Jul ledighet!

Jaa..då har vi klarat av julen och snart även firat in det nya året!! För Marcus tog vardagen över med jobb och dyligt redan i måndas medan jag och tjejerna är lediga en vecka till. I en stilla minut undrade jag för mig själv har jag, i mitt välsignade tillstånd, skulle lyckas underhålla och ha en skön ledighet tillsammans med mina tjejer hela vackan...men imorgon är det fredag och veckan har gått i rasslande fart och vi ha haft fullt program hela veckan! 2 dagar i skidbacken (jaa..jag åker inte utför just nu) tur att vi har så många underbara vänner som har engagerat sig i fröknarana Petterssons skidåkande!! afterski och lek hos "lilla Molly" och Alva. Och visst är det skönt att vara ledig..fast Mini börjar trots det längta till dagis.. Vid frukostbordet :" Åhh..mamma det är så härligt med sommarlov, när man ser alla skidåkare ute i backen.." :) Lite senare pratade vi om det ständigt förekommande samtalsämnet;- Lillebror! Och hur det skulle kännas för henne när hon blir storasyster, " Sschh mamma jag hör något som låter!! Det knakar i min ben..som jag växer! Nu ha jag redan blivit storasyster!" Mini väntar mycket på den stund då vi ska åka till BB, hon ska följa med ha hon bestämt, för hon ha ju en liten hundvalp i magen som åxå måste komma ut!!
Det är inte lätt att vara gift med mig just nu..jag vill att Marcus ska jobba och tjäna pengar, samtidigt vill jag ha honom hemma, vill att han ska vara mer med sina barn,hjälpa mig att städa men samtidigt vara ute i skidbacken med tjejerna! Jaa..jag vet jag är hopplös just nu! Tycker inte om att vara så trött jämt, orkar knappt med mig själv, hur fasiken ska man då orka med allt annat då åxå?! Molly sa häromdagen "Nu tror jag du ha glömt att ta dina järntabletter mamma! För nu e du trött.." Så klok och förståndig min älskade Molly.

Så småningom kommer det lte bilder från dagarna som ha flutit förbi..just nu är detta allt jag kan åstadkomma!!
Ha en riktig mysig nyårsafton!! Fira lite för mig åxå, jag är glad om jag håller mig vaken till 12 slaget!! Hahhaa!! :)

Pulka i nässjö dec 09


marcus hoppar tak


En riktigt härlig Jul!!

EN RIKTIGT HÄRLIG JUL OCH ETT INNEHÅLLSRIKT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER ALLA!!

Iår ha vi bestämt att vi inte skickar några julkort (förutom till familjen) så jag hoppas att ni alla kan ta dela va denna lilla julhälsning istället!!
STORT TACK FÖR ALLA SUPERFINA JULKORT SOM VI FÅTT AV ALLA ER UNDERBARA KOMPISAR!! Vilka fina barn ni har allihop!

Så en riktigt God Jul från oss alla till er alla!! :)


Julkalendern!I vante nummer 12 fick tjejerna ansiktskritor!! Jättekul!! Innan mamma och pappa ens stigit upp hade dom målat sig till en hund och en fjäril!! Väldigt kreativt!! tomtemor ångrade nästan sitt inköp..när hon märkte att ansiktsfärgen ganska snart var både här och DÄR!! Så nu är färgen undansatt på obestämd tid!!! :) Den kanske t.om "försvinner" helt och hållet..man vet aldrig! ;)


Veckan som varit..December mys!I fredas var Mini lite febrig. Då passade vi på att baka pepparkakor och fixa lite..

Det roligaste var ju att dekorera pepparkakorna..det gick åt en hel del kristyr och strässel vill jag lova...

mycket tjusigt blev det iallfall...Mamma var till IKEA i Trondheim här  veckan, då fick lillebror en egen badbalja. Fast tills lillebror ha kommit får ju Mirabell, Emma och Mya bada i baljan.. och det gör dom ganska ofta faktist...:)

I lördas va det skidåkning i Björnen som gällde! Det ha varit så kallt nu de senaste 2 veckorna så det ha inte gått att åka. Så nu va vi laddade igen!!

Gott med äggmacka när magen kurrar!

Om ni undrar var Mini var då bilderna togs kan jag berätta att hon va på cafe i backen med lilla Mollys mormor & morfar och mamma Hanna. Hon behövde både pannkaka och chokladboll för att orka åka vidare...Här har vi dom båda busfröna!! Hanna gjorde en grym insats i skidbacekn med dom här två kan jag säga!
Själv fick jag bara stå nere vid liften och heja på! Tur att Hanna har lite gamla skidlärar talanger i bakfickan, det behövs för att få bukt på dessa unga damer..den en envisare än den andra:)väl hemma var vi alla ganska trötta!! Mamma värst fast jag inte åkt en meter på skidorna!! Det är tugnt att bara gå runt i snön med alla tjocka kläder och skor vill jag lova..På kvällen träffade vi tomten och fick åka med hans häst och vagn! Så lyssnae vi på en kör som sjöng mycket varckert och så kom åre Lucia inskridande på torget!
Garanterat julstämning kan jag lova!!


Julbak och små Lucior!Tjejerna älskar att baka och fixa i köket!

Det blir lite kladdigt i köket, med dessa små hjälpredor, men det får man ju räkna med....Och gott blir det ju!Så ha vi prövat våra Lucia linnen och kronor inför måndagens uppvisning på förskolan!


Ibland passade kronan jättebra..och ibland ville den inte alls sitta kvar:)

Själv börjar jag mer och mer likna en julgransboll- modell gigantisk! "Lillebror" hade inte vänt sig med huvudet neråt ännuförra gången jag va på kontroll, men förhoppningsvis ha han gjort det nästa gång jag går dit. "Han" sparkar ordentligt hela tiden, man får rejäla sparkar både här och där!
Det börjar bli tugnt på jobbet nu, jag känner att jag inte riktigt orkar som förut, med alla barn som ska kläs på, läggas i vagn och sova, ute på gården är det jobbigast, med alla kläder, jag kan knappt böja mig neråt..
För att inte tala om när det ska städas..det blir ju en hel del leksaker som ligger och dräller på golven som ska plockas upp varje dag! men det värsta är att det inte är så himla mycket lättare att vara hemma med mina 2 änglar..som  kör med mig dag och mest NATT!!
Ser framemot ett långt jullov!! hoppas Marcus kan vara lite ledig iallafall..just nu är det väldigt mycket övertid för hans del!
Förövrigt ha den värsta kylan lämnat oss för ett tag..vi hade ju mellan -20-28 varje dag i drygt 1 vecka!
Nu känns det skönt med bara -10 :)
Ha det gott allihop och ät mycket julgodis!!

 


RSS 2.0