Fortsättning på napp-kriget...

Jaaa..det är många som har följt våran kamp emot nappen. Och nu kan jag berätta för er att det gågna dygnet har varit det jobbigaste på väldigt länge!! För Mini men gudarna vet även för mig!!
Hon klarade sig bra hela dagen igår, jag va så stolt över henne, men så började vi nattningen..hon va jättetrött eftersom hon inte sovit nåt på hela dagen, så jag tänkte att det här blir väl inga problem. Men när vi hade läst gonatt sagan blev hon riktigt lessen.." jag behöver nappis mamma!" "Jag behöver nappis nuuu!!" Hon stökade runt i sängen rev sig i läppen försökte sätta in flera fingrar i munnen och jag märkte hur svårt hon hade det. Sen blev det bara värre tills hon va precis otröstlig, så innerligt ledsen, "Jag måste ha nåt i munnen när jag ska sova mamma, nappis nuuu!" DEt varvade med att hon va lessen och sen va hon arg på mig, sparakde och slog mig.
Usch, vad jag led med henne, nu förstår jag hur det känns för riktiga drog/alkoholmssbrukare hur dåligt dom mår! Jag såg ångesten i min dotters ögon, hur hon sträckte sig mot mig och det bara skrek i hela hennes lilla späda kropp -hjälp mig mamma, hjälp mig!! I drygt 1 h stod jag ut! SEn gick vi ut från sovrummet, lika rödgråtna båda två, det räckte med en blick på Marcus så förstod han att nu var det bara att sätta sig i bilen och åka och köpa napp!!
Jag vet..ett liten nederlag..jag har för dålig karaktär, men jag är väl bara människa, mamma, dessutom en väldigt känslig gravid sådan!! Jag klarade inte av att se min dotter lida så..hennes blick när Marcus kom tillbaka med en "sovnapp" till henne går inte att beskriva, så fort hon fick nappen i munnen slockande hon på en gång. DEn lilla svettiga, trötta kroppen fick äntligen lugn och ro i själen.
Så nu har vi en "sovnapp" det blev en kamp hela förmiddagen idag när jag tog ifrån henne nappen när hon vakande. Men där går gränsen, ok när hon ska sova, men sen ska hon inte ha den!! Bara det är en stor avvänjning för oss just nu!! Nappen ha ju varit med vartenda ett steg hon ha tagit hela sommaren, så det va väl dumt av mig att tro att det skulle gå sådär bara att ta bort den helt och hållet...Inte utan strid..med Mini.
I eftermiddags skrek hon från och till i 2h. Guud vad det ska bli skönt att börja jobba på måndag!!! :)

Sorgearbete!

En väldigt viktig del i vårt liv har idag lämnat oss...Mini sörjer mest av oss alla men även mamma har fällt en och annan tår... Mini har lämnat sin napp!! Alla som känner henne VET hur viktig den är för henne och även för alla oss övriga i familjen! (Av många orsaker..)

Imorse bytte Mini till sig en väldigt söt baby docka i den lokala leksaksaffären, väldigt nöjd med sitt beslut förklarade hon stolt att idag är hon en stor tjej och ha slutat med nappis!
Allt var frid och fröjd  ca 2 h..sen ville hon ha tillbaka nappis! Hon grät hjärtskärande i nästan 1 h. Jag tyckte såå synd om henne. Som den hormonstinna mamma jag är snyfatde jag i kapp med min lilla ängel..
Sen gick vi på picnic! Och så åkte vi till chokladfabriken, vem ha sagt att det inte hjälper att tröstäta lite choklad även om man är en liten tjej?! Både mor och dotter blev genast lite gladare :)

nu hoppas jag bara att den första natten går hyfsat bra! Klarar vi den så klarar vi allt!!! vi har altså gjort oss av med varneda en liten nappis, eftersom jag vet hur svag jag är, och jag tänker INTE köpa några nya förrän nästa lilla knodd ev.behöver det!
Ge mig styrka allihop!!! Jag och Mini kommer att behöva all styrka vi kan få just ikväll/inatt! Men jag lovar- Vi kommer att klara det här!!! Tillsammans!!!

Familjen Pettersson..

Det är såå himla kul att lyssna på vad dom små liven kläcker ur sig ibland! Tjejerna är fortfarande VÄLDIGT pappa frälsta efter vår lilla separations fas på några veckor här nyligen. Så när Marcus komme rhem från jobbet är det ingen som får muntur då bara bubblar det om dom små tjejerna med frågor och berättelser från hur deras dag har varit och vilka stora framsteg de har gjort... Mini sa  bla. att hon blev SUPER lessen när han åkte på jobbet! Marcus förklarade då varför vi vuxna måste jobba, och Mini frågade;" Hade du kul på jobbet idag pappa?" Jaaa..det var helt ok faktist, sa Marcus då. " Men det har jag svårt att tro!" Sa Mini då. " Fast jag älskade dig endå fast du var på jobbet!" Säger den lilla ängeln. " Älskade du mig fast du var långt borta, pappa?" Jaaa...

Från det ena till et andra så är det säkert många som undrar hur Floyd nu ska göra med sin skidlärarutbildning/jobb på johssons El... Och nu kan jag meddela att han har bestämt sig för att ta det faderliga ansvaret och jobba istället! Jag känner mig lite kluven inför detta, jag ville ju verkligen att han skulle gå den där utbildningen, men samtidigt så kan jag ju nu tycka att jag känner mig aningen lättad att han ska jobba, finnas hemma för oss! sen är det inget som säger att han inte kan gå utbildinigen om 1 år eller så, då ha det väl lugnat ner sig lite i våra liv igen..eller så är det nåt nytt på G då igen! Inga fler barn iallafall..det kan jag lova!!

Jag var till MVS igår med mina tjejer i släptåg, skrev in mig och vägdes och tog en massa blodprov. Det visade sig att jag hade väldigt lågt blodtryck och att mitt HB låg på 104 redan nu i vecka 15! Det förklara varför jag ha kännt mig både yr och trött rentav orkeslös med jämna mellanrum! men nu ha jag laddat upp med järn tabletter och vitaminer och mineraler..så kanske det vänder igen!
Förövrigt om man inte tänker på halsbränna, yrsel, hemoroider,nästäppa osv. så är det en ganska lätt att vara gravid just nu!! :)

Åre runt ..på några dagar!!

Favorit i repris!! Älgfarmen i Duved var värt ett återbesök! speciellt när vi hade finbesök från Ekenäs!!

Peter och Noah var lika imponerade av älgarna som vi!Iår hade Älgfamiljen fått tillökning med två små kalvar som föddes i Maj. Sååå söta tyckte Mini.

Väldigt imponerande djur! Kändes nog lite konstigt att äta "älghamburgare" senare till lunch borta vid Tännforsen..Återigen en klassiker -Tännforsen kan man aldrig besöka för många gånger!!
Här har vi min söta dotter Mini och min otroligt snygga man- Marcus! (Jaavisst..en liten komplimang! vi har varit ifrån varandra i 2,5 vecka!! då inser man vad man har!! Som man INTE vill vara utan!!)

Vi hade ju så otroligt tur med vädret!! Ha aldrig sett en mer imponerande regnbåge!TÄNNFORSEN!!Så va vi ju tvugna att avsluta Lotta & Peters visit med en topptur med kabinbanan! strålande sol +8 grader på toppen. Lite kallt blåste det om öronen..nöjda och glada lämnade Lotta &co Åre..med ett löfte om att komma tillbaka!! dom ville se mer av Åre!! Så vi kan känna oss nöjda med vår guidning!! :)


Borta bra men hemma bäst!

Sista härliga sommarbilderna, hos mommo och moffa då man kan plocka krusbär naken kl 9 på kvällen..

Andreas 2 -års kalas ute i trädgården...över 30 grader i skuggan...varmt..va det här..

"fika på Ica" med lotta och Peter. I åre hade vi 6 grader imorse! Det var bara att plocka fram vanatarna och mössorna...Lite konstigt tyckte nog tjejerna!Regnbåge och eftermiddagssol vid Rista fallet

Bästa lekparken nånsinn!! Skogen!!

vi har väldigt frisk luft här uppe..aningen kyligt på morgonen..men helt ok fram på dagen. 


Sommar och sol..och getingar!!
Äntligen ett litet livstecken från familjen Pettersson tycker nog säkert många!! Joo..jag vet..jag har verit verkligen urusel på att uppdatrea bloggen den sista tiden! Först var våran kamera trasig fram till midsommar-inga bilder! Nu har vi äntligen köpt en ny kamera som tål familjen Pettersson livet! Så nu kan vi dokumentera våra äventyr igen..Haahaa!
Vi har hunnit med en hel del sedan vi lämnade Åre den 28 Maj..finland, Småland, fira midsommar i Malmö, träffat Pax med familj i Jönköping, några soliga dagar i Sthlm hos faster Lotta, sen en härlig vecka på Åland och nu är vi tillbaka i Ekenäs och har 1 vecka kvar av sommarlovet här med mommo och moffa och alla kusiner!

På Åland hade vi soligt och fint väder, så det blev mycket bad och lek på Lilla holmen! Tjejerna var så nöjda och glada under hela vistelsen på Åland, massa kompisar att leka med och nya roliga leksaker!

Alla barnen åker rutsckana!! Molly ville gärna åka med Malte. Mini var åxå väldigt förtjust i lilla Smilla som vi fick träffa bara några dagar efter att dom kommit hem från BB och så ha Mini sagt att hon tänker gifta sig med lilla Malte när han blir en prins! :)

 

Så träffade vi mommo och moffa på Åland och åkte samma båt "hem" igen. Här apploderar vi åt en clown som faktist var ganska dålig...:( kunde ingen svenska och var definitivt inte van med barn!De sista veckorna har Finland drabbats av värmebölja! drygt +30 grader! värmeerekord, det har inte varit såhär varmt på 75 år!! Så det har blivit väldigt mycket bad! Det är svalkande och skönt..trots att nu vatten termometaren visar på +26 grader!!

molly har blivit väldig modig och tar fart och hoppar i från bryggan och simmar till stegen och så springer hon i igen! nu skulle pappa Marcus vara stolt om han kunde se henne...
För er som inte vet så åkte han före oss (4.7) upp till Åre och började jobba på sitt nya jobb hos Johnssons El. Efter 2 veckor som nu har gått börjar papppa längtan bli väldigt STOR!! men snart är vi återförenade igen!!

Efter allt badande är det gott med något att dricka..Så har det ju såkalrt blivit en hel del lek med kusinerna Andrea, izabella, Adrian och Vanezza.

Här firar vi pappas (moffas) födelsedag så även mina fastrar och kusiner bafann sig på Malarby gård.Lilla Tezza sitter gärna i famnen på någon..Och sist och åxå minst..eller..?! jaa..nu vet ju alla redan om det men det bör väl nämnas iallfall- molly och mini ska altså få ett syskon i Januari! 24 Januari rättare sagt! jag har varit på ett ultraljud och kollat att det verkligen var något där..känns konstigt att inte ha hört ett hjärtljud..men nu känns det lugnt! Allt var som det skulle och jag har som tur är börjat må mYCKET bättre och känner mig faktist hyfsat pigg!
Nu är det bara värmen och alla brömsar och getingar som stör nattsömnen!

Ha det så gött i sommarvärmen! Glöm inte att dricka vatten och äta mycket glass!!
På onsdag åker vi till Åre igen..med sällskap av Lotta, Peter och Noah!! dEt blir kul! "äntligen får jag träffa min älskade pappa!!" som Mini säger. :)

 


RSS 2.0