Seegt..!

Allting går sååå långsamt nu! Det händer verkligen ingenting på Åre fronten! jag håller på att bli galen! Marcus ha ännu inte fått nåt svar på sina arbetsansökningar, killen som vi skulle hyra hus av svarar inte på våra mail, ingen vill köpa våra bilar..suck! Jag hoppas verkligen att vi börjar få lite medvind snart, man börjar ju fundera om det inte är meningen att vi ska åka?! Fast det är det  väl..?
Ska försöka fixa hyresgäst till vår lägenhet nu iallafall..det kan väl iallafall inte vara så svårt..eller?!

Mitt i allt det här har Molly fått för sig att hon nu skall sluta med att ha blöja på natten, hon är stor tjej nu! Men det lyckas ju inte riktigt som hon hade tänkt sig, att hon vaknar när hon är kissnödig. Så nu får man gå upp och byta lakan och pyamas hos en ganska blöt och besviken tjej om nätterna! Jag vet inte borde man vänta eller ska vi bara envist köra på och hoppas att hon så småningom lär sig? jag är tacksam för alla tips! Jag har ju så svårt att somna om..så nu börjar man bli trött!

Hotell-natt i Helsingfors!!

Jag och min kära man har varit lite lyxigt barnfria denhär helgen! En hotell natt, shopping och god mat sätter verkligen guldkant på vardagen.
Vi började vår romantiska helg med ett besök på Marcus favoritställe- Hi5Bikes! En väldigt välsorterad cykelaffär..Marcus sku ha kunnat stanna där hela helgen..jag fick till slut leda ut honom,helt vimsig av alla nya intryck och alla stora "måste-köpa" begär...
Anledningen till att vi var "tvugna" att åka dit var ju för att min kära man har beställt en ny cykel...IGEN!  Nåt väldigt stort och tufft och extremt tydligen. Men han skulle åxå lämna in sin gamla cykel för att den fått en buckla på ramen.


Här står han då hemma och tar farväl av sin gamla cykel..han har slutat döpa dem..det är inget gott tecken..



Väl framme vid hotellet visade det sig att det hade blivit nåt strul med vår bokning..(suprise suprise...varför händer det alltid oss..?) Det fanns 2 bokningar i mitt namn men båda var avbokade!! Och nu fanns det tyvärr inga lediga dubbelrum...men det fanns ju en svit! För 20 e extra sku vi få ta den istället.  Då började jag bli sur, det var ju för f-n inte vårat fel att dom hade klantat till det med bokningen! Så jag tänkte inte betala nåt förklarade jag på ren klingande finska! Marcus stod bredvid och fattade ingenting...
Men det slutade med att vi fick sviten iallfall-utan extra kostnad! (Vad som hänt med vår bokning vete tipporna, men det kan ju knappast vara jag som klantat till det...eller?!)



Det var rätt nice med en svit, 2 toaletter, badkar, 2 tv;n,vardagsrum..jaa..det va gött!


Hotell Linna utifrån..Linna betyder slott, och nog ser det lite ut som ett slott alltid. Det rekommenderas, ligger på lönnrotsgatan, ca5min promenad till stockman.


På kvällen blev det en pinja colada- Shit vad gott! det har jag inte druckit på många, många år..
(Ps. det är inte jag som spillt på bordet, det är faktist stearin...)

När vi kom hem möttes vi av överlyckliga ochglada barn!  Mycket nytt hade dom att berätta.Det är skönt att  veta att dom trivs och har det så bra hos mommo & moffa. Stort tack till er för att ni återigen ställde upp!

Vi passade ju på att köpa en ny cykel till Molly åxå, när vi en gång var iväg! (Hon har bara haft en stor cykel hos mommo &Moffa tidigare) Gissa om hon blev glad! ögonen tindrade ikapp  på far och dotter! Sen cyklade vi bort till Österby kiosken och köpte lite godis. Hon cyklar faktist jätte bra, bromsandet funkar inte riktigt ännu, men det kommer väl...



Det var viktigt att det inte skulle vara nån rosa-tjej trams cykel, (För Marcus altså!) Så han valde denna svarta sak med en haj på! Och Molly ÄLSKAR den!!

ÅRE!!

Nu i helgen har vi släppt bomben! För dom aldra sista intet ont anande kompisarna.. Så nu kan jag fritt börja blogga om det som snurrar i våra huvuden 24h i dygnet! Vi ska flytta till Åre! Familjen Pettersson goes Åre! Helt j-la sjukt! Men så är det!
Vi har fortfarande ganska  många stora frågor olösta, men allting löser ju sig är våran livsfilosofi! Jag har i pincip fått jobb, ska träffa rekton över åre-Duved området under kristihimmelsfärd. Vi har svarat på lägnhets annonser sedan Januari och fotfarande har vi inget kontrakt! Troligtvis ska vi hyra ett halvt hus som liggeri Björnängen, 3,5 km frrån  åre torg, men vi har inte skrivit på nåt ännu. Vi kollar bara på möblerade grejer, vi tar med oss så lite som möjligt!
Marcus väntar på svar från 3 olika jobb och tjejerna står i dagis kö. Vi har lagt båda våra bilar till försäljning och snart även vår lägenhet! Man kan säga att vi har kastat upp alla bollarna i luften och bara väntar på att dom ska landa... nånstans! Hur allting blir är det ingen som vet...aldra minst vi själva! 

Sjuka barn och party!

Det har inte blivit så mycket bloggande sen helgen, har haft fullt upp med sjuka barn och själv försökaåtehämta mig så gott det går. Mini har varit sjuk sen i torsdas- hög feber snuva och en hemsk hosta! Har varit hemma med båda tjejerna hela veckan. Imorgon ska i fösöka ta oss iväg till dagis. Jag saknar kontakten med andra vuxna, Macus ha jobbat sent varenda kväll... Men man får ju aldig tråkigt när man har en 3- åring med en så livlig fantasi. Idag kom hon och sa åt mig- " Mamma vet du vad Mini sa? att du har en snopp!" Jahhaa..varifån fick du det? fågade jag. " Nej, det var inte jag som fick det, det var du som fick en snopp!" Ok! Vi var ute på promenad igår med tjejerna, när det kommer en äldre dam cyklande emot oss, hon hade duk på huvudet och såg lite allmänt sliten ut tyckte jag. Precis när hon är mitt emot oss säger Molly högt och tydligt "- Mamma titta det var en PÅSKHÄXA!" Mmmm..stackars tant!
Nåja, helgen var ju otroligt kul för mig iallafall! (Marcus fick sin del på sjuka barn fronten hos svämor och svärfar dessutom..) Sluta -amma-partyt var en succe! Av 13 partysugna mammor fortsatte drygt hälften ut på krog! Det var riktigt kul att dansa loss....fast man kände sig nog lite gammal..medelåldern låg på 20 ungefär. Inga bildinlägg från den kvällen..tyvärr..
Gick på loppis med syrran på söndagen ,lindrigt illamående och ont i huvudet- ingen bra ide! Sen tog jag emot min kära familj på söndag eftermiddagen, glad men definitivt inte utvilad! Nog är det väl konstigt att man intekan sova längre! Vaknade runt halv 8 båda mina sovmornar...



Min älskade lilla 3  -åring som fyller  mina dagar med så mycket glädje och skratt!


Kusinerna Andrea, Izabella och Mini får en tur i skrindan.

Björnar i skogen!

Joo det är sant! Vi fick ställa in vår skogsutflykt på dagis idag pga någon hade sett en björn vandra runt inne på någons gård bara några hundra meter bort! Så det var stort pådrag med poliser och några "jägare" som körde runt och letade efter den vilsna björnen. Stackars Björn! Det ärju så mycket hus överallt nuförtiden, den har väl ingenstans att ta vägen!
Fast jag  skulle ju inte vilja möta en förvirrad björn när jag är i skogen med 15 barn! "Nej, ni får INTE klappa nallen barn! Så, kom här nu, nu ska vi titta på  myrstacken där borta!"
I dagen Västra nyland kan man dessutom läsa att det råder "happy hour" vid sopterminalerna, folk slänger allt från gamla tv;n,målfärg,100-tals kg gammal fisk och en död GRIS! Herreguud! vem slänger döda grisar i soptunnorna? Hur tänker man då?! Och hur luktade det inte när dom hittade flera hundra kilo rutten fisk bland återvinningspappren???
Usch!! Det värsta är ju att det är ganska svårt att få fast dom som "felsorterar" sina sopor...trots övervakning och straffavgifter så fortsätter missbruket,avslutas artikeln. Ojoj!Det händer i Ekenäs!
Måste nog avrunda mina funderingar, det verkar bli en låång natt..Mini hostar och snorar som bara den, Marcus tyckte hon kändes varm...Och tjejernasomska till mommo och moffa imorgon, vara där hela helgen. Imorgon ska jag ha ME & I party och sen tjejkväll med middagoch på lördag ska jag på " sluta-amma-drink-party" till min syster.Så  jag skall faktist vara barnfri HELA helgen! Men..det känns ju inte sååå himla kul om Mini tänker gå och bli sjuk nu.
Jag kommer tillbaka m mer info  omhur helgen har förlöpt! Hadet gott tills dess!

Under-kontroll!

Igår var jag till gynekologen, en helt vanlig rutinkontroll som man helst ska göra årligen. Jag fick veta att spiralen minsann satt där den skulle och att den gör vad den ska ( inga mera bebisar altså!). Besöket tog ca. 8 min varken mer eller mindre och gissa om jag tappade hakan när jag fick räkningen i handen 78 euro! tack och hej! Det är ju inte klokt! 70 euro för besöket och sen tar dom ännu 8 euro i "kansliavgift". Jaa..man blir ju upprörd! Det är tydligen gynekolog man borde ha blivit, snacka om bra timpenning!

Nåja..pengar kommer och pengar går..det är ju bara så. Fast det finns ju alltid roligare sätt att spendera sina pengar på.
Gå till frissan tex. det gjorde jag åxå igår, helt klart ett mycket trevligare besök! Onsdagar har blivit lite av mina sk. "fixardagar", för er som inte vet så kan jag berätta att jag 1 gång i veckan slutar lite tidigare ca14.00 och får då lämna arbetsplatesen utan mina kära små barn i släptåg. På onsdagar har jag alltid fullt upp, det ska veckohandlas, postas brev, köpas vårjackor till barnen, klippas hår och en och annan massagetid har jag lyckats klämnma in emellanåt!
Igår hade jag dock precis lastat vagnen full med mat skulle gå till kassan och betala, då ringer telefonen. Från dagis, Molly gråter och känns varm. Kan ni komma och hämta henne?! Ok. tänkte jag Marcus jobbar ca 1h från Ekenäs, syrran utan bil, brorsan är på jobb, mamma svarar inte, vad göra?! Jag såg verkligen framemot min frissatid, kände mig extremt grå i håret med ca. 2 cm utväxt = inte snyggt! Vilket dilemma...Hur ska man prioritera?! Efter att jag lassat in 1 vecikas mat i skåpen ringde jag till adgis igen och frågade hur det var med henne, då visade sig att hon hade piggant till och var påväg ut och leka. Bra! då kinde jag färga håret i lugn och ro!  Lite dåligt samvete hade jag nog..kanske hon på riktigt höll på att bli allvarligt sjuk och här sitter ego morsan och färgar håret?! Hmm..men det blev bra iallafall.. molly är pigg och glad på dagis idag och jag är fin i håret!! Och åxå glad över mitt beslut...

Middags- kaos!

Ibland undrar jag om det bara är vi som har såna kaotiska middagar?! Jag vill ju att middagenskall vara en lugn och harmonisk stund på dygnet då hela familjen sitter ner och lugnt kan prata om hur dagen har varit.
Men, verkligheten är oftast en helt annan.. Mini brukar oftast vara tokhungig redan när vi kommer hem så det gäller att fort som f-n röra ihop nånting ätbart utan att hon helt bryter ihop.oftst står hon och hänger i byxbenet och vrålar "mammaa ätaa!"Eller kokkooo (=Mjölk) . Det är inte den lättaste situationen. Det hjälper inte att Marcus är  hemma heller, hon har  bestämt sig för att det är mig hon ska antasta.
Nåväl, när maten äntligen är  serverad hinner Mini oftast ösa i sig allting innan Molly ens masat sig till bordet. När hon väl sitter ner är oftast hennes första kommentar; "men det här tänker jag inte äta! Det här tycker jag inte om! "Så får man börja förhandla..Om du äter dethär så får du ett knäckeböd sen osv. allt medan Mini hoppar upp och ner i sin  stol och utropar "näckis" =knäckebröd. För att få henne att sitta ner lagar man fort som attan ett knäckebröd åt henne. Då ska Molly berätta vad hon gjort på dagis för Marcus, hon försöker överrösta Mini och blir precis galen när hon blir avbruten jämt. Jag försöker fösiktigt påpeka att hon ska äta upp dom där makaronerna som vi kom  överrens om innan dom kallnar och sedan berätta vidare, då vrålar hon "Neeej!. Mini härmar Molly och börjar åxå vråla. Vid det här laget har Marcus redan ätit klart och går bort och sätter på kaffet. Molly tar av sig haklappen och kryper ner under bordet. " Kack,kack ! =Tack tack! Säger Mini och sliter av sig haklappen så att allt som ligger i haklappsfickan sprutar ut över bordet!  "snälla Molly sätt dig upp och börja äta nu"Jag måste bajsa.."
Javisst! Gå du och bajsa..Mini måste absolut följa med, "bajscha..bajscha" säger hon bestämt och nickar med huvudet.
Så för en tiondels sekund sitter jag ensam vid matbordet, och såg min chans att äntligen hämta något att äta.
Precis när jag sätter mig ner ropar Molly- "Fäärdig!! Mammaa jag är färdig!"  Pappa kommer! ropar jag till svar. " Nääee.. jag vill att mamma ska komma!" Näe skärp dig, nu kommer pappa.
När Molly kommer tillbaka är ju hennes mat allt annat än varm, så jag värmer den lite i micron och så sätter jag mig bredvid henne och försöker få i henne iallafall 3 skedar, du är ju 3 år eller hur?!
När jag återgår till min mat är den åxå allt annat än varm, men jag är nu för hungrig för att bry mig. Mini kommer ganska snart fram till mig och gnäller att hon vill upp ifamnen, för att slippa höra på gnället lyfter jag upp henne. Då ska hon minnsann smaka på allt somjag har på min tallrik...

Ibland blir man ju bara så trött! Visst är dom de mest undrbara varelserna på denna jord och visst älskar jag dem mer än något annat..men ibland skulle man ge vad som helst för att bara få äta i lugn och ro. ( varm mat! ) Som vanliga människor, iallafall såna utan småbarn!

GLAAAD PÅSK!!!






En riktigt Glad påsk önskar vi er alla !!
Ät mycket gott och umgås med famlij och vänner!

Många kramar från familjen Pettersson!

Veckan som varit..


Veckan som gått har varit fylld av små roliga vardagsögnblick..Här ha vi kommit hem från dagis en solig eftermiddagoch tjejerna ville stanna kvar och leka ute på gården..



Här bakar vi farmors goda sirapskakor!! Mums! Riktigt god deg..



Mini har fått försig atthon minsann inte kan äta kvällsmål om hon inte sitter i Mollys famn..och som den goa och supersnälla storasyster som Molly trots allt oftast är,får Mini som hon vill!!



Vad söta dom kan va ibland..eller ganska ofta egentligen!!! Mina små änglar!


I helgen fick tjejerna busa med sin kusin Izabella hos mommo och moffa. (Izabella är 1 månad yngre än Mini)



Det ärju sååå kul att bada! Fast Izabella var kanske inte lika impad när Mini gång på gång hällde en massa vatten över huvudetpå henne! Mini skrattade högt och tyckte det var skitkul när Bella shippade efter andan... Mini  är väl själv van att bli behandlad så när hon och Molly badar.



Så har vi ju varit på BUSS utfärd till Caribia!! Mycket populärt!! Tyvärr har jag ingabilder från själa badet, men jag kan  tala om att det fanns rutsckanor i alla de storlekar, för både små och stora barn... Gissa vem som åkte mest..?!  Pappa Marcus eller barnen..?!

Det var allt för den här gången..jag återkommer med nya spännande inlägg :)
Den här veckan lär väl ska bli rätt händelserik den åxå...!!


Ny vecka-nya utmaningar!

Det har varit lite blogg torka den senaste veckan..som ni säkert har märkt! Det beror väl främst på att jag inte har orkat skriva, INTE på att det inte har hänt något i våra liv...
Vi konstaterade med Marcus här om dagen att vi inte sovit en hel natt på hela veckan! Molly har haft växtvärk och Mini har tappat bort sina nappar, det har varit mardrömmar och monster under sängarna..så vissa mornar har det kännts som om man bara sku vilja ringa och sjukskriva sig och dra täcket över huvudet! Men ..men det går ju inte! Vi har haft lite personlakris på jobbet åxå, så det är bara att kämppa på och hoppas på en bättre natt nästa natt..
Sen ville det sig ju inte bättre att brorsans Izabella hade en mardröms natt när vi sov hos mamma och pappa i helgen, hon vaknade och gallskrek en gång i halvtimmen! Våra sovrum ligger vägg i vägg så det gick liksom inte att  sova alls! Men som tur var så sov våra små prinsessor väldigt gott den natten, trots hundar som ylade och små kusiner som gallskrek!
På söndagen åkte vi iallfall på utfliykt med BUSS till Caribia som ligger i Åbo. Vi var förberedda på att det skulle bli en pers att  få Mini att sitta stilla i 1h 45 min utan hennes vanliga bilstol, men det var så otroligt spännande att åka buss så det gick faktist väldigt bra! När vi kom fram fick hon sova en liten stund i vagnen medan vi fikade med Molly, sen blev det bada av! Rutchkanor och utomhus bad och bastú givetvis! jag hade det riktigt lugnt och skönt på min sida, Molly och Mini badade med Marcus och Moffa.
Riktigt trevlig dag trots att vår nattsömn var obefintlig! Vi somnade alla tidigt på kvällen istället!
Jag skall sätta in lite bilder ikväll om jag orkar ännu när jag kommer hem från min matlagningskurs vid halv 9.

RSS 2.0