Mamma- en boll?!

Jaa..som sagt det är mycket funderngar kring min allt större mage nu om kvällarna.
Dagens kommentar stod Molly för; " siddu Mini snart kommer mamma att försvinna och bli till en boll, för så blr det när man har en bebis i magen! det hade Wilmas mamma åxå, och hon fick ju en bebis. Det blir snart bra lilla gumman..."
Jaa..vad säger man till detta..?! visst börjar  jag mer och mer likna en boll, men jag hoppas verkligen inte att tjejerna ska känna det som om jag försvinner för dom!
I nästa inlägg kanske ni kan få se en bild på "bollen".Min man somnade igen i vanlg ordning när han skulle natta tjejerna, så det blir inga bilder ikväll :)
Imorgon är det fredag!! Och Åre höst marknad drar igång!! fullt med REOR överallt och en massa folk..kul!!
Ha en skön helg allihop! Jag hoppas jag får SOVA!! Sömn står högst på min önskelista just nu..
Ha det gött!

Tankar om "lillebror"..

Det börjar komma mer och mer frågor och tankar om "lillebror" som sprattlar på inne i min mage..
Mini frågade idag "när kom lillebror in i din mage? Jag försökte svara så pedagogisk jag kunde-" Det var på våren..
" Varför då?" Blev följdfrågan.. "för att jag och pappa bestämde att vi ville ha ett barn till.. Hon godtog svaret men jag försäkrade henne endå om att jag alltid kommer att vara mamma till henne och Molly iallafall.
Senare under kvällen kom frågan upp igen.."Varför ska vi få en lillebror?" För att vi vill det svarade jag..
" men tänk om jag och Molly inte vill det då?" Molly inflikar; "Jaa..för då måste vi ju dela rum med honom.."
"men mamma, lillebror kan ju bo i köket, säger Mini då. Han kan ju leka där...
Jaa..så i köket får han/hon altså vara! Mini har nog lite ångest över att hon plötsligt ska bli storesyster..bli stor..hon leker gärna att hon är bebis och pratar bebispråk och kryper upp i famnen.
Man får väl kanske inte glömma att hon "bara" är 3 år..vår lilla Mini.
Ska bli sååå spännade att se hur hon reagerar när "lillebror" kommer ut! Och det kan ju faktist åxå bli en lillesyster..;) Det är bara Mini som är övertygad om att det är en lillebror..vi andra vet altså inte!!

En skit dag!

Dagar som dessa betvivlar jag hur jag ska orka med ännu ett barn i vår familj! Jaa..jag vet det låter hemskt, men ibland, under senare tid precis varje dag, driver mina barn mig till vansinne!! Speciellt Mini. Hon började dagen aldeles för tidgt idag, kvart i 6 började hennes jämmer rop, som övergick i skrik och gnäll. Hon var ju hur trött som helst, men kunde banne mig inte somna om! Hon fick mjölk och smörgås som hon gnällde om, sen sku hon ha klänning på. Visst jag stiger upp igen sätter på henne en klänning och tror att jag nu ska få slumra lite till medan hon tittar på Bolibomppa tills det ljusnar..men ack så fel jag har! hon fortsätter att skrika "mammaaa!!" med jämna mellanrum..och gnäller om det ena och det andra!
Det bör ju åxå tilläggas att min kära man höll påoch mekade med cyklen i vårt vardagsrum (!) och packade bilen till ca kl. 12 igår kväll. så jag somnade rätt sent. Marcus åkte iväg till Gesunda på cykelhelg med Gynter imorse halv 6. 
Just den här helgen var jag verkligen inte uppladdat för att bli själv med våra små vildingar, utan bil dessutom! Men jag tänkte att vi får väl ta det lte lugnt här hemma..Men så börjar då denna dag och jag skulle bara vilja dra täcket över huvudet och somna om! men det var så gott som omöjligt då jag med jämna mellanrum påmindes om min muntra 3-årings gnäll-skrik som skar genom märg och ben. Runt halv 8 vaknar Molly stackarn som väcks in  denna vansinnes morgon då hennes mamma redan nu är så irriterad och trött att hon lätt bara skulle kunna gå ut genom dörren och bara gå sin väg!
Allt jag föreslog att vi skulle göra blev bara fel, tjejerna bråkade om precis allt, rev varandra i håret, skrek och bråkade! jag insåg att någon lugn mys lördag skulle det inte bli..det vra bara att överleva fram till lunch och hoppas på att få vila några timmar mitt på dagen iallafall!
vi gick ut och plockade maskar! Jag klädde på oss galonisar, stövlar, fleece, regnajacka och stövlar. Det spöregande ute, 7 grader och blåst! Jaa! Vilken dag! Men vi hittade många maskar! Fine! DEt gick bra i ca. 10 min. sen snubblade Mini med ansiktet i en vattenpöl! just då kommer vår super trevliga granne ut och vi försöker ha en vuxen konversation, men jag hör inget av vad hon säget för Mini står och vrålar brevid mig. Så vill Molly gå in. Och jag inser att jag och Mini måste göra det samma- Hon ha kissat på sig! yes! Klockan är nu 10. In igen, dygnsura kläder över hela golvet, båda barnen gråter! Jag har inte heller långt till tårarna kan jag säga..
Jag inser att det är dags för lunch och vila för oss allihop, det går inte en minut till. Snabbt steker jag några köttbullar och kokar pasta till. Tjejerna äter med en ovanligt stor aptit. Sen lägger vi oss och läser sagor, jag är så trött så jag har svårt att hålla mig vaken. Men vad händer med Mini när hon är super trött?! Joo..hon gör allt för att inte somna -Psykbryt nr. 30 denna dag. Och jag och Mini äör ruskigt osams igen och hon skriker dumma mamma!! Vad tyyyst Mini!! Skriker Molly och allt är kaos iGEN! Efter ca en halv timme sover dom iallfall båda två!
Halleluja! Tyvärr satte jag mig vid datorn istället för att gåoch lägga mig på en gång..mycket dåligt beslut!
Så jag hann ju precis lägga mig ner så hörde jag att Mini hade vaknat! På samma humör fortfarande! hon stod vid sängen och bara skrek-helt utan anlednig! Varför kunde hon inte sova tills hon var pigg och glad?!
Jag kände bara nej! Jag orkar inte!!!
På nåt jä-vla vänster lyckades jag packa ihop en matsäck, fixa varm saft, klä på oss alla igen, och så gick vi ut! det hade slutat regna nu. så gick vi bort till skogen bakom min förskola och satt oss ner i en skogsdunge och började fika. Då kom ösregnet! Men det gjorde inget, vi hade regnkläder på oss, kanelbullarna var goda, barnen var glada och saften värmde.
Det var just i det ögonblicket, när vi satt där i en skogsdunge med regnet smattrandet i ansiktet som jag insåg att efter varje skitdag kommer belöningen! Och nu vände det denna dag..Tjejerna tyckte det här va det mysigaste dom hade gjort pålänge!
Sen gick vi hem och gjorde köttsoppa och bakade bröd. Tjejerna lekte hur bra som helst resten av kvällen.
Och nu såhär, när dagen lider mot sitt slut, vi är alla nybadade, lördagsgodiset upphällt i skålar och vi sitter nerbäddade  soffan känns livet trots allt rätt så bra. Och..jag lovar att imorgon ska jag vara en bra mamma med bättre tålamod. Bara jag får sova inatt...Mina högt älskade tjejer, tro inget annat!Blder från en annan dag när Marcus var på utflykt i cykelbacken med tjejrna!!

picnic i skogen är alltid kul!Jag hittade väldgt bra förvarings lösningar på IKEA i Trondheim igår! nu väntar vi bara på att vår lägenhet ska bli klar så att vi kan flytta in och börja möblera!idag var det dags att lossa på barcelona flätorna!! Tjejrna protesterade vilt först, men jag fick hota med att håret annars skulle lossna och då ville inte Molly ha kvar sina flätor!

Men nu ska jag gå och mysa med mina små prinsessor!


En dag vid poolen och resan hem!

Sista dagen tillbringade vi vid poolen hela dagen! Till barnens stora glädje!!

 

Det kändes som om det var våg egen privata pool, för det var ingen annan där uppe på taket med oss!!

Poolen var ju inte uppvärmd, men det gick bra att bada trots allt, det var ju närmare 40 grader i solen! Även "flodhästen" vågade sig i och bada..;)Molly underhöll oss med sina hoppföreställningar!! Mini var lite mer försiktig med badandet..Även faster Lotta tyckte att vattnet var aningen kallt..men Molly gjorde sitt bästa för att få henne i vattnet..:)


På kvällen promenerade vi ner till hamnen /stranden igen. Kolla in Mollys nya snygg kjol som mamma shoppade på spanska Desigual. Rktigt snygg!Såhär cool blir man i ny kjol och nya Flip-flop sandaler!!Sista middagen blev det Tapas ala spanien igen; Calamares, Patatas Bravas och kräftstjärtar för hela slanten!Calamares= friterad bläckfisk! DEt är ringarna på bilden, smakade mest seg kyckling ungefär..Så kom då dagen för hemresa, söndagen. Mini ver mer trött än alla andra den dagen (förutom jag då kanske). Vi hade en mer eller mindre sömnlös natt pga.någon inflammation som Mini fick under ena tånageln! Hon vaknade och grät tröstlöst en gång i halvtimmen ungefär...På morgonen hade hon nästan inte ont alls, vi fick t.om sätta skor på henne! men hon somnade nästan redan vid incheckningen..lilla gumman!Flyresan hem gick bra, Mini sov nästan 3h. (molly somnade när vi höll på att landa..bra taiming darling!)
När vi kom till bilen fick Mini sin absolut BÄSTA födelsedags present hittills av farmor och farfar- en hund! lka stor som hon själv! DEn kramade hon hårt hela vägen upp till åre!Vi stannade i Gävle för att handla lite frukost, då skulle ju "Laban" givetvis följa med in och åka i en egen vagn!

Molly och jag frossar bland dom svenska Mysli sorterna! Mums för magen!

Marcus hade fullt upp att hinna med denna lilla tös, som toksprang runt i den hyfsat stora ICA MAXi affären! Av nagelinflammationen märktes nget längre..;)Men nångång måste man ju vila benen trots allt...


Man hör nästan ljudet av denna rymdfarkost när den susar fram..eller..?! Jag vet inte varifrån hon får all sin energi, för själv tycker jag inte att jag har någon iallafall..just nu!Trötta tjejer äter kvällmål i bilen, nattlinnena är på och behöver jag nämna att tjejrna somande typ 10 min efter att detta kort togs..20.10. Det blev en lång natt för Marcus, bilen slutade nte rulla förrän halv 2. Då var vi äntlgen hemma! Jag försökte tappert hålla honom sällskap så länge som möjligt, men somnade nånstans efter Ljusdahl.

Det är lärorikt att resa, både för barnen och oss vuxna, för det första lär man sig att alla inte har det lika bra som vi har det, att en frukost inte ser lika ut i alla länder, att man pratar olika och den stora skillnaden på en STOR och en väldigt li8ten stad fick vi lära oss. Tjerna lärde sig ganska snabbt att vid grön gubbe får man gå över gatan, att man inte får springa runt på tunnelbanestationen och att man inte fick gå ensam nånstans utan någon vuxen. Jag försökte förklara att alla människor inte är snälla, att det faktist finns dom som kan kidnappa små barn. Det kunde dom inte riktigt förstå..Har inte alla egna barn?!
Men det kändes iallafall ofantligt skönt att komma hem! Till lugnet, naturen, bergen, sjön, den friska luften..inga trafikljus, tunnelbanor eller folkmassor! Barcelona är bra, men nog känns endå Åre mera rätt för oss!!

TACK för en mycket trevlig och lärorik resa!


Barcelona Zoo

På fredagen var "lilla" familjen Pettersson på Zoo  i Barcelona. Väl värt pengarna tyckte både barn och föräldrar..Vi fick se väldigt många olika djur. Mini var imponerad av dom stora krokodilerna och girafferna.


T.om Floyd kände sig kort ijämförelse med girafferna.. Vi såg en väldigt häftig delfin show åxå, fick dock inga bra bilder, det var svårt att fånga Delfinerna på bild när dom hoppade och gjorde konster. "Det roligaste va Delfin cirkusen sa Molly efter besöket.Så fanns där ju även en väldigt fin lekpark!! DEn första och enda vi såg under vår Barcelona vistelse! molly älskade "lianen" eller släng-gungan! Ville aldrig sluta..Kanske borde testa Zipline som nästa..?!Efter zoot blev det lunch och bad på stranden!På kvällen fick vi några barnfria timmar och lekte riktiga kultur-turister!! Vi tog en tur med en sån där sigtseeing buss som guidade oss runt i stan. Så vi fck oss en släng av alla imponerande byggnader som faktist fanns att se i stan.


BARCELONA!

Pigga och glada går vi alla ombord på Ryanair, onsdag morgon efter endast ca 4 h sömn!

Flygresan gick väldigt bra! Den knappt 3 h långa resan sov vi nästan allihop. Här ha vi landat och hittat allt vårt bagage!

Tjohoo!! Vi ska åka taxi!! Vi hade ca 1h resa till hotellet som låg väldigt centralt i Barcelona.

Efter ett dopp i poolen, lite mat i magen och lite vila, gav vi oss ut på stan för att se var vi hamnat...Det blev många mil vi gick denhär resan..Vi åkte första gången helt utan barnvagn, och tjejerna orkade gå hur bra som helst!Ibland tog krafterna slut, då fanns det alltid några snälla hästar att ta lift med..:)

Här går vi på den kända La Ramblan, Barcelonas största gågata, full med affärer och tapas restauranger..och en himla massa folk!!Första kvällen testade vi på lite olka Tapas. Tjerna var väl sådär imponerade..Molly åt mest bröd! Mini testade gärna lite nya saker!

Mest ville Mini alltid äta det som farfar hade beställt in. " Du är min bästa kompis sa Mini" Och så lätt var det att flörta till sig en smakbit..


Syskonen Lotta och Marcus..

Efter middagen åt vi givetvis glass!! DEt fanns väldigt många glassbarer!! Otroligt god glass dessutom!

Torsdagen den 2 September var det Farmor kerstins 60 års dag!! Vi firade henne direkt på morgonen med vår skönsjungande gratulationssång!! GRATTIS Kerstin!!För att få allas behov tillfredstälda delade vi på oss vissa dagar och gjorde lite olika grejjer!
här är v påväg till starnden, med Tunnelbanan!! Tjerna var otroligt imponerade av denna tunnelbana, det var hur kul som helst, tyckte dom!


Här ha vi kommit ner till Barcelona hamn, väldigt imponerande båtar!

Det var väldigt höga vågor så barnen fick inte bada utan sina föräldrar. Mini doppade mest bara tårna. Fast det fanns väldigt fina stenar som man kunde plocka..

Molly ha pratat om att få flätor och pärlor i håret enda sen vi var i Thailand i vintras, så när den här damen kom fram till oss, så insåg vi att vi inte kunde prata oss ur det längre..

 Och det blev ju faktist väldigt fint..och praktist märkte vi! inga hårspännen eller hårsnoddar behövdes resten av veckan!!Mini ville ju åxå ha givetvis..fast efter 5 fätor orkade hon inte sitta stilla längre..

På strandpromenaden med mina fina tjejer! dom va sååå lyckliga över sina nya frisyrer!!

 På kvällen samlades vi igen med resten av gänget, som hade varit på Picasso museet hela dagen.Så gick vi ut och åt en furstlig middag och firade farmor lite till..

Jag fortsätter senare och berätta om våran fantastiska dag på Zoo t i Barcelona.RSS 2.0