Åre skutan-1420 m över havet!


På lördagen bestämde vi oss för att visa tjejerna berget för första gången..
såhär laddade var Molly och Marcus innan vi satte oss i kabinbanan påväg upp till toppen..



Det  var en lite blåsig och gungig tur upp till Åre skutan. Men tjejerna tyckte bara att det var spännande. Så var det ju en hund med i kabinen, den var mer intressant för Mini än själva utsikten!



Men Molly insåg nog hur högt upp vi verkligen var...Lite kittlade det i magen!



Väl uppe slogs vi av den lamslående utskikten! Det var helt enormt! Jag har aldrig varit uppe när det har varit helt klart och såhär vackert väder! Häftigt!





Det var kanske inte världens bästa terräng för en busig 2-åring med mycket spring i benen och lite koll, men ganska spännande var det med alla stenar! Dessurom såg vi faktist snö på några ställen! Det var 23 grader nere i dalen den här dagen, 14 uppe på berget! Och tyvärr så blåste det så mycket så vi bestämde att åka ner och äta vår matsäck i dalen istället.





Det kändes nästan mer i magen påvägen ner! Tur att det inte gick så fort! Molly sa flera gånger- " hur ska det gå nu då mamma?! Hur ska vi nu komma ner?" Så lite spännande var det allt..



Nere i dalen var det varmt och skönt, inga läskiga stenar eller branta stup att trilla ner för. Vi slog upp våran picnic filt på "draklandet" där dom idag skulle ha skärmflygsuppvisning. Min kollega Sofia och hennes man Thomas och lilla Agnes var åxå med. Vi satt och fikade i lugn och ro när vi plötsligt märkte att en skärmflygare kom allt närmare och närmare..vi bara -oj vad nära hab flyger! han nödlandade i vattnet bara 1 meter ifrån oss. Då kom det fram en funktionär och meddelade oss att vi satt mitt på landningsbanan!! Ojdå! Lite action måste man ju ha i sitt liv!! :)
Det är ju inte alla dagar man får fika på landningsbanan och se skärmflygare på så nära håll!!





Sen blev det bada av! vandringskängorna kändes snabbt väldigt varma, det hade varit skönt att göra som tjejerna..



Vi hade otroligt tur med vädret!! Mini och Agnes ville aldrig gå upp ur vattnet! Jag förstår dem!

Tack Sofia och Tomas för en väldigt trevlig tur med Kabinbanan och för fikastunden på landningsbanan!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0