Åre-Björnänge!



Det här ser vi från vår Balkong när vi tittar in mot Åre by. Som ni ser är det väldigt naturskönt och grönt..vi brukar se hästar som rider förbi oss här nere på vägen.
Jag hör av mig så fort vi fått våra svenska tel.nr. Det går tydligen inte att fixa förrän vi blivit folkbokförda här i landet igen..(om ca.1-2 veckor..)
Tjingeling!

Den lååånga vägen upp...



Som jag tidigare skrev gick resan upp förvånansvärt bra! Tjejerna var superduktiga trots att det var lite trångt i bilen.. Jag klagade ju inte heller som satt med en potta och två väskor i famnen! Marcus erbjöd sig helt frivilligt att köra hela vägen..undrar varför?! hihi..



Hos Björn och Lena var det full fart på tjejligan! Dom hade jättekul!



Klara, Lova och Mini har fredagsmys..



vi stannade i Törnebro och käkade glass, sprang av oss på stranden och matade fåglarna..



Glada familjen i svettiga bilen..



Kisspaus och armsträckningspaus påvägen upp!



Den storslagna utsikten från vår balkong.. Åre nu är vi här!!!



Molly i tjejernas lekrum på nedre våningen!



Mini & Molly är nöjda och glada över sitt nya rum! På övre våningen har vi våra sovrum..med mysiga snedtak..



Framtida freeride tjejer..?! Väldigt impade av Nicks (vår hyresvärd) väggkonst!



Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum..väldigt praktiskt har vi  märkt!




Tjejerna äter middag..



Som sagt blivande freeride-tjej!!



Vi var ju tvugna att köpa en ny pool eftersom våran gamla inte fick plats med i flyttlasset! Det fick bli en lite större variant..tur att vi har ett hyfsat stort badrum iallafall! Och viktigast av allt- vi har en BASTU! Sauna! Guud såå sköönt! Den kommer vi att använda flitigt kan jag lova!!



Det visade sig att våra tjejer har ganska mycket finskt blod i sig iallfall-dom ÄLSKAR att bada bastu! Kul med egen bastu, det har vi inte haft tidigare-trots att vi bott i Finland och allting!

Nu har vädret blivit mycket bättre, det har slutat regna och idag var det faktist 20 grader varmt! Skönt aatt slippa använda mössa och vantar ett bra tag till...

Åre!

Nu har vi äntligen börjat landa här uppe i norr! Efter många jobbiga dagar, många tårar och svåra avsked är vi äntligen här uppe! Vi mellanlandade i Sthlm en natt hos våra kära vänner Björn och Lena. Väldigt roligt tack för det! Ni fick oss verkligen på bättre humör igen!
Fredag eftermiddag kl 13.00 startade vi upp, och resan gick verkligen över förväntan, tjerna sov, läste böcker och tittade på en och annan film åxå..Det gick ju inte så fort med en fullastad släpvagn och två cyklar och takbox på taket. 95 var toppfarten. så runt 23 hugget kom vi fram till Årepå besök hos Gustav . Som tur var låg nycklarna i den blåa postlådan mittemot huset som vi hade blivit tillsagda. Det kändes väldigt skönt att öppna adörrarna till vårt nya hem och allt var klart. Mat i kylskåpet, sängar, det var varmt och skönt..jaa..allt vad vi behövde just då!
åre har ju inte visat sig från sin bästa sida än så länge, det har varit rejält kallt 9 grader snålblåst, nästan storm och ösregn sen vi kom! Så det var bara att plocka fram gummistövlar, overaller, mössor och vantar igen då! Sommaren tog en snabbt slut om man säger så..
Vårt internet har inte börjat fungera ännu, ´det är nåt lösenord som är fel! Ocg vi har inte fått tag på vår hyresvärd i England. idag är vi på besök hos våra bekanta i Östersund så jag passar på att skriva lite. Så ska vi skriva oss här uppe och fixa lite med våra bankkonton och annat smått och gott! Jag hör av mig så fort vårt internät är igång, så kan jag lägga in lite kort åxå! Ha det gott i sommarvärmen , ni som får njuta av den!!

Grattis lilla Andrea 1 år!



Tänk vad tiden går fort! Idag har vi varit på denna lilla prinsessas 1- års kalas! Som vanligt på ett 1-års kalas är det inte presenterna utan, presentpappren och snörena som är det allra roligaste!



Andrea fick bara beundra sin fina tårta! Adrian och Molly blåste ut ljuset, och så hjälpte vi alla andra åt att äta...


Andrea, Mini Molly och Izabella, det är bara Adrian och vanezza av hela kusinskaran som inte syns på bild!



Smidiga lilla badtjejen på österbyplayan några dagrar tidigare.. Söt bikini!



Så måste jag ju bara sätta in en bild på vårt nya värv i familjen -"Blackie" eller Blackan som Marcus gärna kallar henne..Visst är hon fin när hon glänser i solen...
Så nu har vi både släpvagn OCH bil..så nu är det ingenting som kan stoppa oss längre..i övermorgon (torsdag morgon) bär det av till Svedala!  Det är bara 2 ganska tunga dygn vi har framför oss..många tråkiga avsked, mycket städanade och bärande..Men snart är vi påväg!! Nästa gång jag bloggar är vi uppe i Åre! Känns väldigt overkligt måste jag säga...

Utan bil!

Jahapp..! Det börjar närma sig! Såhär en vecka innan flytten har vi nu precis lyckats sälja vår bil! Så nu måste vi bara hitta en ny bil lagom tills nästa torsdag när flytten skall äga rum. Det är inte det lättaste kan jag säga..antingen är det fel färg (viktigt!) fel motorstorlek eller så har den ingen dragkrok! Men vi har iallafall köpt oss en släpvagn! Det är alltid nåt..
Så på torsdagen åker Marcus över till Sthlm och jagar bil helt febrilt! Jag och tjejerna ska försöka packa det sista. Usch det har stått stilla nu flera dagar, jag orkar helt enkelt inte ta tag i det..Det här med bilen har tagit upp all vår tid och energi de sista dagarna. Och nu är affären äntligen avklarad!

JAG HAR BLIVIT FASTER!! (igen..)



Stolt faster håller den smågrymtande och söta lilla tjejen i famnen!



5 Juli 15.01 föddes lilla Vanezza. 3300g och 48cm lång, 3 veckor för tidigt kom hon, precis som storasyster Izabella.


Pappa Macke hjälper Molly att hålla sin nya kusin i famnen..



"Mamma jag vill åxå ha en lillasyster, en liten, inte en sån som Mini.." Sa Molly påvägen ut till bilen.  Det är ju inte första gången hon säger det.. Det är ju alltid kul att få låna dom små..och dofta lite!

Badtjejen!



Jag måste bara dela med mig av några ursköna bilder på världens sötaste, mest envisa och underbara snart 2 åriga lilla tjej!


Ibland blir man ju bara helt galen  på henne, när hon får sina energiska, argsinta små utbrott, men allt som oftast är hon ju helt UNDERBAR!

Mumindalen!



En av dom mest själklara grejer man bara MÅSTE göra när man är (bor) i Finland är ju faktist att besöka Mumindalen!
Jag och Molly åkte dit förra tisdagen med min syster och hennes Adrian (snart 3 år). Vi lämnade småtjejerna Andrea och Mini hos Mommo och moffa i Tenala. Det var nog ett smart drag, det var väldigt varmt denhär dagen och massor med folk! Av ALLA nationaliteter! Kul att höra så mycket olika språk på ett och samma ställe,det är man ju inte riktigt van vid när man bor i Ekenäs...



Vi lånade faktist en dubbelvagn vid ingången. Ifall någon av barnen skulle bryta ihop och behöva sova..Barnen satt inte så mycket i vagnen, men det var skönt att sätta våra grejjer i den så att vi fick händerna fria när vi skulle krama alla mumintroll!



Lilla My bröt duktigt på finska, men hon förstod svenska iallfall..



I lilla Mys godisbutik kunde man köpa såhär färgglada och goda klubbor! (slickepinnar som man säger här..:)



Molly trängs med en massa andra barn i snorkens hus där man fick rita fina bilder..



Det finns en jättefin strand inne på området åxå. Vi hade ju givetvis med oss våra badkläder så vi kunde ta oss ett svalkande dopp!



Molly har hittat värsta fina guldstenen!!!



Molly njuter av strandlivet..fullt ut! Skönt att slippa lillsyrran för en dag! ;)



På "Mumintåget" påväg tillbaka till centrum... Molly och mamma Ica.



Mamma Tina och en riktigt glad Adrian! Vilken härlig dag vi hade! Tack Tina och Adde för det perfekta sällskapet! Hoppas vi kan åka nästa år igen..då kanske Mini är mogen att följa med...:)

Släktträff på Rosala!



På löradgen åkte min kära man på svensexa i Malmö. Kul kul! Då åkte jag och barnen på släkträff till Rosala! Det var åxå kul..fast det kändes som om man inte hann prata så mycket med sina kusiner och sina fastrar...undrar vad det beror på...?
Rosala ligger ca 30min båtfärd ut från Kasnäs som ligger drygt 1,5 h bilväg från Ekenäs.
Mini och Adrian mumsar ärter och dricker "Trip" på båten..

 Moffa har fullt upp att parera med alla barnbarn som skall sitta i hans famn! Han hann inte heller umgås så mycket med sin syskon under den dagen..det var nog främst barnbarnen som gällde...:)                           


Molly älskar att klättra just nu! både i träd och i diverse klätterställningar! Snabbt var hon högst upp i klätterställningen! Trots att man kanske inte tycker att hon är den allra smidigaste alla gånger!



glass i stora lass blev det under dagens lopp..Mums! Molly äter bara glasyren..eller skalet!



Andrea kryper glatt runt på vikinga byn som vi trots allt besökte. Där hann jag inte få några andra bilder..som vanligt har man bara bilder på barnen när man varit nånstans!



Mini studerar kartan och turistinfon så att hon har koll på läget! Vad bra! För det hade inte jag..jag var bara med! Och roligt var det!

Nu är det sommar nu är det sol...!!



Bus och bad i den egna bassängen på gården slår allt!





Kusinerna Bella och Andrea på besök!



När man badat klart är det skönt att krypa ner i mammas och pappas varma mjuka säng...



Fast det g¨år ju inte alltid precis som man vill..och är man liten och trött så blir man ju såååå lessen..!!



Igår slog vi upp tjejernas tält på gården åxå. Skönt med lite skugga ibland faktist!



Tittut!! Här är jaag!



Högläsning för dockan! Minis trogna följesledare...

RSS 2.0