Thailand!

Halloj allihop!
Nu ar vi antligen har!! Det var en lang resa, men vara tjejer klarade det jattebra! Lite panik fick jag da det visade sig att det blivit nat fel i var bokning sa vi var inte placerade bredvid vrandra i flyget mellan kopenhamn och Bangkok...Vi skulle sitta 2 och 2, det var helt ok, Marcus blev jattelycklig nar vi hade en plats vid en nodutgang-han fick stracka ut sina langa ben ordentligt! Men sen visade det sig att barn inte far sitta vid nodutgangar! Sa jag och tjejeran fick sitta 4 rder bakom Marcus! Men den 10h langa flygresan gick trots allt bra. Mini satt vid fonstret sa hon hade ingen chans att smita ivag..:) Halva resan var dom vakna, men sen blev vi trotta..17.30 svensk tid somnade bada tjejrna. Helt utmattade av all intryck..Mini sov med benen i min famn och Molly med huvudet i  min famn..sa jag satt ganska stilla..om man sager sa..allt for att inte vacka dem. Att ga pa toa var ju bara att glomma! Marcus sov gatt pa sitt hall.. Molly vaknade dock efter drygt 2 h. Sen hade hon svart att somna om, sa hon och jag satt och ritade istallet. Mini sov tils dom tande lampporna1, 5 h innan vi landade, da var det dags for frukost. 23.30 var tid..
Nagot omtumlade landade vi iallafall i Bangkok, hittade var nasta terminal, vantade drygt 1 h och sa tog vi det 3:e planet denna dag, som forde oss till Phuket dar vi ska bo den forsta veckan.
Varmen och trottheten kandes olidlig, nar vi kom ut, vi fick snabbt tag pa en taxi och sa vart vi skulle. Barnen sov i vara famnar. Sa foljde en galen taxiresa pa ca 1h till hotellet. Da somnade aven jag i baksatet. Det har med jetlag ar ju ganska jobbigt, (thaitid-6h fore svensktid)for oss blev det som om vi hoppade over 1 natts
somn..
Vart hotellrum var kanon, svalt och skont, 3 stora sangar. Vi baddade in vara tjejer, hoppade sjalva i duschen och sen sov vi..3h ungefar. Sen var vi hungriga och gav oss ut for att upptacka vart nya resmal. Vi hann inte ga langt forran vi sag en stor skyllt dar det stod -lekrum for barn, pa svenska utanfor en restaurnag. Dar gick vi in. Det var en svensk_ Hakan som agde den. Sa tjejerna fick ata kottbullar & mos, pannkakor, ja vad dom ville. Det kandes som om det var viktigt att dom fick i sig nat efter den langa resan, all ny thai mat fick vanta tankte vi. Lekrum var ju inte heller helt fel, dom visade alla Astrid Lindgrens filmer och fick rita och leka..dom kande sig som hemma.
Vi at ju Yhai mat iallafall, och det var precis sa gott som vi kom ihag. Efter middagen gick vi ner till starnaden och badade. Det var lugnt och skont, alla hade borjat ga darifran, kl var ju trots allt 17..30 thai tid.
Sen kande vi oss nojda for den har dagen. Vi somnade allihop fore 20.00 den kvallen, sov till 10.00 nasta dag, holl nastan pa att missa frukosten! :)
 Men nu borjar vi kanna oss normla igen..
Efter forsta dagen pa starnaden markte vi att solen ar mycket starkare an vi kom ihag. Trots att vi legat i skuggan, bara visat oss for solen nar vi badade, lyckades vi branna bade axlar och rygg. barnen har ju tack och lov sina soldrakter!! Sa idag fredag, ska vi vrar extra forsiktiga.
Imorron tankte vi aka pa en batutflykt till Phi Phi island. For ovrigt tycker inte vi att Phuket ar sa himla barnvanligt..det ar ganska hart traffikerade vagar, och dom kor ju som galningar med sina vespor och bilar! Vi ser framemot Krabi, hoppas det ar lugnare dar!
Allt gott sahar langt!! Alla mar bra, det ar ju ett under om vi klarar oss fran magsjuka, Mini pillar ju pa precis allt!
Jag hor av mig igen! Nu ska vi ga till stranden!!
Kram fran oss!!

Kommentarer
Postat av: Kenneth Lund

Hej!Vi önskar er en skön semester där i värmen!

Hälsningar, Kenneth och Eivor!

2010-02-19 @ 10:08:25
Postat av: Sara

Ååå så skönt ni verkar ha det! Njut av värmen... vi ser snön dala ner fårn himlen igen :( Kram

2010-02-19 @ 11:13:14
URL: http://frutyrberg.blogg.se/
Postat av: Linda

Härligt att resan gick så bra.

Ta en tuktuk till någon av stränderna längre norrut så är det lugnare (docck inte i Patong). Eller åk till Phuket Zoo någon dag, det var uppskattat av William när vi var där.

Håll er borta från vägarna i alla fall, de kör ju inte bara som tokar, de kör dessutom på "fel" sida... Det tar ett tag att vänja sig, men när man kommer hem tittar man också åt fel håll... =)



Hoppas ni får en fortsatt underbar resa, och kom ihåg att smörja in er, solen tar ända tills den går ner på kvällen. Ät lite underbart god frukt för mig också, mums!

2010-02-19 @ 16:25:40
URL: http://buslarson.blogg.se/
Postat av: Sofie

Låter underbart, själv trampade jag ner i en snövall påväg hem från dagis, snö under byxorna ända upp till knäna.. mindre skönt när snön smallt ner i skorna, annars är det -10 och snöfall..ska tydligen bli 3dm nysnö i helgen så ni förstår att man e avundsjuk... bada o sola för mig med!! Ha en fortsatt trevlig resa, Kram Sofie

2010-02-19 @ 17:29:41
Postat av: Anonym

Hej hopp! Då gick ju resan bra, låter det som:) Här bygger vi inte sandslott utan snökojor... Men det har ni kanske förstått ren! Ha det bra i hettan, och smörj på ordentligt! Imorn startar syster och co, Blue Diamond tror jag deras hotell hette. Kanske ni stöter på varann. Sköt om er!

2010-02-19 @ 20:28:49
Postat av: Lotta

Diamond Cottage hette det, inte Blue Diamond...:)

2010-02-20 @ 17:18:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0