Sommar! Även i Åre!!

Som ni ser har vi kommit igång ganska bra här uppe! Det är några som varit imponerade över att vi fått sån ordning på prylarna så fort, men då kan jag säga att det var ganska lätt eftersom vi inte fick så mycket saker med oss! Inget onödigt ilallafall. Dessutom flyttade vi in i en fullt utrustad fullt möblerad lägenhet, så det var bara att bädda sängen plocka upp böckerna i bokhyllan och knäppa på bastun..:) Så här borde man alltid flytta, lämna kvar eller göra sig av med allt onödigt tjafs som man samlat på sig under åren!
 Nu har även vädret välkomnat oss och visat lite varmare sidor..Vi har t.om varit på stranden flera dagar nu. Vattnet är ju ganska uppfriskande dock, så man måste nog vara rejält varm innan man frivilligt plumsar i.
Om det är någon som försökt få tag på min kära man, kan jag bara berätta att han är ute och cyklar.:) haa haa! Skämt åsido, fast cyklar det gör han varje dag, men däremot stängdes hans finska abonemang av i måndags kl 8.00. Så nu får vi snällt vänta på att vi blivit skrivna här innan vi får svenska tel.nr.( Mitt finska nr finns ju kvar!) Ni får jätte gärna ringa oss på skypen Floyd Pettersson. Vi är oftast online då vi är hemma!


Vi har en helt underbar klöver äng-eller rättare sagt gräsplätt precis nedanför vårt hus, här brukar vi ha picnic jag och tjejerna när vi väntar på att pappa ska komma hem från backen!



Här hittade vi åter ett liten paradise för barnen- stranden vid Holiday club! Men som sagt, vattnet var inte så hemskt varmt..med tanke på all nederbörd som dråsat ner dom senaste dagarna!



Åre är faktist nästan vackrare på sommaren än på vintern! Jag ser redan framemot hösten med alla färgsprakande färger!!
Vi klagade lite på att det inte fanns några lekplatser för barnen, men det tar vi tillbaka! precis bakom Holiday club fanns denna monster klätterställning! Den underhöll barnen en hel förmiddag, och vi kunde luta oss tillbaka och bekanta oss med dom andra föräldrarna! Väldigt trevligt folk måste jag säga! Alla tycker att det var väldigt modigt av oss att flytta från Finland till åre! Men det känns som om vi gjort helt rätt, det här kommer att bli ett enda stort äventyr!



Tjejerna bekantar sig med grannens katt..stackars kissen. Tur att den verkar vara van vid barn för det är inte helt smidiga lyft som tjejerna utför... Mini har dock lite respekt för katten, hon tittar hellre på när Molly bär och klappar katten. Idag när vi var ute och gick och vi hörde en hund skälla sa Molly iallafall: " Mamma, det är väl skönt att du är allergisk! Så slipper vi höra på sånt skäll! Då måste man bara skrika TYST TYST hela tiden, precis som Macke. (min lille bror som har 2 hundar och 3 katter.) sen får man bara föra ut hundarna i bilen så att man får sova." Jaa..det är ju tur att jag är allergisk! :)



Vår älskade lilla Mini..hon är ju för go! Hon har tagit hela grannskapet med storm. Grannens 9 och 11 åriga pojkar nästan slåss om att få hålla henne i handen och gå bort och plocka blommor. Dom tycker att hon har en så "skön finsk dialekt". Det har jag faktist aldrig tänkt på. Molly har väl tittat för mycket på Astrid Lindgrens filmer så hon har tappat sin finska brytning.



Nuförtiden sitter Minis älskade lilla docka (Emma) med vid matbordet åxå. Och det är inte nog med det, hon måste han en egen tallrik och en sked åxå! Annars blir det liv! Hon är ju inte lite bestämd av sig vår unga dam. Det märkte tom grannarna som bara träffat henne en lten stund..2 -års trots kallar jag det! Vi förlorar varje fight!



Dockan och Mini äter frukost! " såå..klappa lite dockans huvud."



Emma och Mini äter lunch. Mini har precis matat dockan med den lilla gröna skeden. "Nu dockan mätt i magen!"



Molly bus skrattar så att hon trillar ner i toa stolen! ( Med Minis strumpor på..)



Igår kväll var vi bjudna på middag hos grannarna. Anneli & Ola och deras två söner Adam & Aaron. Först åt barnen köttbullar och makaroner, efter Mollys beställning. Sen fick dom obegränsade mängder fredagsgodis ur killarnas godis låda! Gissa om dom var lyckliga!! Såna här mängder lyckas vi aldrig samla på oss i vårt hus!! Sen kunde föräldrarna  lugn och ro njuta av den grillade fläskfilen, ugnsbakade grönsakerna och rött vin..i mängder! Adam och Aaron har 2 marsvin åxå, så det var ju väldigt spännade alltihop. Vi såg knappt skymten av tjejerna på hela kvällen!



Molly och Mini ritar..eller äter..?! Hmm..Mini har fortfarande inte riktigt fatta grejjen med att rita, skapa nåt på pappret, inte äta upp pennorna eller kritorna! Molly blir såå lessen när hon märker att hennes pennor återigen är söndertuggade! Vad skall man göra?! Det går ju inte att hålla Mini borta när hon ser att Molly ska börja rita, det är ju så himla kul! att äta pennor!

Vad kul det är att se att så många läser våran blogg! Jag blir jätte glad för alla kommentarer! Hur går det på jobbet Anki? har inskolningarna börjat redan? Vad har hänt med din blogg Marika? Är det bloggtorka eller bara tidsbrist som gäller? jag kollar varje dag, men icke..Vill se hur lillkillen växer!!  Tina, jag väntar på att du åxå ska skpa en blogg! skulle vara kul att följa med Andreas framfart  i erat hem. Och se hur huset växer fram..det har säkert hänt en hel del sen vi åkte?! Macke och Santto- Hur mår Vanezza? Ni kan väl skypa oss nån kväll?  Lycka till med alla barnbarnen idag mommo & moffa! 4 stycken på en gång, det är fullt upp!
Kram på er allihop! Soliga hälsningar från Åre!

Kommentarer
Postat av: Tina

Gokväll! Vi kom just hem från mommo och moffa, helt utmattade var barnen (och mommo och moffa oxå) Moffa e int van att vara så aktiverad med de små, han passade på att rymma iväg med Adrian på en traktortur när jag kom. Hur han än tyckte att han hade koll, så lyckades Andrea hela tiden smita iväg på små hyss. Barnen hade iaf sovit bra på natten, inatt har de nog värre om Vanezza ska ha mat var tredje timme. När vi var där var hon först orolig, ville helst sova i famnen. Sen masserade jag magen på henne och hon fick en flaska mjölk och sen sov hon som medvetslös i sittern :) Skönt att jag ännu har touchen kvar ;)

Huset avancerar i snigelfart känns de som och Kenna sa att de ännu e ca en vecka som de int kommer att synnas så mycky vad som händer, men sen ska de kaklas och då kommer de ju att ändra mycky på kort tid :)

Inga mellandörrar från Bauhaus, men Adrian fick ett par snygga skor från intersport, så de va inte helt "hukka-reissu" :)

Vaknade lite över 6 imorse -så jävla typiskt! Däremellan kommer man knappt ur sängen när Andrea vaknar halv 8, men idag var jag hur pigg som helst och städade hela lägenheten före vi åkte iväg ti Esbo, bra så :) Men nu e ja helt kaputt.. Oj de blev ett ganska långt inlägg dehär, nästan som ett mail, de va ju int meningen..

Gonatt..

2009-08-01 @ 20:48:52
Postat av: Catharina

Jätteroligt att se bilder och höra om era äventyr i Åre.

Kram!

2009-08-01 @ 21:28:32
URL: http://mammaigrondal.blogspot.com
Postat av: Lilla familjen Ekholm

Tjohej! Jo, vanezza mår bara bra, antagligen har hon ju samma "fel" som Izabella, men det är vi ju redan vana med,... =) SOm bäst är dom ju som sagt hos fammo och faffa och vi har just komit hem från bröllopet, jättekul var det ju, men man börjar nog bli gammal tror jag, man ork ju inte med någonting mera!!! =) Hihi, nå, men nu sk vi fara o sova, måste ju passa på när det är barnfritt! Vet du Ica, jag hittade förresten en av din askjortor i klädskåpet här om dagen, en grön med fjärilar (vet du?). Vill du att jag skickar den på posten åt dig?

Det låter ju som om ni skulle ha det jättebra, va kul, vi kommer och hälsar på sen!!! Ha det bra så länge, kraaam (o speciellt en stor kram åt lilla "mimi" som Izabella inte kan sluta prata om - hon brukar låtsasprata med henne i telefonen...)

2009-08-02 @ 00:01:09
Postat av: marika

Kul att se alla bilder! ni har det ju hur nice som helst!

Min blogg har lite semester..hmmm...tidsbrist är det verkligen.Men snart ska jag börja igen.Matias har ju semester än så man måste passa på och umgås lite...

Och HOHO,de här med två barn och hålla ett helt hus något städat e ingen lek...rutiner vet inte Malte va de e...men de ska väl komma snart!



Kram från en sliten morsa :-)

2009-08-02 @ 10:21:50
Postat av: Ela

Hejsan!



Härliga bilder, utsikten från gräsängen är ju inte fyskam :) Här händer inte så mycket extra förutom att jag blir klumpigare och större för varje dag, suck! Nå det är ju inte så länge kvar nu... Var det så att du skulle börja på nya jobbet i morgon? Lycka till med det!

2009-08-02 @ 19:52:25
Postat av: Sara

Hej! så kul att se alla bilder. Fredrik försökte ringa Floyd i lördags så vi märket aty numret upphört. ska säga till Fredrik att han kan ringa på skype. Ha det toppen så ses vi snart! Kram kram

2009-08-03 @ 08:33:16
URL: http://frutyrberg.blogg.se/
Postat av: ica

Nej för sjutton Sandra, du kan behålla tröjan! Som du märker har jag inte saknat den ett dugg! Dessutom märkte jag ju att jag har aldeles FÖR mycket kläder när vi skulle flytta, så det kan vara bra att rensa lite!!

Kram

2009-08-03 @ 20:55:46
Postat av: Mikaela

Det ser riktigt bra ut! Med dom där två lintottarna kan ni säkert charma in er på fler ställen runtom i byn... Det där godis-förrådet gick inte av för hackor... slurp!

2009-08-05 @ 21:25:11
URL: http://melkersfamilj.blogg.se/
Postat av: Linda

Gud så vackert det är!! Och era barn är så goa och fulla med bus... =)

Den där godislådan skulle inte leva länge hemma hos många andra... Blir sugen, måste gå och se vad vi har i skåpen... =)

2009-08-05 @ 21:47:31
URL: http://buslarson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0