Sommar och sol..och getingar!!




Äntligen ett litet livstecken från familjen Pettersson tycker nog säkert många!! Joo..jag vet..jag har verit verkligen urusel på att uppdatrea bloggen den sista tiden! Först var våran kamera trasig fram till midsommar-inga bilder! Nu har vi äntligen köpt en ny kamera som tål familjen Pettersson livet! Så nu kan vi dokumentera våra äventyr igen..Haahaa!
Vi har hunnit med en hel del sedan vi lämnade Åre den 28 Maj..finland, Småland, fira midsommar i Malmö, träffat Pax med familj i Jönköping, några soliga dagar i Sthlm hos faster Lotta, sen en härlig vecka på Åland och nu är vi tillbaka i Ekenäs och har 1 vecka kvar av sommarlovet här med mommo och moffa och alla kusiner!

På Åland hade vi soligt och fint väder, så det blev mycket bad och lek på Lilla holmen! Tjejerna var så nöjda och glada under hela vistelsen på Åland, massa kompisar att leka med och nya roliga leksaker!

Alla barnen åker rutsckana!! Molly ville gärna åka med Malte. Mini var åxå väldigt förtjust i lilla Smilla som vi fick träffa bara några dagar efter att dom kommit hem från BB och så ha Mini sagt att hon tänker gifta sig med lilla Malte när han blir en prins! :)

 

Så träffade vi mommo och moffa på Åland och åkte samma båt "hem" igen. Här apploderar vi åt en clown som faktist var ganska dålig...:( kunde ingen svenska och var definitivt inte van med barn!



De sista veckorna har Finland drabbats av värmebölja! drygt +30 grader! värmeerekord, det har inte varit såhär varmt på 75 år!! Så det har blivit väldigt mycket bad! Det är svalkande och skönt..trots att nu vatten termometaren visar på +26 grader!!





molly har blivit väldig modig och tar fart och hoppar i från bryggan och simmar till stegen och så springer hon i igen! nu skulle pappa Marcus vara stolt om han kunde se henne...
För er som inte vet så åkte han före oss (4.7) upp till Åre och började jobba på sitt nya jobb hos Johnssons El. Efter 2 veckor som nu har gått börjar papppa längtan bli väldigt STOR!! men snart är vi återförenade igen!!





Efter allt badande är det gott med något att dricka..



Så har det ju såkalrt blivit en hel del lek med kusinerna Andrea, izabella, Adrian och Vanezza.

Här firar vi pappas (moffas) födelsedag så även mina fastrar och kusiner bafann sig på Malarby gård.



Lilla Tezza sitter gärna i famnen på någon..



Och sist och åxå minst..eller..?! jaa..nu vet ju alla redan om det men det bör väl nämnas iallfall- molly och mini ska altså få ett syskon i Januari! 24 Januari rättare sagt! jag har varit på ett ultraljud och kollat att det verkligen var något där..känns konstigt att inte ha hört ett hjärtljud..men nu känns det lugnt! Allt var som det skulle och jag har som tur är börjat må mYCKET bättre och känner mig faktist hyfsat pigg!
Nu är det bara värmen och alla brömsar och getingar som stör nattsömnen!

Ha det så gött i sommarvärmen! Glöm inte att dricka vatten och äta mycket glass!!
På onsdag åker vi till Åre igen..med sällskap av Lotta, Peter och Noah!! dEt blir kul! "äntligen får jag träffa min älskade pappa!!" som Mini säger. :)

 


Kommentarer
Postat av: Ulli

Hej!

Åhhh, vad kul att få en uppdatering och vad härligt bruna o fräscha ni ser ut!!! Ta gärna med er sommaren hit till Åre =) Idag har vi faktiskt sol o varmt, men regnet gillar att falla från himlen var o varannan dag.. tyvärr...

Vilken fin mage du fått Marica, så glad för er skull. Åh inte visste jag att Marcus redan var här. Kul för han med nya jobbet, men trist att va ifrån er!

Ska bli så kul o ses! Kramar

2010-07-16 @ 16:57:28
Postat av: Caroline

Jättefina bilder!

2010-07-17 @ 15:33:13
Postat av: Caroline

Och grattis till lillen :)

2010-07-17 @ 15:33:52
Postat av: Ela

Hejsan!



Ha en trevlig hemresa, hoppas ni har väskan full med fina minnen av sommaren i Tenala nu när ni styr kosan mot norr igen :)

Kram, Ela

2010-07-19 @ 21:21:33
Postat av: Marika

Hello!

Kul med lite bilder :-) Så Malte e bortgift redan...undrar när han blir prins då???Inte allt för tidigt får vi hoppas :-) I morgon ska vi och ta blodprov på prinsen,hujedamej. För att se om han har någon slags allergi.Senare blir det prick test också för att kolla om han är allergisk för katt,hund och häst.Hope not.



Hoppas ni är nöjda med sommaren i Finland och får en fortsatt bra sommar uppe i bergen!



kramar



Kul att Molly blivit så där modig i vattnet!

2010-07-20 @ 20:17:42
URL: http://nordbergkarlsson.blogg.se/
Postat av: Linda

Härliga bilder!

Du ser som vanligt ut som en pepparkaka Ica! Fint. Skall bli kul att följa er mage här. Tyvärr blir det ju inte IRL.

Vad roligt att Molly är sådan vän med vattnet. Hoppas det håller i sig.

Snart är er pappalängtan förbi och hela familjen får mysa igen.

Ta hand om er.

Kram

2010-07-21 @ 07:12:05
URL: http://buslarson.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vilken underbar sommar ni haft!!!!

Synd att vi inte hann ses...

Får ta det i höst hoppas jag.

Kramar

2010-07-21 @ 21:24:21
URL: http://mattelins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0