Jul i Finland (19 Dec-09)

Jag och tjejerna flög till Finland från Östersund, via Arlanda och landade slutligen på helsingfors flygfält! Det gick jättebra! Tjerna var väldigt duktiga!


Vi tuggade tuggummi på både nervägen och uppvägen..så vi slapp få lock för öronen! Det var kul att lyfta tyckte Molly. väldigt spännande!

Mini var hur världsvan som helst! Hon har ju faktist flugit en ång tidigare i sitt 2 åriga liv.

när vi landade kom Moffa och mötte oss. Sen åkte vi via Syrran och hälsade på i deras nya hus, och sen hem till Mommo och baka.



Det var ovanligt mycket snö för årstiden hemma i Ekenäs. Och vädigt kallt-18 grader visade termometaren denna dag! Tur att mommo hade köpt så varma overaller till tjejrna! Vi fick ju inte med oss så himla mycket när vi inte åkte bil denna gång. Det blev trots allt mycket att bära på mellan flygterminlerna...




Stora julbaket! Vi bakade både hattifnattar och mumintroll denna jul!  Och lite fick vi smaka på degen åxå..:)


Inför kvällen ville Molly bli vacker som en riktig prinsessa! Då var det lite förberedelser innan..vi lånade mommos Papiljotter, läppglans, nagellack osv. Det ska börjas i tid...


Molly var väldigt nöjd över resultatet! Vilken tjejig liten tjej vi har fått! Sötis!

Mini njuter av julefriden..


Julmiddag med hela familjen samlad..10 vuxna och 6 barn! stämningen var total! Kan inte säga annat..hoppas alla fick i sig lite mat iallfall...



Tjerna var väldigt lyckliga över sina minst sagt tjejiga julklappar! Hello Kitty väskor och prinsess utsrtyrslar! Mini ville sova i sin klänning..



Lite bus med Noah hann vi med åxå med! Såhär lugna var dom dock inte hela vistelsen kan jag säga..

På måndag morgon kl 7 var vi tillbaka på flygfältet! Då skulle vi resa hem! Men men..som många redan vet så blev det ingen flygresa för oss den dagen, inte följande dag heller..och inte därpå följande..

För att göra en lång historia kort..så stod vi 45 min i FEL incheckningskö! när det äntligen var dags för oss att checka in meddelade tanten i disken att vi befann oss på fel terminal!! Det var bara Finnairs flyg som gick därifrån. SAS incheckning var i en annan terminal, 500 m bort! Snacka om att vi fick bråttom och småsprang..men vi kom försent! Gaten var stängd! Det hjälpte inte vad jag sa! Sen följde ett antal timmar i köer och väntande..men det fanns inte plats på några flyg så att vi skulle ha hunnit med vårt fortsättnigsflyg till Östersund.
Så det var bara att åka hem till mommo & moffa igen.
2 dygn senare tog vi båten över till Sthlm istället. Så kom marcus och mötte upp oss och vi fortsatte ner till Småland där vi firade riktiga julafton.
Hur Marcus fick ut våran bil från långtidsparkeringen på flygfältet i Ö-sund är en anna historia....

På båten hade vi egen hytt, vi lekte i bollhavet och dansade disco med Pippi Långstrump och Ville viking! Det kunde inte ha blivit en bättre avslutning på vår något dramatiska resa..Tacka vet jag Viking line!! Sakta men säkert framåt!




Kommentarer
Postat av: Sara

ojoj, det händer alltid saker när vi är på G. Men kul är ju det :) Skönt att det löste sig till slut. Stor kram

2010-01-04 @ 10:36:06
URL: http://frutyrberg.blogg.se/
Postat av: Ela

Hej!

Gott nytt år så här i efterskott! Oj då, vilket dramatiskt slut er resa fick! Det var säkert mindre trevligt att yra omkring på flygfältet och hålla reda på två små tjejer samtidigt... Här rullar allting på som vanligt, vi njuter av snön och det härliga vädret, man behöver inte fara ända till Åre för att få snö och vinter :)



Ha det så bra och lycka till med de de nya arbetsuppgifterna!

2010-01-04 @ 22:25:18
Postat av: Ulrika

Halloj!

Vilka härliga bilder! Åh vilket äventyr ni var ute på! Men vad skönt att det löste sig till slut!



Nu har vi instllerat oss i vårt nya hem för den närmsta månaderna. Det är som ett litet radhus som vi delar med ett par från Kanada. De är supertrevliga, fast betydligt yngre än oss.. Skidåkingen är underbar och vi har haft rätt vad gäller snön. Det blir inte två dåliga år efter varann =)

Hoppas ni får en bra start på terminen på förskolan!

Hälsa familjen och ha det bra!

kram

2010-01-05 @ 20:58:03
URL: http://www.skanderna4x4.se
Postat av: Linda

Ha,ha! Det är så underbart med er. Ni hamnar titt som tätt i situationer som kan vara lite kluriga men det löser sig ALLTID! Underbara härliga familj!

Söta små flickor, ser ut som RIKTIGA prinsessor, tror bestämt att de är det...

2010-01-06 @ 19:41:35
URL: http://buslarson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0