Högholmen-Helsingfors!

  Två förväntansfulla tjejer i bilen påväg till Högholmen! Molly matar Minis docka, "Emma" va lite sugen på mjölk..Mini har slitigt av sig glasögonen och kastat dom på golvet..tidsfördriv för både henne och mig!



Nu har vi kommit såhär långt! Vi har hittat fram och vi är alla nöjda och glada! Molly tycker det är väldigt spännande att få åka vagn, vi har lånat den av Tina. (joo, det är vår gamla!) Det var faktist väldigt skönt att ha båda tjejerna i vagnen, då visste man var man hade dom. Det visade sig vara väldigt mycket folk på Högholmen just idag!

  Lite matsäck var ju bra att vi hade med oss! Alltid var det nån som var hungrig! Här fyller vi på med lite energi innan vi börjar vår vandring bland alla de vilda djuren...



Marcus lyckades direkt brotta ner en alligator! bilden blev lite suddig för den höll på att gå till atack..mot fotografen! ;)



Lejonen var stora och mäktiga djur...



Tjejerna tittar på någe små mink liknade djur som hade en massa små ungar! Ganska söta faktist!



mycket glass blev det! Lotta, Noah, Peter och Mini hugger in på mjukglassen! Eller " Pehmis" som det heter i det här landet!


Jag och Mini försöker få syn på leoparden, men den lyste med sin frånvaro! Den låg säkert nånstans i skuggan och flämtade, det var faktist riktigt riktigt varmt!

 Inne i ormhuset, zoolandia eller  vad det nu hette!

Mini lyckades rida på en räv! Det var en av höjdpunktern under vår tripp!



Riktigt utsvultna stegade vi in på Hesburger, och det var inte bara en eller två hamburgare som slank ner vid detta bord kan jag berätta!! Det som inte barnen orkade äta upp åt vi föräldrar...



Sen blev det Etnisk musik på boulevarden! Tjerna var väldigt impade av indianerna och deras sång och hur dom spelade! Vi var ju bara tvugna att köpa skivan åxå..så nu lyssnar vi bara på indianmusik i bilen! Astrid Lindgrens hits får vila lite..det kan ju vara bra..
Tjerna förstod inte iden med att man skulle lägga pengar i resväskan, dom gick ditt och skulle plocka på sig pengar istället...hmm..vi fick gå vidare sen, så att vi inte blev i gräl med killarna från Ekvador..



Min kära man tyckte att stämningen var så god i Helsingfors, så han bokade ett hotellrum åt oss!! Scandic here vi come! Sa vi och gick och köpte några tandborstar!
Jippii!!! Jättekul att hoppa i sängen!



Jordgubbar och ärter smakar smaskens efter en hel dag på Högholmen! Sen gick hela familjen och dushade och jag behöver väl inte nämna att vi sov som stockar hela natten! ( fram till 7.15 då Mini vaknade..pigg som vanligt!)



Frukosten var helt UNDERBAR!!! Tjerna mumsade i sig croassanger, vattenmeloner,nötter och cheesecake som om dom aldrig gjort annat! Ett stort plus var ju att vi hamnade precis bredvid lekrummet! Och så hade vi ju utsikt över hela stan, med alla spännade bussar och spårvagnar som susade förbi!



Påvägen hem var vi alla helt slut efter en intensiv helg i Helsingfors!
Tack Peter och Lotta och Noah för trevligt sällskap!

Kommentarer
Postat av: Catharina

Fick ni se några djur över huvud taget? ;)

2009-06-15 @ 20:01:14
URL: http://mammaigrondal.blogspot.com
Postat av: Ica

jaa..man kan ju undra?! joo, vi såg nog både lejon, tigrar, renar, älgar och apor. men jag har slutat fotografera djur på djurparker, det blir iallafall inga bra bilder, när dom ofta är både långt borta och rör på sig!

2009-06-16 @ 12:11:08
Postat av: Linda

NI verkar ta ut det göttaste av Finland innan ni lämnar landet för ett tag. Bra idé!

2009-06-16 @ 20:24:33
URL: http://buslarson.blogg.se/
Postat av: Sara

Ser ut som om ni hade en trevlig utflykt! Krama tjejerna från mig.

2009-06-17 @ 13:28:51
URL: http://frutyrberg.blogg.se/
Postat av: Eva

Hejhej! Nu har jag varit inne och uppdaterat mig lite om ert liv i Finland! Kul o se hur ni ser ut och du har bestämt klippt håret, kära vän!! Fint! Nu ska jag börja gå in lite oftare. Kul att prata ikväll!! Stor kram till er alla!!

2009-06-23 @ 22:54:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0