Och så kom Lillebror!! :)



Förlossningen började ju ganska lugnt..jaa förutom att lillebrors hjärtljud va aningen ostadiga, dom pendlade från 180-60 så dom blev lite oroliga och vi fick göra ett ultraljud för att kolla att han inte hade navelsträngen runt halsen eller nåt. Men allt såg bra ut, han va väl bara aningen stressad över vad som komma skulle..:)
Kl.7 gick vattnet, sen hände det inte så mycket, det var ganska lugnt fram till kl 11 då dom bestämde att ge värkstimulerande dropp åt mig med tanke på att hans hjärtljud inte var så bra!
Sen han jag precis få i mig lite lunch och sen drog det igång ordentligt!!

Här ha jag fått dropp och går runt för att sätta fart på "öppnandet"! Vi lyssnade på Rixfm och jag "dansade", gungade i takt med musiken..:)

Till kl 13 va det helt ok, sen gick det väldigt snabbt från 3cm-7 cm. Stax innan 16 bad jag att få epidural, men det var väldigt svårt att få n denii  ryggen på mig när jag samtidigt hade hemska värkar, drog i mig lustgas, mådde illa och skakade som ett asplöv! Till sist fick hon in nålarna rätt, ryggbedövningen börjar verka efter ca.30 min som alla vet, när läkarna pinat mig klart gick alla ut. Då började krystvärkarna och Marcus fick kalla in barnmorskan igen! Och mycket riktigt, lillebrors huvud va påväg ut! 7 minuter senare, exakt 16.37  tre krystvärkar senare föddes vår lille prins! 3780g 52cm lång. Han pinkade en lång stril direkt vid ankomst, visade sitt revir sa Marcus och så skrek han högt och ljudligt!! (Lillebror altså..;)



Stolt pappa klipper navelsträngen! Marcus är väldigt fascinerad över moderkakan, så även denna gång, tog han kort på den..livets träd..

Väldigt glada, stolta och tacksamma föräldrar! Tredje gången gillt och nu är vi defintivt klara!! Kändes skönt att det var sista gången, fast känslan efteråt går ju inte att beskriva, det finns inget som slår den känslan när man äntligen får hålla sitt barn i famnen och allting är över och alla mår bra!!



Marcus va fascinerad över hur fin han va, så perfekt! Hans första son..det är stort!


Dagen efter kom storasystrarna på besök..



Molly stod bara och klappade händerna! Åh..så gullig han är mamma!! Så söt! Tänk att vi fick en lillebror, precis som jag ville ha!!
Mini kallade ju brorsan för lillasyster hela tiden..



Båda tjejerna ville bära och hålla honom i famnen hela tiden..



Blöjbytet var ju väääldigt spännande!! Svart bajs!! Uschh.. och en sån snopp sen!!



Mini var väldigt fascinerad av pungen, här undersöker hon den lite närmare..:)



Molly har redan full koll på hur dethär med blöjor ska skötas! Lillebror  va väldigt tålmodig när tjejerna vände och vred på honom!!

Stolt storasyster!!



Och på lördagen var vi redo att åka hem! Godkända i alla läkarundersöningar!! Men var vi redo att möta den övriga familjen igen..?!


Mini gosade en bra stund med lillbrorsan imorse, och han verkar trivas i deras sällskap! Han är alltid väldigt lugn när dom stimmar runt honom! "Mamma jag tycker lillebror luktar gott!" Han luktar yogurt..

Och så byter vi bjöjor igen..



Mini gosar med sin lilla prins!! Hon börjar acceptera nu att han är en kille och inte en tjej. Men hennes första reaktion när hon fick veta att dom fått en lillebror va ju ett vrål ;"Neeeej! Jag vill inte ha en lillebror! Jag vill ha en syster!"


Men nu är han nog helt ok iallfall! Tur att spjälsängen är så stor så man kan använda den till både skötbord och sovplats!!



Han suger gärna på tummen så ofta han kan..och somnar då gott! Får se om vi ska introducera nappen istället..
Första natten hemma gick helt ok. Mjölken steg ordentligt och vi ammade oss igenom morgontimmarna..men d e ju så det ska va! Sova får man göra i ett annat liv! Vad gör man inte för dom små liven..Annars är han väldigt nöjd! Snart ska han få ett namn åxå..vi håller på och diskuterar det för fullt...Vi återkommer!!


Kommentarer
Postat av: Inger sundman & Kjäll Törnroos

Ett stort GRATTIS till er och nya familje medlemen. Kan tänka mej att ni har en stolt pappa i huset nu när det har kommit en kille till i familjen. Storasystrarna verkar ha hittat sin uppgift, att verkligen va storasystrar. Ha det nu bäst hela familjen. Kram från oss.

2011-01-23 @ 15:44:35
Postat av: Ulrika o Erik

Fina bilder på finaste familjen! Vilken mysig morgon ni verkar ha haft (ser lugnt ut på bilderna iaf ;) Å prinskylten har fått sin plats också! =)

Kram på er

2011-01-23 @ 16:46:18
Postat av: Ulrika o Erik

Tack för igår förresten. Vad ska ni ha för namn på bloggen nu då? ;)

2011-01-23 @ 16:47:21
Postat av: Vi i Hölö

Grattis till lillkillen!!! Hälsningar från Jenny, Jerry och Ella :)

2011-01-23 @ 18:23:15
Postat av: Linda

Grattis igen!

Han är ljuvlig!! Jag har ju sagt att det är slut med barnafödande för vår del, men när man ser bilderna på er lilla prins blir jag alldeles varm inombords.

Han är sååå söt och era fina prinsessor verkar ta bra hand om sin lilla prins. Ta det lugnt nu och njut av er vardag, ta ingen stress att hitta på en massa saker.

Stora kramar till er alla 5. Längtar tills vi ses och man får se den lille.

2011-01-23 @ 18:56:18
URL: http://buslarson.blogg.se/
Postat av: Mikaela & co.

Vilken kille, så liten och söt! Han ser bra nöjd ut efter det där bajslasset... Han verkar bli ordentligt ompysslad, det är kul att tjejerna tycker det är roligt! Melker tyckte lampan på vårt rum på BB var mer intressant än Smilla när hon föddes... Sköt om er nu! När ska ni flytta förresten? Inte i morgon hoppas jag... Kram till er alla!

2011-01-23 @ 19:33:20
URL: http://melkersfamilj.blogg.se/
Postat av: Marika

Snyggt jobbat Ica,tänk att du fött 3 barn!!!

kul att se alla bilder!!!Han är jätte söt,pluttis... Nu har tjejerna fullt upp,skönt att dom byter bajs blöjor och allt redan ;-)

Marcus: Grattis till sonen!!! Du ser så stolt ut,nu är det 2 mot 3,alltid nåt:-)

Wilma vill också ha ett syskon till...det får nog bli en sladdis...skarvsladdis kanske tom...



Ha det så bra,många kramar från oss

2011-01-23 @ 21:05:36
URL: http://nordbergkarlsson.blogg.se/
Postat av: Marika

Förresten så liknar han nog lite på Mini och sin mor...

2011-01-23 @ 21:06:45
Postat av: Sofia

Guuud så söt!!!

Grattis igen alla 5!!!

Kram från oss

2011-01-23 @ 21:12:13
URL: http://mattelins.blogg.se/
Postat av: Sara

Så fin han är!

Skönt att allt gick bra. Jag får gåshud när jag ser bilder från förlossningen, vilken underbar känsla.

Ha det toppen och njut av er lille kille :)

Kram

2011-01-23 @ 21:35:39
URL: http://frutyrberg.blogg.se/
Postat av: Sofie

Han e super fin!

Kul att se att papporna alltid ser 10 år yngre ut på de första korten o mammorna ser en aninigs äldre ut..;)och flickorna sen snacka om att dom blir större på en gång när man har något litet o pluttigt att jämföra med.. Duktigt jobbat mina vänner det där har ni gjort finemang! Massa kramar!

2011-01-23 @ 23:41:16
Postat av: Lotta

Jaså det är så där ert tredje underverk ser ut - jättesöt är han verkligen. Så slät och fin. Och vad roligt att ni fick en snopp i alla fall!

Vår liknar fortfarande ett litet skrutt, men nog skall vi väl få dit lite underhudsfett så småningom. Har gått upp 200g på tre dygn så:)

Hoppas ni inte är lika fast i namnträsket som vi är. Tillbaks på ruta ett! Vi får höras igen snart, ha d så gott, hälsa resten av gänget!

2011-01-24 @ 15:03:30
Postat av: Caroline

Grattisgrattis! Vad fin han är :)...

2011-01-24 @ 15:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0