Vardagen i Åre..



Och nu har vi lite vardag här igen..sovande pappa myser med sina barn hör till vanligheten!
Nu är det som sagt lite lugnt innan Smålands gänget invaderar Åre om några veckor! Det blir riktigt kul, fast det blir skönt med lite vardag här emellan..barnen har ingen koll på dagarna det blir "lördagsgodis" och frdagsmys hela tiden när man har gäster..Nu måste vi skärppa till oss! Och ta det lite lugny åxå..det kan behövas..Molly sa härom dagen att jag va aldeles lila under ögonen och undrade om hon åxå blir det när hon blir gammal som jag?!
Jaa..när du har 3 barn blir du lila under ögonen lilla vän, hade jag lust att svara...Både Mini och Milton håller oss vakna om nätterna så det är inte alltid så lätt..När den ena sover vaknar den andra! Men men..det går väl över det åxå!

Floyd och Björns Skidäventyr!

När det var den värsta snöstormen man kan tänka sig, då laddar grabbarna för lite skoter skidåkning på ett helt orört Renfjäll. Väldigt mycket snö-kul skidåkning, men även en otroligt stark vind..



Väldigt laddad Björn påväg ner i snöyran..



Dom fick 2 grymma åk var..sen tänkte dom att dom åker upp bara EN gång till..det skulle dom inte ha gjort..för det var då det började strula till sig..Skotern som drog upp dem på berget fick nämligen soppa torsk! Dom ringde runt för att få tag på ngn som kunde köra ut bensin till dem..efter mycket om och men fick dom tag på bensin, gick upp för berget igen med dunken..men då ville skotern inte starta iallfall!
Här på bilden ser ni hur Björn och Mackan (Floyds arbetskompis, ägare av skotern) åker ner med en bara en skida var..mackans skidor var nere, han hade ju tänkt köra skoter ner..
Sen fick dom gå över hela åresjön tillbaka, där Mackans snälla fru plockade upp dem!

Jag var hemma med alla 5 barnen som till slut somnande sött allihop. Det blev en oplanerad men mycket trevlig övernattning och Lova och Klara blev inte så värst bersvikna eller förvånade när jag berättade att papporna blivit utan bensin i skotern och fick gå hem. 22.45 kom två mycket utmattade killar hem! Äventyret slutade ju bra, fast det hade ju kunnat gå riktigt illa där ute i stormen.



Dan därpå fick Marcus jobba halvdag, dom va ju tvugna att åka upp på fjället igen och gräva fram och bogsera hem skotern..


Marcus ute på Åre sjön åker skidor bakom skotern..



På fredagkväll fick papporna en riktig killkväll med film och jaa..Whiskey.
Här ha dom precis vaknat upp efter att ha lagt sina tjejer och somnat in i en skön power nap på ca.2h:)
Jag hade Tjej-bastukväll hemma hos oss. Endast Milton fick vara med..



Vår lilla skidåkartjej tokladdad inför dagens åk! Nu har hon äntligen fått grepp på "glassstruten" och kan bromsa helt själv! Stoltare tjej får man leta efter! Och va hon va glad sen!! Så himla kul!



Mys i värmestugan i Björnen. Kolla in Minis Outfit..det ska vara baddräkt över understället..Ideer!


Söndagsmiddag!



Så hade vi en liten söndagsmiddag..9 barn och 8 vuxna! Jaa..det gick bra det åxå! Vi fick dock äta i skift-barn och vuxna!



Björn & Lena med sina 3 barn-Lova, Klara och Vide, Gynter, Sofie & Agnes och så Tobbe, Mia och deras 2 barn Ville och Hanna.



Söndagsfilm och godis till barnen, medan föräldrarna åt sin middag i lugn och ro! Man ha ju lärt sig hur man ska lägga upp kvällen så att alla är nöjda och glada!! :)


Och så lite kvarbliven doptårta till efterrätt!! Mumsfilibabba!!

Miltons dop i Åre gamla Kyrka 19.3 2011



Dagen till ära lyckades Miltons storasyster Molly tatuera in en liten kanin i pannan på den glada men förvånade lillebrodern! Molly tyckte väl att det skulle vara väldigt fint med en tatuering på dopet..
Hmm..vi skrattade så vi häll på att kissa på oss!



Daniel-gynter hälsar på sitt lilla fadderbarn!



Alla var glada i kyrkan, speciellt Milton som låg i sofies famn och småpratade och log under hela dopet!



Efter en stund ville även tjejerna komma fram och känna på dopvattnet..Dopet avslutades med den mycket gripande psalmen "Du vet väl om att du är värdefull"  och inte ett öga var torrt..Man blir liksom lite berörd så fort man går in i en kyrka, det är stora händelser i livet som händer här..Mycket fint!



Milton Floyd Junior





Presentöppning, italiensk plock buffe, vin och fika blev det sen på st.olofs gården.


Sötaste Molly tar gärna hand om sin lillebror! Som nu är döpt in i den svenska kyrkan om han så vill det eller inte!

Kungen-Bosse 70 år!!



På fredag anöände farmor och farfar och faster Lotta! Då passade vi på att fira Bosses 70 -års dag med hjortstek och en massa gott vin. Tjejerna hade ritat en massa teckningar och kort till födelsedagsbarnet som fyllde sjutton år(enligt Mini)



En av Minis bästa kompisar-farfar!



Milton pratar med farmor..



och så va det ju en hel del bus i soffan...:)

Ulrikas solgrop!!

Förra veckan sken solen på oss här i Åre, så gott som varje dag! Man började ana att våren eventuellt. kanske snart kunde vara på kommande..



Då passade Ulrika på att inviga mig i en av hennes favorit sysselsättningar såhär på vårvintern-gräva ner sig i en solgrop, sola, grilla och bara njuta hela dagen..



Hon är en riktig liten pyroman Ulrika! :) Lyckas få eld under dom mest komplicerade omständigheterna!! Jag är såå imponerad!! God korv grillade vi!


En riktigt härlig dag! Och riktigt bruna och fina blev vi om näsan. (Undrar om det var din dunderkräm "svart-på-en-kvart" som hjälpte till lite.. Ulrika..?)

Milton trivdes åxå med den friska fjäll luften ochh att få äta i det fria! :) Han kommer att bli en riktig friluftskille!



Halv 2 åkte jag och hämtade tjejerna. Som blev imponerade av Ulrikas Snö soffa. Sen blev det Mellis i Ullådalen för oss alla! mycket skön dag! Tack Ulrika för det trevliga initiativet!!


Mommo och moffa på besök!



Milton blev jätteglad när han fick träffa sin mormor och morfar för första gången..:)

Pappa pratar med sitt 7;e barnbarn, men den andra pojken!!

Tjejerna passade på att mysa och busa med sina favoriter..



Mommo läser gonatt saga för Mini i hennes lilla kryp in, på golvet i mammas och pappas sovrum! Där sover man gott!!



Kolla in det matschande nattlinnet och barnstolen..Mommo och Milton frukosterar..;)


Picnic utanför huset efter slalom klubben! Det vi inte fick med på bild, tyvärr, var när pappa åkte skidor både i pisten och offpist!! Molly lurade med honom in i skogen bland hopp och granar.. Men det gick bra, inga ben brutna! Imponerande!!


Och Molly fotograferar vidare..och lyckats fånga ytterligare en glad Milton på bild!!

Njut av vårsolen gott folk!!


Livet i fjällen!

Vissa dagar kan livet i fjällen bjuda på ett ganska bistert klimat, som snöyra, blåst jaa..nästan storm! Men Milton ha faktist vant sig ganska bra och sover som en stock i sin sköna vagn trots att det viner kring öronen!



Molly tycker det är jätte kul att ta kort! Här ha hon plåtat sig själv! Söt!



..och ett kort på mamma i värmestugan!



Mini iklädd hjälm och pappas mössa..(Molly fotograferar) och givetvis Hello Kitty klänning!! Undrar när den förbaskade katten ska lämna oss...


Familjen Pettersson monterar soffa..

Vi har väntat i 6 veckor på vår soffa! Nu har den äntligen anlänt! Så då var det bara att montera ihop..eller bara och bara..det tog oss hela kvällen! DEt var många som ville vara med, provhoppa i soffan, bygga lite koja, sen blev det amningspaus...jaa en utmaning helt klart!

Mini dansar i kapp med tjejerna på Tv. Övar in alla dom rätta "movsen"!

 

Äntligen klara!! Dags att provsitta!! Jaa..den funkar ju denhär! Här kan vi dansa, hoppa, mysa, sova, prutta, bygga kojja,amma och äta godis och kolla på tv. Allt som en riktigt soffa ska bjuda på!!



..och vi får plats allihop och några till! Vi är nöjda med vår FÖRSTA gemensamt inköpta soffa!!


Världskuppen, Vardag och Vänner!

Tjejerna är laddade inför Anja Pärsons nedfart..som så många andra!



Varm saft och knäckebröd! Det är grejjer det tycker Molly! Mini va lite febrig denhär dagen, men värlsdkuppen och Anja kunde vi ju inte missa:) Fast hon körde ju ut efter bara några svängar..



Milton myser mer än gärna med sina storsyrror! Då känner han sig trygg och nöjd..



Jaa..vad säger man..trött 3 barns far "tittar" på Bolibomppa med sina barn! Mer vardag än såhär kan det väl inte bli..;)



Milton, tro inte på allt som din far säger..!!



vårt lilla charmtroll! Som bara hänger med..får han en stund av vår uppmärksamhet så blir han såhär glad!





Kompisarna Lova och Alva hängde med hem i onsdags..kul med huset fult av glada tjejer!



Inte helt oväntat blev det en massa "tjejlekar"..här sitter Lova och Alva och ammar sin dockc och sin katt!



Mini, Molly, Molly och Maja fredagsmyser med godis och mumin! Efter en väldigt regnig och blåsig dag i Björnen!



Härliga Molly har valt kläder själv när hon ska åka hem- skidstrumppor, underställ, shorts -linne, och lillasyrrans jacka och luva! Snyggt!!



Marcus ha faktist hunnit med lite skidåkning åxå! Här uppe på toppen-Åreskutan en solig söndag!



Det ser väldigt härligt ut, men Marcus intygade om att det var hårt som betong, det hårdaste som han nånsinn åkt på i offpist väg. Men det var iallafall väldigt fint väder...(själv va jag inne med sjuka barn hela söndagen..:( Men..men nångång blir det även min tur! Nu ha jag iallafall fått nya skidkläder, nu måste jag bara lära mig åka åxå! Hahaa!! Kanske snowboard endå är min grej, det kanske aldrig blir nån skidåkare av mig..vem vet?!

Trevlig helg! Njut av våren, ni som märker av den! :)



RSS 2.0