Första riktiga snön!

Det är något speciellt över den första snön! Första gången man åker pulkka och äter varm korv i backen! nog ha vi ju fått längta och vänta extra länge iiår!

Mysigt med fika i skogen med Emil och Gustav!Fort går det när man åker tillsammnas! Full fart in i buskarna! Det är bra med både hjälm och goggels!Du och jag pappa..vi kollar på cykelfilm vi! Sötaste killarna i mitt liv! Det är så roligt att följa med Miltons utveckling och se hur mycket han lär sig och kan för varje dag som går! Att Marcus är viktig för honom det märks tydligt! så fort han kommer hem från jobbet så kryper Milton det fortaste han kan emot honom i hallen och klänger sig fast i Marcus byxben tills han får komma upp i famnen! Det känns kul att se! Snart ska jag ge över föräldraledighets biten till Marcus. Om 1 månad börjar jag jobba igen!! Med blandade känslor..men det kommer nog att gå bra för oss båda!!

Nästan alla vet väl vid det här laget att vi har gått och köpt oss ett hus!! Helt galet! Nu ska vi flytta igen!! 4,e gången på 3år!! Man blr ju ibland trött på sig själv! Men nu kommer vi inte att flytta på läääänge! Tror jag..
Vi kommer att flytta till ett parhus med garage, carport, varm friggebod/gäststuga och ca.110 kvadrat bostadsyta! det blir ganska mycket större än vad vi har nu! Barnen får egna rum, Marcus får ett garage och jag får ett stort kök med massor av skåp och ett helt rum med FÖRVARING!!
Det blir skitbra! nU måste vi bara sälja vår lägenhet..så snart som möjligt! vi vill ju inte stå med dubbla boenden när vi firar in det nya året!! Men allt brukar ju lösa sig..på nåt sätt!! Vi häller tummarna!!


Farsdag i kyrkanI söndas firades farsdag med besked! För det är ju inte alla dagar som familjen Pettersson går i kyrkan!
Molly har börjat sjunga i kör, Såmgsmulan. Och nu och då kommer vi att få inbjudan till en familje gudstjänt där sångsmulan skall uppträda Den här gången var vi i Duveds kyrka. En otroligt fin gammal kyrka!Milton var nöjd och glad under hela gudstjänsten, en hel timme faktist. det hände ju nåt nytt hela tiden. Man ställde sig upp, det sjöngs och spelades olika intrument. Mini och Molly intog sin första nattvard! Brödet var inte särskilt gott tyckte dom, det smakar ju papper mamma! Så drack vi druv juice, inget vin på familjegudstänster..

 

Sångsmulan i Åre +sångsmulan i Duved uppträder!

 Barnen sjöng som små änglar! väldigt fina sånger med fina budskap! Här sjunger dom " Det är mycket bättre att göra någon glad än att göra nån ledsen, dina ord betyder mycket mer än du tror!" Och så tågade dom in i kyrkan under procession med ett stort kors längst fram och Mini sa- Mamma betyder krysset längst fram att man inte får gå dit?" Mmmm..vi har en hel del kvar att lära inom kyrkans värld. Mini såg iallfall Gud som hängde i taket..
Sen blev det fika i salen jämte! Gott med bullar och saft när man suttit stilla så länge..


Mollys 6-års disco!Förra fredagen hade Molly sitt efterlängatde disco kalas! DEt var planerat in i minsta detalj allt efter 6-åringen önskemål! DEt skulle lekas banankull, dans-stop, det skulle vara ansiktsmålningar och tatueringar, givetvis skattjakt hamburgar kiosk och så Mollys egna kladdkaka!

Från början hade Molly planaerat att bjuda hela klassen, men så trappade vi ner det till bara tjejerna, då skulle dom ha blivit 13 st. Så förkalrade jag för Molly att 13 st tjejer inte får plats runt vårt matbord att äta på samma gång och så gck hon till sist med på att bjuda 6st eftersom haon fyller 6 år! så va d tyvärr några som var bortresta, men vi insåg att det blev hur bra som helst ändå! Liite mer tårta för oss och ganska mycket lugnare disco för baranen!Hamburagrkiosken har öppnat! Molly sälejr och frågar vad dom vill ha i sin burgare! Sen blev det chokladbollar och kladdkaka till efterrätt! molly var mycket nöjd!


Milton in action!Just nu är en väldigt spännande och kreativ period med mister Milton. ..Han håller oss alla syselsatta om man säger så! Han kryper efter mig som en liten hund och ropar mammamammammaaa! Och så "hjälper" han mig i alla mna sysslor..

 

I köket händer det alltid en massa kul! kryper jag inte in i diskmaskinen så tömmer jag ut alla flingor eller makaroner på golvet..Och det roliga är att jag vet precis när jag gör bus..då avfyrar jag bara ett av mina finaste leenden så kan inte mamma bli arg på mig!Såhär kan det se ut när Milton har varit på toaletten..men mammaa jag har inte gjort nåt...Så tittar han på mig med sina små hundvalpsögon..Och jag smälter! Det är bara att vänja siga tt det är lite mera kaos i ens hem just nu! mAN FÅR GÖRA Lite städtryckningar nu och då..men att städa när man har barn är som att skotta när det snöar! Det är ganska snart igensnöat igen!
Men söta är dom! Som Mini imorse när hon satt och drack Mjölk- När jag dricker såhär mycket mjölk så får jag n og mjölktänder! molly- Men det har du ju redan! Mini- Varför har man mjölktänder? Molly-för att tandfen ska kunna komma! KUL! :)


November lov och annat!Tjejerna har haft sitt riktiga höstlov från skola/förskola denhär veckan! Mollys bästa kompis Lova lekte med oss 2 dagar denhär veckan. Då såg vardagsrummet allt som oftast ut såhär..Tänk vad kul det är att bygga kojor!

Milton ha lärt sig att ställa sig upp! Så nu står han överallt och går längs med soffan och våra ben..

Och så gillar han att stå och "dansa" till musik..hoppa upp och ner! Såå himla glad! Nu sover han "bara" 2 gånger på dagen, fm och eftermiddag. Och så ha vi fått in ett ganska bra flyt på nätterna nu, tycker jag..han sover fram till halv 4. Och annat nytt på Milton fronten..jo, jag ha betsämt mig för att sluta amma! Jag ha ju den senaste tiden bara ammat honom på natten 1 gång typ runt 4. men nu känns det som om han inte längre blir mätt.
Det känns jätte svårt att sluta amma! Det känns så defintivt! Nu kommer jag aldrig mera att göra det..nånsinn! Det här var sista gången!
Jag vet att jag förstorar upp det men det känns liksom lite sorgligt! Varför går tiden så fort?! Tänk jag ha ju trots allt ammat i nästan 3 år av mitt liv, man tycker ju att jag skulle vara jätte trött på det..men nej! Det ha kännts bra att alltid ha det där triumfkortet att ta till! När inget annat hjälper så kan man alltid amma, och han blir lugn!
Hoppas att han inte blir sjuk nu bara..då kommer det nog att gå bra!Så ha vi haft besök av Farmor & Farfar och faster Lotta! Jätte mysiga dagar med god mat och umgänge! Kul att ni orkade köra enda upp!! Så fixade Marcus och Bosse vårat tak till altanen, så nu kan vi sitta ute även om det regnar! Stort tack för hjälpen Bosse! Vem vet när det annars skulle ha blivit gjort?!Milton flörtade in sig ordentligt hos farmor och farfar! Milton hade ju förändrats en hel del sen dom såg honom senast i början på Juni!!
Imorgon börjar en helt vanlig vecka, med skola och dagis..ska bli ganska skönt med dom vanlig rutineran igen!RSS 2.0