in i oss!
men som sagt det är bara materiella skador!


Sjuklingar och sömnlösa nätter!Morgonstund har guld  mun..eller ska jag säga snö?! Tur att det är så otroligt fint ute nu, så att man piggnar till när Milton ska ut och sova sin första tupplur! För inatt var det INTE roligt kan jag säga! Mini hon hostade och nös, hon ha ju varit sjuk och hemma från förskolan hela veckan. Milton håller på att få flera tänder i övre käken, så han vaknar titt som tätt och är lessen. Och till råga på allt ha Marcus fått nån typ av nackspärr..eller nackskott som jag tidigare skrev på facebook:) Så han hade så ont så han låg och vände och vred sig och när han väl somna va det på rygg och då snarkar han så högt så han väcker Milton! Och så börjar det om igen..Jaa..så jag hade tur om jag lyckades somna mellan alla snarkningar och gråt!Men nu kurerar Mini sig så att hon ska vara pigga och glada Mini igen när vi kommer till Åland på lördag morgon! Såhär lugn är vi nte vana att se henne..idag ha vi tillbringat dagen tills törsta delen i soffan tittnades på bolibompa! Och det värsta är att nu kom Molly hem från skoaln och sa att hon hade ont i hela kroppen..Men Milton han är glad som en solstråle! Åtminstone när man precis ha sovit gott i 2h i den friska fjäll luften! Man kan ju inte vara trött och sur när man möts av den här killen..:)Eller den här utsikten från köksfönstret...

Måndag!På måndagar är tjejerna alltid lediga från sin förskola/skola. Då åker vi till Järpen och går på "kyrkis" eller öppna förskolan där! Den är helt fantastisk- både för barnen och mammorna! Först träffas vi och leker ute på gården en stund, sen går vi in och leker, utrymmena är uppbyggt precis som en vanlig förskola, med kuddrum, pyssel/målar rum och dockvrå och rutchkana etc.
Här sitter vi och har samling som vi har varje gång innan lunch. Sen rullas matvagnen in, och det är ju det bästa av allt-att slippa laga lunch! Få den tillredd och serverad av någon annan! Till ett pris på 10:- per barn! Idag fick vi köttbullar, mackor, potatis sallad och sen kaffe och te till de vuxna! Från 9.30 -13.00 får vi vara där. Sen brukar vi vara några som stannar kvar och leker i parken efter det åxå.
Jag är så tacksam över att den finns! Så har man något program för dom annars rätt så rastlösa små tjejerna..

Påvägen hem i bilen (vi åker ca25min) brukar Mini och Milton oftast somna. Då passar Molly och jag på att "prata" :) Idag sa hon- "Mamma, jag ha tittat och tittat upp i himlen hela tiden, men jag kan inte se mormor Brita! Var är hon?! Varför vill hon inte att vi ska se henne?" Jaa..vad svarar man..att jag inte vet riktigt var hon är!
"Lova mig mamma att du finns kvar här på jorden tills jag blivit stor!" Jag ska försöka...Sen sa hon "Mamma, det är mycket roligare att vara barn! Då slipper man jobba! Hur länge kommer jag att vara barn ännu?"
Jaa..du lilla hjärtat, du är barn så länge du går i skolan..vissa blir ju aldrig vuxna :) Din pappa tex. han vill aldrig bli vuxen! fast det sista sa jag inte..
Det blir bara mer och mer "djupa" diskussoner med min snart 6 -åriga tjej. Många frågor som ställs och som måste bli besvarade! Så gott det går...

Ridskolan i Björnänge!


Varje lördag förmiddag går jag och tjejerna på ridskola i Björnänge. Mycket omtyckt aktivitet! vi rider, fikar och träffar kompisar! Mycket trevligt! synd bara att jag är så in i norden allergisk, så jag mår bäst av att hålla mig utanför stallet! Men ute i friska luften fungerar det faktist bra!

Väldigt stolt tjej som red helt själv idag! och lyckades få hästen att både svänga och stanna! bra jobbat Molly!Mini på sin favorithäst! Rufus. Hon strålar som en sol så fort hon kommer upp på hästryggen..


Det bästa i mitt liv! -eller snarare ALLT i mitt liv!Världens bästa storasyster och världens bästa lillebror! Fina e ni!
åååå..Milton öppnade Pandoras box!! My good så mycket goda halsband! Var ska jag börja?!Och sist men inte minst..min allra goaste Mini! Som ibland, (ja, typ dagligen driver mig till vansinne med sin envishet, sin bestämda röst och sin retsamma sida) Fast guud så mycket tråkigare livet vore utan henne! Hon förgyller våra dagar med sin minst sagt vilda fantasi sina påhitt, sina funderingar om livet, hennes kramar och hennes trots allt väldigt sårbara, späda lilla varelse!och så har vi då mannen i  mitt liv! Här precis hemkommen från kanske säsongens sista cykling! Idag va det kallt i backen, knappt plusgrader. Fast det va ju väldigt kul ändå! Nu börjar vi alla längta efter snön på allvar..


Milton kryper..:)

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7hm9HVI2QCE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Milton har nu krupit i drygt 1 vecka! vi har fortfarande inte riktigt vant oss.. så har en tredje tand smugit sig fram i övre käken! Det är skönt att frå förklaring på alla sömnlösa nätter..

En vanlig kväll..

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/48_tfEa5IYA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ville bara dela med mig av vårt kaos..av våra barn! Ni kan ju iallafall stänga av när ni inte orkar längre..:)

Kanelbullens dag!!

I sverige firar vi kanelbullen dag den 4 oktober! Mycket bra påfund tycker jag! Såklart vi ska baka bullar..

 

Dom blev väldigt smarriga med extra mycket kanel, extra smör och allt!!
Molly ha byggt ett hus av all mat! Kolla mamma så mycket mat! Det blev ett hus! Såhär mycket brukar du väl nte handla?! Jooo..tyvärr Molly varje vecka trycker vi i oss enorma mängder mat! Vänta bara tills Milton kommer igång på allvar..Då räcker inte 10L mjölk i veckan till längre!
Marcus ha börja fundera om han har laktos, han e rktigt risig i magen! Konstant! Det liktar inte mumma kan jag lova..:(


Så..nu hoppas jag att denna "bråkfredag" snart övergår i "mysfredag" annars går jag ut!! Kanske måste testa mina nya löparskor..:)
Föresten måste bara berätta att nu har försat snön fallit på Åreskutan. Vi hade nätt och jämt på plus sidan imorse. Skönt att bilen nu är ny servad och snart har vi även vinterdäcken på! Välkommen vinter! Molly ha längtat efter snön sa hon häromdagen..


Såmliga går med trasiga skor..Jag har sprungit slut mina löparskor! Efter turen i tisdas lossnade båda "helarna" på mina skor, dom va helt murkan kan man lätt säga! Jag ha ju vetat att jag snart måste byta ut dem..men så länge dom e hela så funkar det ju! Men nu går det verkligen inte längre! typiskt tänkte jag! Precis när jag kommit igång med min löpning..tisdag och torsdag,när tjejerna går på sin gymppa! Perfekt, då kan man liksom inte banga ur, näe dom står och hoppar i hallen!
Men min man sa mycket klokt, åk nu och prova ut ett par nya när du åker in till Östersund på Torsdag! Njaa..vi har ju inte riktigt råd tänkte jag..men....så fick jag provspringa dessa superlätta Nike löparskor!! Och jag ville ju inte ta dem av mig! Så fick jag dessutom 300:- i rabatt..så jag kunde ju inte motstå! Jag har ju inget gymkort! Dom här skorna är en investering i mitt egna välmående kan jag säga!! Jag bara längtar till premiärturen!!


Dittan och dattan!

Så där jaaa..nu har vi en fungerande tvättmaskin igen! 6 kronor och 1 knapp! Där var felet! Tur att det inte var nåt värre! Jag hade föreställt mig att dom skulle komma och hämta tvättmaskiinen och att vi sen skulle få vara utan tvättmaskin vecka ut och vecka in.. Men ibland går det bättre än vad man förväntar sig!
Hoppas turen håller i sig angående bilen imorgon då åxå..jag är inte alls sugen på att köra in till stan men, jag har ju världen bästa sällskap! Milton my man!! Tjejerna ska få följa med hem med kompisar imorgon, för jag kommer ju inte att hinna tillbaka till halv 2. Jag struntade i att fråga om dom fick stanna kvar längre på fsk, det verkade ju så himla svårt förra gången!
Nej, nu ska jag åka och hämta Mini, Molly åker skoltaxi hem idag! Stortjejen! Som även ha haft fotografering idag! Fast hon va lite osäker på om hon skulle få vara med på fotot, dom kanske fotas efter mellis, mamma och då får jag ju inte vara där..Stackarn! Hon gillar verkligen inte det här med 15 h.
Hörs senare! Ha det gött!

Det är mycket nu!

Hur klarar man sig utan en fungerande tvättmaskin?! Jag bara undrar, för vår ha gett upp! Jag förstår inte hur vi ha lyckats köra slut på den på bara 1/2 år! Det är ju inte möjligt! Visst jag/vi tvättar ju i princip en maskin om dagen, det blir ju en hel del tvätt med 3 st inte allt för renliga barn! :)
Fast jag ha nu börjat tänka positivt och märker hut himla mycket tid jag faktst har över till att göra annat..tex blogga..hahaa! Tvätten och matlagningen och matinförskaffningen tar ju annars den största tiden av min vakna period på dygnet. Jag är ju i och för sig vaken mycket på nätterna åxå, men då slipper jag åtminstone laga mat och tvätta!
milton är inne i ännu en "sova-väldigt-dåligt" period. Altså han sover ju bra på dagarna, 3 gånger 1h pass. Kanske det är just där problemet ligger, han sover för mycket på dagarna..eller nej..det där tror jag inte på! Han är ju helt oresonligt trött om han inte får sina 3 sovpass. Jag tröstar mig med att det snart går över. Han vill ju bara ha närhet, kramas mycket, och det är ju inte helt fel!
På torsdag ska jag åka in till österund med bilen..för att göra en lång historia kort. Efter att jag och barnen fick punktering när vi var i Järpen märkte vi att vi saknade vår bultnyckel! Det går altså inte att byta däcken eftersom bultarna är låsta! Vi fick svetsa upp det däcket, men nu ska vi byta till vinterdäck, så då blir det mer "ekonomiskt" att åka in till volvo i östersund och öppna upp bultarna! Åååhh..jag blir så trött! Alltid är det nåt!
Men så länge vi alla är friska och glada (relativt iallfall) kan man ju inte klaga..elller hur?! Vad är väl en försvunnen bultnyckel, trasig tvättmaskin och sömnlösa nätter egentligen..
Snart är det iallfall höstlov! Det ser vi alla framemot väldigt mycket!
Milton leker med en ballong!!

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/TFUs7phXFu0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Yeehaaaa! We are back!!

 
Grillning vid Nalle-klippan..Inte helt fel utsikt!Milton och mamma på vandring..Hela familjen Pettersson på Åre höst marknad! Vi hade grymt väder, solen sken hela dagen och vi mätte hela 35 grader på våran altan på eftermiddagen!! 2 dagar senare hade vi minusgrader på morgonen! nU är snön inte långt borta!


Milton är en väldigt charmig liten kille! Älskar plommonpure, fast bordskicket är väl sisådär..Vi får byta kläder (både han och jag ibland) efter att vi avslutat lunchen:)I söndas fortsatte det strålande vädret! Vad passar inte bättre då än en tur till Dirten (en cykel park för er som inte är så insatta i alla dessa begrepp:)Fredagen den första oktober skriver vi som dagen då Milton lärde sig krypa! Då kröp han över 2 meter..Här hittar man honom ofta om toalett dörren står öppen..vid pottan tuggandes på tjejernas toa lektyr! :)
Han är en riktigt bussig liten kille..som nu börjar  märka om mamma eller pappa lämnar rummet, han är inte lika glad mot alla vuxna längre och han kräver mycket uppmärksamhet! vilket han självklart får!! Han är helt klart medelpunkten i vår familj just nu!!Trip trap trull! Hela syskonskaran gillar att duscha ihop! (och så sminkdockan..ser lite absurt ut med dockhuvudet i Minis famn..)
Och tro det eller ej men mamma fick precis åxå plats i duschen..jag kände bara att det kanske inte var värt att lägga in på bloggen!!

Guud så glad jag är att jag hittade inställningen så att jag fick det att fungera igen! Det är faktist många som har frågat efter min blogg så jag kände att jag måste ge det ett försök till! Tjohoo!! Det fungerar!!
Nu ska jag bli bättre på att skriva..fast tiden kanske inte riktigt räcker till alla gånger..


testing testing..

milton sitter förnöjsamt i sin stol..

hsjn ns


milton


RSS 2.0