+45 grader!

Halloj!
Klockan ar nu 10.23 vi har precis atit frukost, det vanliga, vatten melon, ananas, rostat vitt brod med marmelad och juice. Vissa dagar ater vi aven yogurt..
Idag ska vi ge oss ut till Poda island. Den lar ska vara riktigt fin, med kritvita ororda strander..sa det ska bli kul!
Marcus hade en helt magisk dag ute till havs igar, han fick gora 2 dyk vid Phi phi oarna och han var helt salig nar han kom hem. han sag 2 olika hajar tom. Och vet ni vad..han lyckades t.om overtala mig att jag maste prova pa att dyka..sa igarkvall efter nagra glas vin tog jag mid till mig och gick och anmalde mig! Sa imorgon, sondag skall jag gora  2 provdyk med en egen svensk instruktor! jag ska fa egen tid, en hel dag pa en bat i lugn och ro! Det kanns skonta tt jag har nagon med mig hela tiden, ifall jag skulle drabbas av haj-panik eller nat..:)
Igarkvall var det 34 grader nar vi gick forbi en termometare pa stan. Sa jag kan bara gissa mig till att mitt pa dagen ar det runt 45 nanting! Men vi borjar faktist vanja oss nu..man far bada mycket och framforallt halla sig i skuggan!! Och dricka mycket vatten!!
Nu har tjerna axa borjat fatta tycke for Thai mat, steamed rice with chicken and cashew nuts bestaller vi in till dem varje kvall numera. Det ar lite lagom kryddat. Och ris gillar dom ju..och sa alskar dom alla frukt shakar.
Vi var ute pa Rilay Beach i onsdas och bokade boende tills pa mandag. Sa de sista 3 natterna ska vi bo ett riktigt fint hotell vid stranden, med egen pool. Pa Rilay ar det inga gator, inga bilar, bara strand och nagra restauranger. Sa det blir en valdigt soft avslutning pa var semester. Det ar ju dessutom bara 15 min longtail boat tur in tii krabi darifran vi ska flyga hem pa torsdag.
Marcus ar ju sugen pa att testa klattringen pa Railey, och vi traffade en familj som hade klattrat allihop, sa jag tror Att Molly axa skulla tycka att det var kul. mini ar val i minsta laget..jag kan tanka mig att vara pa stranden med henne faktist..;)
Imorgon ska tjejerna och marcus pa elefant trekking i djungeln, och bada i ett vatten fall. Jag ska ju som sgat ut pa dyk aventyr, sa jag missar ju det. Fast jag har ju ridit pa elefanter...och sa himla hafyigt ar det faktist inte! men tjerna kommer sakert att uppsaktta det.
men som sagt nu ska vi ut och aka Longtail boat igen...stranden vantar!

Krabi- Aou nang!

Hej pa er!
Nu har vi landat i Krabi. Efter en helt ok batresa och transfer fram till vart hotell, har vi nu blivit hemmastadda har, efter 2 natter. Yjejrna ar overlyckliga over den enorma poolen och det stora hotellet med bade fiskar och apor runt hornet. Marcus har bokat in sig pa en hel dags dyk utflykt pa fredag. Jag overvagde att folja med med tjejrna, men eftersom vi inte tar iland pa nagon starnd alls, kandes det som ett bra allternativ att stanna vid poolen med tjejerna! Da far vi  alla en bra dag tror jag!
Nu letar vi boende pa Raile beach, vi skulle sa garna vilja dit, bo i en bungalow pa stranden som vi gjorde forra gangen. Nu bor vi som sagt jatte fint, men det kanns inte riktigt som vi, allt ar dessutom jatte dyrt har, for att vara i Thailand. Och stranden i Aou-nang ar ju langt ifran kritvit och barnvanlig. Sa pa lordag drar vi harifran, boendet ar fortfarnde osakert, men vi ska ut till Railey idag och kolla lite..
Igar  var jag och Molly pa olje massage..hennes forsta massage sa jag var lite osaker pa hur hon skulle reagera..men hon tyckte det var jatte skont och somnade nastan. Thaitjejen som masserade henne var imponerad att hon lag sa stilla!
Med Mini har vi fullt upp kan man saga..hon har en tendens att vilja ge sig av pa egna aventyr och hon lyssnar inte speciellt mycket pa vara protester! Barnvagen som vi hade med oss, som vi planerade att hon snallt skulle sitta i, den ar nastan oanvand! Hon vill knappt sova i den langre! Det ar san skillnad pa systrarna, ar Molly trott sa satter hon ogonen fast och somnar i princip var som helst, pa batar, under en palm pa stranden, i en stol..men nar Mini blir trott gor hon haon allt hon kan for att INTE somna!! Men vi har markt att hennes humor ar mycket battre om hon ar med bara marcus..jag vet inte vad jag gor med henne..men gnallig ar bara fornamnaet!!
men annars har vi det bra, oftast leker tjejrna fint ihop, vi har kopt lite strandleksaker som dom graver och bygger och lagar mat med pa stranden!
Jag hor av mig igen..nu ar jag sa svettig sa jag kan inte tanka langre! Ingen AC i receptionen!
Kram!!

Tuc-Tuc!!

Halloj!
Vad roligt att det ar sa manga som foljer var resa!
Nu har vi vidgat vara vyer lite grann..och av rubriken forstar ni sakert att vi akt Tuc-Tuc! Plotsligt far man se en helt annan sida av Thailand, bara 10 minuter ifran alla turiststrak! Vi akte till en annan strand, med harliga vagor, rent turkosblatt vatten och mycke mindre folk! Tjejerna alskar att aka Tuc-tuc, vad mycket luft jag far sa Molly! Mini alskade ju sjalva ordet, och gar om kring och sager Tuc-Tuc hela tiden.
Tjejrna far sa mycket uppmarksamhet hela tiden, nu forstar jag vad du menar Linda! Det gar nastan inte att ga forbi en Thailandare utan att de ska fram och prata och kanna pa tjejernas har. Iborjan var Mini jatte sur och arg mot dem, men nu ha hon lart sig att det lonar sig att le mot dem. Da far man presenter! Allt fran sma blommor, plastgrodor, choklad..you name it! Molly tror att dom pratar finska! Nastan lika omoljgt att forsta, men dom flesta kan ju lite engelska iallafall.
Vi har fortsatt att ata middag pa Charlies, restaurangen med lekrum. Da far barnen mat dom gillar, dom far leka med andra barn och vi foraldrar far sitta och ata middag och dricka drinkar i lugn och ro... Ett vinnande konsept helt enkelt! Dessutom har vi markt att menuerna ser nastan likadanna ut pa dom flesta stallen. Vi har traffat en annan svensk familj med 2 barn som snart varit har i en manad, dom sager att det ar forsta gangen som dom riktigt kan slappna av pa hela resan,sen dom hittade Charlies! Vi at frukost pa deras hotell och badade i deras enorma pool idag. Molly var helt lyrisk!! Hon ville aldrig sluta bada! Hon larde sig att simma idag!! Fram och tillbaka simmade hon hundsim i den 25m langa bassangen! (med simpuffar, men enda)
Nu har jag varit pa thai olje massage 1h! Huur underbart som helst!! 50 kr kostade det! Helt lojliga priser!! Nu ska jag ga varannan dag ha jag bestamt mig:) Skont med lite egen tid. Marcus ska ju bade dyka och klattra nar vi kommer till Krabi.
Jag har bokat var resa till krabi, pa tisdag morgon plockar dom upp oss pa hotellet, kor oss till farjan som tar oss till krabi pa 1,5h. Perfekt!
Jag kommer tyvarr inte att lagga in nagra bilder salange vi ar har nere, ni far ge er till tals tills vi kommer hem. Jag ar radd far att det ska ga som for Linda & Patrik, att minneskortet blir forstort. Sa jag avvaktar!

Nu ska jag ga och kolla om min familj har vaknat fran sin power nap. Vi ska ga ivag pa manikyr jag och Molly. Kanske Mini axa blir sugen...Sen blir det Charlies och middag med familjen fran Goteborg som galler!!
Vi har ju ruggat om var dygnsrytm kan jag tillagga, vi lagger oss runt halv 12 hela familjen och sen hinner vi just och just upp tills frukosten slutar serveras vid halv 11! Ganska skont. I vanliga fall brukar flickorna sova en stund pa stranden, Molly i  nan solstol och Mini i vagnen.
Ha det sa gott i sno stormen!!
Kram Fam.Pettersson

Thailand!

Halloj allihop!
Nu ar vi antligen har!! Det var en lang resa, men vara tjejer klarade det jattebra! Lite panik fick jag da det visade sig att det blivit nat fel i var bokning sa vi var inte placerade bredvid vrandra i flyget mellan kopenhamn och Bangkok...Vi skulle sitta 2 och 2, det var helt ok, Marcus blev jattelycklig nar vi hade en plats vid en nodutgang-han fick stracka ut sina langa ben ordentligt! Men sen visade det sig att barn inte far sitta vid nodutgangar! Sa jag och tjejeran fick sitta 4 rder bakom Marcus! Men den 10h langa flygresan gick trots allt bra. Mini satt vid fonstret sa hon hade ingen chans att smita ivag..:) Halva resan var dom vakna, men sen blev vi trotta..17.30 svensk tid somnade bada tjejrna. Helt utmattade av all intryck..Mini sov med benen i min famn och Molly med huvudet i  min famn..sa jag satt ganska stilla..om man sager sa..allt for att inte vacka dem. Att ga pa toa var ju bara att glomma! Marcus sov gatt pa sitt hall.. Molly vaknade dock efter drygt 2 h. Sen hade hon svart att somna om, sa hon och jag satt och ritade istallet. Mini sov tils dom tande lampporna1, 5 h innan vi landade, da var det dags for frukost. 23.30 var tid..
Nagot omtumlade landade vi iallafall i Bangkok, hittade var nasta terminal, vantade drygt 1 h och sa tog vi det 3:e planet denna dag, som forde oss till Phuket dar vi ska bo den forsta veckan.
Varmen och trottheten kandes olidlig, nar vi kom ut, vi fick snabbt tag pa en taxi och sa vart vi skulle. Barnen sov i vara famnar. Sa foljde en galen taxiresa pa ca 1h till hotellet. Da somnade aven jag i baksatet. Det har med jetlag ar ju ganska jobbigt, (thaitid-6h fore svensktid)for oss blev det som om vi hoppade over 1 natts
somn..
Vart hotellrum var kanon, svalt och skont, 3 stora sangar. Vi baddade in vara tjejer, hoppade sjalva i duschen och sen sov vi..3h ungefar. Sen var vi hungriga och gav oss ut for att upptacka vart nya resmal. Vi hann inte ga langt forran vi sag en stor skyllt dar det stod -lekrum for barn, pa svenska utanfor en restaurnag. Dar gick vi in. Det var en svensk_ Hakan som agde den. Sa tjejerna fick ata kottbullar & mos, pannkakor, ja vad dom ville. Det kandes som om det var viktigt att dom fick i sig nat efter den langa resan, all ny thai mat fick vanta tankte vi. Lekrum var ju inte heller helt fel, dom visade alla Astrid Lindgrens filmer och fick rita och leka..dom kande sig som hemma.
Vi at ju Yhai mat iallafall, och det var precis sa gott som vi kom ihag. Efter middagen gick vi ner till starnaden och badade. Det var lugnt och skont, alla hade borjat ga darifran, kl var ju trots allt 17..30 thai tid.
Sen kande vi oss nojda for den har dagen. Vi somnade allihop fore 20.00 den kvallen, sov till 10.00 nasta dag, holl nastan pa att missa frukosten! :)
 Men nu borjar vi kanna oss normla igen..
Efter forsta dagen pa starnaden markte vi att solen ar mycket starkare an vi kom ihag. Trots att vi legat i skuggan, bara visat oss for solen nar vi badade, lyckades vi branna bade axlar och rygg. barnen har ju tack och lov sina soldrakter!! Sa idag fredag, ska vi vrar extra forsiktiga.
Imorron tankte vi aka pa en batutflykt till Phi Phi island. For ovrigt tycker inte vi att Phuket ar sa himla barnvanligt..det ar ganska hart traffikerade vagar, och dom kor ju som galningar med sina vespor och bilar! Vi ser framemot Krabi, hoppas det ar lugnare dar!
Allt gott sahar langt!! Alla mar bra, det ar ju ett under om vi klarar oss fran magsjuka, Mini pillar ju pa precis allt!
Jag hor av mig igen! Nu ska vi ga till stranden!!
Kram fran oss!!

Sthlm

Hej allihop! Vi är fortfarande i sthlm knappt ett dygn till..
Vi har haft en händelserik helg kan man lugnt säga...Det började redan i torsdas för mig och Molly. Då åkte vi natt-tåget ner till Sthlm. Det var ju HUR spännande som helst! Lillasyster var dock mindre glad när hon och Marcus vinkade av oss på station Åre.
Förväntansfulla och ivriga mommo, moffa Adrian och Tina mötte upp oss på vårat hotell-Scandic Malmen kl. 07.00.
Sen åt vi en furstlig frukostbuffe och laddade för en dag i Sthlms innerstad!
Vi var alla dock ganska trötta efter skakiga tågresor och bråkiga partygäster (på färjan..) så vi tog en repa till Ringens centrum och sedan beslöt vi ganska snabbt att åka till hotellet och vila lite!
Pigga och glada efetr en rejäl power nap blev nästa destination Pizza Hut. Sen åkta vi alla in till centrum. Det var ju väldigt spännande att åka T-bana. Det var nog det bästa med hela helgen om man frågar Adde.
Efter lite shoppnig (jag fick ett par väldigt snygga solgalasögon i födelsedagspresent!) införskaffade vi en hel del fredas godis och så lämnade via vi barn och morföräldrar vid hotellet. Tina och jag gick och fikade och så såg vi den senaste romantiska komedin "Valentines Day". Hur bra som helst!! Shit vilken må bra film!! Nöjda och belåtna somnade vi alla gott den kvällen!
På lördagen överrasakde Marcus och Mini oss vid frukosten! Dom kom ner till Sthlm en dag tidigare än planerat, det var bara jag som visste om det, så snacka om en glad överraskning! Planerna var från början att vi skulle äta middag med dem på lördagen innan dom andra skulle bege sig till färjan igen, OM dom skulle hinna ner i tid  vill säga... Så dom va lite oroliga över att inte hinna träffa dem alls. Men nu fick vi umgås hela dagen istället..och alla fick sig en lagom dos av Minis just nu VÄLDIGT trotsiga 2-års humör...
Vi var på Junibacken hela dagen-mer eller mindre kaotiskt!! Men barnen hade jätte kul, och sagotåget var ju hur bra som helst!
Vi avslutade dagen på Sonjas Grek med en mer eller mindre avslappnad middag.(Barnen hade konstigt nog fortfarnde spring i benen..) Och mamma och barnen fick sin Mc flurry på Mc Donalds innan det var dags för att hämta väskorna på hotellet och åter igen bege sig åt skilda håll.
Vi har sovit hos faster Lotta under vår Sthlm vistelse, stackars Lotta fick plötsligt hela familjen pettersson, med allt vad det innebär på besök. Hennes annars så välplanerade 2:a på 37kvm kändes plötsligt väldigt liten och drog till sin kille...:) Tanken var ju att vi skulle hälsa på Familjen Ekelund, men efter ett samtal med Björn på söndag morgon insåg vi att planerna ändrades- MAGSJUKA!! Så det vra bara att tänka om..magsjuka är kanske det sista man vill ha med sig på en drygt 10 h flygresa med 2 små barn.
idag har vi konstaterat att alla museer i hela stan har stängt- där rök den chansen att vara lite kulturella!! vi fick tipset av Lotta om Nickis i Täby- ett hopp och lekland för alla barn. 2h-60kr/ barn! Perfekt tänkte vi, då kan vi sitta och läsa tidningar och ta det lite lugnt tänkte vi...Det visade ju sig att tjejerna helst åkte rutsckana och hoppade i bollhavet med just Oss! Så det var ingen chans att vi skulle få ta det lugnt..Dessutom var Mini lite i minsta laget för vissa grejer, hon kom inte upp helt enkelt!
Efter Nickis tog vi en sväng på Täby centrum och införskaffade det sista vi komit på att vi behöve till vår resa. Seb hem till Lotta och ta det lugnt..
ikväll hoppas vi på en tidig läggning så att vio är så laddade vi nånsinn kan bli inför vår resedag imorgon..
Kl.10.00 imorgon bär det av. Jag hoppas verkligen att Mini är på gott humör imorgon..hon har verkligen inte visat sig från sin bästa sida sen vi kom till Sthlm..om man säger så..Inte så lätt att ha att göra med, helt OMÖJLIG kan man åxå säga utan att vara elak!
Ni kan ju tänka på oss imorgon, när vi sitter fastspända i flyget..Fast..det är nog inge synd om oss..Vi ska ju åka till THAILAND!!!
Jag hör av mig när vi landat!!
Ha det gott allihop!!

RSS 2.0